Connect with us

Art Visual

L’excitant i provocadora “Climax” guanya al Festival de Sitges 2018

Publicat fa

el

El palmarès de la 51a edició de Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha estat molt repartit. El realitzador Gaspar Noé i Climax han convençut al jurat de la secció Oficial, que la ha guardonat amb el premi a la Millor Pel·lícula. El Premi Especial del Jurat ha recaigut en la faula fantàstica Lazzaro Felice, que s’ha emportat dos guardons més, el Premi de la Crítica i del Jurat Carnet Jove. Per la seva banda, el realitzador Panos Cosmatos s’ha proclamat el millor director per Mandy.

El director argentí establert a França, Gaspar Noé, després de guanyar fa uns dies el Premi Méliès d’Or a la millor producció fantàstica europea de l’any, ha aconseguit el Premi a la Millor Pel·lícula a Sitges 2018. Climax és un festival sensorial i lisèrgic a ritme d’urban dance, amb la dosi de pertorbació que caracteritza Gaspar Noé. En aquest nou film, Noé tanca l’espectador al costat d’un grup de joves ballarins, en un casalot perdut enmig de la neu per assajar les coreografies de la seva nova obra.

D’Itàlia procedeix Lazzaro Felice, tercera pel·lícula de la guionista i realitzadora Alice Rohrwacher, que va entusiasmar a Cannes, on es va emportar el premi al millor guió. Es tracta d’una cinta a mig camí entre el conte, el realisme màgic, el drama social i la ciència ficció, que va presentar l’actor Sergi López en un cinema Retiro ple a vessar. La pel·lícula ha obtingut tres guardons: el Premi Especial del Jurat, el Premi de la Crítica i el del Jurat Carnet Jove.

Per la seva banda, Mandy, un impactant film d’acció i venjança amb una estètica enlluernadora, ha estat reconegut pel jurat de la Secció Oficial que ha premiat el treball del seu director, Panos Cosmatos.

Consulta el Palmares

sitgesfilmfestival.com

Art Visual

Torna a Nou Barris el Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona

Published

on

By

Torna a Nou Barris el Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona, celebrant el seu 10è aniversari. El Ròmbic continua apostant per aquest gènere artístic sovint als marges de les arts escèniques, sobretot quan està pensat per a un públic adult. Un festival coorganitzat de forma comunitària amb l’Associació Titellaire de Roquetes, la Casa Taller de Marionetas Pepe Otal, La Puntual i l’Ateneu Popular 9 Barris.

Dijous 25 abril | 20h | 10-12€
Mostra oberta sobre els cecs de Maeterlinck 
Què és allò que modifica el que veiem? On mirem? Què mostrem quan ningú ens mira? Cecs i cegues, semblen haver perdut el costum de fer cap moviment inútil, incapaços de prendre una decisió, habiten una illa cada cop més assetjada per la mar…

Divendres 26 abril | 20h | 10-12€
Pelele presenta ‘Los funestos esponsales de Don Cristóbal’
Recuperem un clàssic amb la companyia francesa Péléle, basant-se amb el teatre popular, ens presenta una historia amb música en directe, fent homenatge el gènere del titella de mà.

Dissabte 27 abril | 20h | 10-12€
Zero en Conducta presenta ‘La Phazz’
La imaginació d’Elliot era tan extraordinària que es va convertir en el mitjà per fer front a una realitat hostil. Amb ella va poder creuar oceans, volar, aturar el temps i fins i tot esquivar la por. Va créixer i la seva imaginació encara més. Engolit pel món lluminós que s’havia creat, no va veure que darrere seu, es projectaven ombres llargues, uns éssers que l’acompanyaven des de feia massa temps.

Divendres 26 i Dissabte 27 de 21h a 23h | GRATUÏT – Aforament Limitat
La Court des miracles presenta ‘De bestiae e humani’
Un recorregut artístic conduït per 10 artistes que descobrirà els racons més secrets de l’Ateneu, creat exclusivament per a l’ocasió.

Entrades ja a la venta! 10€ anticipada // 12€ taquilla

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.