Connect with us

Novetats discogràfiques

SEÑORAS Y BEDELES publiquen nou àlbum

Publicat fa

el

Quatre anys després del seu segon àlbum «Las cosas que no puedo ver», Señoras y bedeles tornen amb un tercer llarg meravellosament contagiós, amb el qual el trio de Saragossa demostra un nou savoir-faire a base de cuidades harmonies vocals, lletres delirants (o potser no tant) i un renovat punt de partida sònic. Però al tanto, no ens despistem, «Sí a todo» continua sent un disc marca de la casa. És a dir, replet d’himnes que ens conviden a corejar i a fer que t’aixequis i comencis a ballar, a cantar, a cridar, a saltar, a besar, a estimar!

El tema que obre l’àlbum, «Ciudadano», és una cançó hipnòtica amb base rítmica i desenllaç propi d’altres temps, amb la qual el grup anticipa que aquí no s’avorreix ni déu. Segueix «Alguacil», que si no et fa ballar és que estàs mort, i arribem al tercer tema, «Sí a todo»: Cançó que dona nom al disc i tota un declaració d’intencions. Amb ella, Señoras y bedeles posen en valor l’acte de crear una cosa fresca i nova però aprenent, entenent i reutilitzant fórmules anteriors. Tot seguit «H. D. P.» ens porta a aquells anys noranta de gol nord, actitud i voladura de cervells en els quals només buscàvem divertir-nos (sabent que aquest món s’anava a la merda) i tanca el primer bloc ni més ni menys que «Un rayo cae». Versió dels inigualables Niño gusano que els bedeles adapten a mode de sincer i afectuós homenatge als seus germans saragossans.

Arrenquem la cara B amb «Niño chino», cançó que convida al salt amb braços enlaire, i arribem a un dels temes capitals del disc, «El guión». Meravellós rara avis que ens demostra del que és capaç aquesta banda. Un tall d’un altre nivell, genuïnament emocional, amb elegants desenvolupaments i un final preciosista quasi oníric que corona una d’aquelles codes per a la posteritat… I ja! Tornem de nou al terreny del garatge amb «Ante todo», amb els seus òrgans punxants i un solo de guitarra deliciós per a, ara sí amics, apurar la cigarreta perquè arribem al final. És hora d’un últim manament i aquest ens arriba en forma d’himne incontestable, titulat «Hereje». Bravo, sí a tot.

Novetats discogràfiques

REÏNA publiquen “De bon de veres” el seu nou single i primera cançó d’amor

Published

on

By

“De bon de veres” és la nova cançó de Reïna, batejada com la seva primera cançó d’amor. L’octubre de 2023 van treure el seu segon disc, Retirada a temps (El Jardí Amagat/Bankrobber, 2023). Amb aquesta nova cançó s’endinsen en un so més minimalista, amb la veu com a element central, la qual agafa uns tons brillants i juganers, acompanyada acuradament pels altres elements que componen la banda. La lletra parla de relacions personals des de la il·lusió i la devoció cap a l’altra persona, tot tractant els dubtes que sorgeixen en relacionar-t’hi, l’honestedat i l’evolució de la relació, tot immers dins l’imaginari dels pensaments d’abans d’anar a dormir.

Per aconseguir-ho, han comptat amb la producció de Lluís Cabot, amb qui ja havien treballat al seu disc debut, líder del grup Da Souza, els quals, juntament amb Renaldo i Clara, referents més clàssics com Els Pets, o artistes internacionals com The Lemon Twigs o Courtney Barnett serveixen de far per a aquesta nova línia.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.