Connect with us

Novetats discogràfiques

Fetus publiquen el seu disc debut ‘L’epicentre del fangar’

Published

on

Fetus, la nova banda capitanejada per Adrià Cortadellas (Sanjays), publica el seu àlbum de debut ‘L’epicentre del fangar’. El disc es presentarà oficialment a Barcelona el 14 de desembre al Sidecar, en un concert on també actuarà Laura Crehuet de Les Cruet, i que serà precedit per una preestrena l’1 de desembre a la Jazz Cava de Vic amb Cala Vento.

Fetus desembarca amb força a l’escena garatgera catalana. La producció de Joan Colomo o la col·laboració de Guille Caballero (Els Surfing Sirles) apunten alguns lligams ancestrals amb sospitosos habituals del gènere. Les lletres descarades abracen la ironia i el sarcasme per narrar la quotidianitat amb frescura i immediatesa, o explorar conceptes des d’una certa abstracció, reservant sempre algunes pistes perquè l’oient acabi de completar la línia de punts. I embolicant-ho tot, un cuirassat rítmic trepidant de riffs de guitarra, jocs de veus i teclats, amb la mirada posada en les melodies i en la ferma determinació de regirar cossos i ànimes.

FETUS: LA GESTACIÓ

L’Adrià Cortadellas (veu i guitarra) estava embarassat i volia ser pare, però no podia educar un fill tot sol: necessitava un parell de progenitors més i va formar una família amb en Lluís Català (bateria) i en Jordi Anticó (guitarra). Fetus va passar a ser una família baixempordanesa amb tres tutors legals que ja tenien experiència en el món de la paternitat, amb projectes com Sanjays, 13th Magic Skull o Educators.

Vet aquí que l’Adrià, el pare biològic, tenia un grapat de cançons de punk rock de garatge escrites en català, i van decidir portar-les al món, educar-les i enregistrar-les al Teatre de Bescanó, amb en Joan Colomo fent de llevadora (producció i mescla), amb en Lluís Ferrer fent d’infermer (gravació) i en Víctor García fent la revisió postpart (masterització) a Ultramarinos Costa Brava.

A dins la placenta també hi han passat en Natán Arbó al baix, en Guille Caballero als teclats, la Martina Borrut a les veus i en Genís Bou al saxo. Des del març del 2017, elFetus ja fa gemecs en públic i en directe. Pel 24 de novembre han programat el part del seu primer disc: L’Epicentre del Fangar. Canapost-Punk i bon gèneru.

www.bankrobber.net

Continue Reading

Novetats discogràfiques

The Lizards, primeres dates pel 2019 i avançament d’un tema del nou disc

Published

on

The Lizards és un power trio de Barcelona format el 2007 que es caracteritza per les seves grans melodies, una veu preciosa i un so contundent que beu d’influències com Joan Jett, Motörhead o dels Misfits. Al principi era una banda íntegrament de noies però després diferents canvis, en l’actualitat la componen Carla Santacreu (veu principal i guitarra), Judith Jordan (baix i cors) i Edgar Beltri (bateria).

Fa unes setmanes la banda anunciaba que es trobava gravant el seu tercer disc del que avui us presentem la cançó “A Reason”, primer avançament d’aquest nou treball, gravat a La Atlántida Estudios de Barcelona.

El 2 de febrer és la data de la publicació del disc que serà editat pel segell francès Adrenalin Fix per al vinil i per la pròpia banda per a l’edició en CD. Dues setmanes més tard comença la gira que promet ser molt intensa, aquí les primeres dates:

15/02 BURGOS @ La casa de las musas
16/02 PONFERRADA @ Tarari
23/02 ALTURA @ Café Da.Capo
24/02 PEDREGUER @ La Musical
15/03 BALSARENY @ La Parockia
16/03 TERRASSA @ Cavern
22/03 LOGROÑO @ Stereo
23/03 VITORIA-GASTEIZ @ Jimmy Jazz
29/03 ÚBEDA @ Café 31
30/03 ORIHUELA @ La Gramola
10/05 TAFALLA @ Informal
11/05 SABIÑÁNIGO @ Corleone
17/05 BARCELONA @ Rocksound

Durant més de deu anys, The Lizards han actuat amb bandes com The Last Vegas, Cavalera Conspiracy, The Sisters of Mercy, Peter Pan speedrock. The Flaming Sideburns, The Hangmen, The Dickie, The Avengers o Nashville Pussy entre molts d’altres, amb els que van fer aquest any el Route Resurrection per tota la península, del qual han obtingut boníssimes crítiques i gran acceptació del públic.

Continue Reading

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.