Connect with us

Bandes

TRIAL presenta nou disc “El nou estirabot”

Publicat fa

el

Un “estirabot” és una “dita, sortida, etc., incongruent, que no ve al cas”, segons el diccionari de la llengua catalana, i també la paraula usada per Trial per batejar el seu segon llarga durada.

El power trio de Vilanova i la Geltrú publica “El nou estirabot” (Segell Microscopi 2019) tot just un any després del primer. Sí, a disc per any, com ja pràcticament ningú fa, però tenint uns temes com els gravats, les ganes i l’energia, per què esperar més? ens comenten des de la banda.

Al nou disc, Magí Mestres (veu i guitarra), Jaume ‘Seko’ Amell (baix) i Xavi Ribera (bateria i veus) han aconseguit millorar les prestacions del primer disc. El grup es mou en els mateixos paràmetres: entre l’indie rock i el power pop, amb força reminiscències als sons dels 90. Però el nou treball les cançons són una mica més directes, amb melodies més pop, i les guitarres més punyents ; tot ben embolicat amb un so més nítid i contundent.

El nou disc – que es publica en vinil i digital- presenta nou temes compostos per Magí Mestres i una versió de Pere Tàpies ( “La nana del nano”, convenientment portada al seu terreny), totes interpretades amb el nervi que caracteritza el grup de Vilanova.

“El nou estirabot”, ha estat gravat per Gerard Tomàs a Cal Pau Recordings, produït per Trial, i mesclat i masteritzat a Affair Studio per a Xavi Ribera.

L’estrena en directe serà el proper 8 de novembre a la Sala Vol de Barcelona.

Continue Reading

Bandes

Dotze músics del Prat de Llobregat i Alondra Bentley presenten la versió de “Si Tuviera” en la dotzena edició del projecte #Almeuritme

Published

on

By

En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Música (21 de juny), divendres passat es va presentar el videoclip del procés ciutadà de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música. Enguany, ha partit de la interpretació del tema “Si Tuviera” d’Alondra Bentley.
 
La banda ha estat formada per dotze músics de diverses edats de la ciutat, la majoria alumnes de L’Escola d’Arts en Viu i usuaris dels bucs d’assaig de La Capsa. Tots ells juntament amb Alondra Bentley són els protagonistes del videoclip d’enguany. La productora audiovisual Elsabeth Produccions ha estat l’encarregada de la seva realització. 
 
L’edició d’enguany, rodada per primer cop íntegrament de nit pels carrers de la ciutat, vol reflexionar sobre com la vida que imaginem dista sovint força de la nostra realitat, per exemple per haver de deixar de fer el que de veritat ens agrada i ens omple, per la inèrcia i les obligacions de la rutina diària, i no poder dedicar temps a aprendre coses noves i viure un estil de vida tranquil, sostenible i enriquidor.
 
La Capsa i L’Escola de d’Arts en Viu han dinamitzat un procés ciutadà de creació artística amb la participació d’Alondra Bentley. Aquesta experiència artística forma part de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música, una activitat rica i plural que és indissociable de l’entorn on es desenvolupa, en aquest cas el Prat de Llobregat. Enguany, el projecte ha arribat a la seva dotzena edició.
 
Una dotzena de músics de diverses edats de la ciutat, la majoria alumnes de l’Escola d’Arts en Viu i persones que fan ús dels bucs d’assaig de La Capsa, han fet una versió de la cançó “Si Tuviera” d’Alondra Bentley i han tingut l’oportunitat de compartir durant el mes de març tres assajos amb la cantautora. D’aquesta manera, han pogut perfilar entre tots i totes la producció de la versió del tema que protagonitzarà el vídeo d’enguany. 
 
Durant el mes d’abril, els dotze músics van passar per l’estudi de so de La Capsa per enregistrar la cançó. El videoclip ha estat rodat íntegrament de nit en diversos espais i carrers del Prat de Llobregat el passat mes de maig i ha estat realitzat per la productora audiovisual Elsabeth Produccions,  que ja ha estat l’encarregada d’alguns #almeuritme cèlebres com el d’Alegria d’Antònia Font (2016). el d’ Estáis Aquí de Sidonie (2018) o l’emotiu Bon Dia dels Pets, rodat en ple confinament el 2020.
 
La trajectòria d’Alondra  Bentley
De mare anglesa i pare espanyol, Alondra Bentley va néixer a principis dels anys 80 a Lancaster, el Regne Unit. Les seves cançons transcendeixen gèneres -pop, folk, rock, electrònica- i la seva presència en l’escenari està plena de profunditat, emoció i humor.

Alondra va néixer amb un do, sí, el d’una veu divina. Es pot comprovar en els cinc discos que ha publicat fins ara, en qualsevol dels seus concerts i, per descomptat, en “Solar System”, el seu últim treball discogràfic. Després de debutar amb “Ashfield Avenue (2009)”, disc que la va ajudar a pujar immediatament a la primera línia del panorama musical nacional, Alondra es va dedicar a girar pel nostre país i per l’estranger, seduint al públic allà on ha actuat.
 
Per a 2022, s’espera el seu nou àlbum, que serà en castellà i del qual ja hem pogut escoltar el lluminós “Si Tuviera”.

12 anys de la iniciativa de la creació musical #Almeuritme
El projecte #almeuritme sorgeix del repte d’intentar aplegar músics ben diversos de la ciutat al voltant d’un nexe comú, la música, per poder així reivindicar-la com una pràctica col·lectiva que implica totes les persones i que, a més, pren més sentit, arrelada a un lloc en concret, en aquest cas, al Prat.
 
Els videoclips #almeuritme han anat mutant durant aquestes dotze edicions. Així, en les edicions de 2011 i 2012, Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets per la ciutadania a peu de carrer. A partir de l’any 2013, diferents músics de la ciutat tocaven en espais de la ciutat un tema conjunt: Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble (2013), Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano (2014), Magic del grup Chucho (2015) i Alegria del grup mallorquí Antònia Font (2016). El 2017, sota el lema Música i Memòria, #almeuritme es va convertir en un document sonor del Prat, en el qual la gent del carrer compartia quines eren les cançons que havien marcat la seva vida, que, després, van ser interpretades per gairebé una trentena de músics. El 2018, es va incorporar la novetat de convidar Sidonie a participar al costat dels músics de la ciutat en el procés de creació de la versió de la seva cançó Estáis Aquí. Els assajos compartits entre la banda i els músics van durar sis setmanes i van atorgar el caràcter final a la cançó.
 
Per a l’edició del 2019, es va composar la primera cançó original del projecte Aeropuerto del Prat en un procés de creació col·lectiva juntament amb el grup musical Los Ganglios. L’any 2020, recuperàvem la fórmula del 2018, aquest cop amb Els Pets i el seu tema Bon dia tot i que el procés de creació va coincidir amb la declaració de l’estat d’alarma i el videoclip i gravació de la cançó es van realitzar de manera confinada, cosa que va donar lloc a un document que retracta el moment i el temps viscut tot i que, en la distància, de manera col·lectiva.
 
L’edició de 2021 va comptar amb la participació de més de 200 músics molt joves i  El Petit de Cal Eril, versionant el seu tema Amb Tot. Els espais naturals van ser el protagonistes del videoclip amb la voluntat de plasmar la diversitat de paisatges del territori, en què hi conviuen tant grans infraestructures de transport, industrials i urbanes amb zones agrícoles i naturals d’un alt valor amb un hàbitat únic de flora i fauna.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.