Connect with us

Bandes

TRIAL presenta nou disc “El nou estirabot”

Publicat fa

el

Un “estirabot” és una “dita, sortida, etc., incongruent, que no ve al cas”, segons el diccionari de la llengua catalana, i també la paraula usada per Trial per batejar el seu segon llarga durada.

El power trio de Vilanova i la Geltrú publica “El nou estirabot” (Segell Microscopi 2019) tot just un any després del primer. Sí, a disc per any, com ja pràcticament ningú fa, però tenint uns temes com els gravats, les ganes i l’energia, per què esperar més? ens comenten des de la banda.

Al nou disc, Magí Mestres (veu i guitarra), Jaume ‘Seko’ Amell (baix) i Xavi Ribera (bateria i veus) han aconseguit millorar les prestacions del primer disc. El grup es mou en els mateixos paràmetres: entre l’indie rock i el power pop, amb força reminiscències als sons dels 90. Però el nou treball les cançons són una mica més directes, amb melodies més pop, i les guitarres més punyents ; tot ben embolicat amb un so més nítid i contundent.

El nou disc – que es publica en vinil i digital- presenta nou temes compostos per Magí Mestres i una versió de Pere Tàpies ( “La nana del nano”, convenientment portada al seu terreny), totes interpretades amb el nervi que caracteritza el grup de Vilanova.

“El nou estirabot”, ha estat gravat per Gerard Tomàs a Cal Pau Recordings, produït per Trial, i mesclat i masteritzat a Affair Studio per a Xavi Ribera.

L’estrena en directe serà el proper 8 de novembre a la Sala Vol de Barcelona.

Continue Reading

Bandes

gavina.mp3, la nova sensació del pop electrònic català s’incorpora a la plantilla de Live in Dallas

Published

on

By

gavina.mp3 és el projecte musical de Max Codinach, poeta barceloní nascut el 1999. Després de diverses publicacions i actuacions que ja integraven poesia i sons experimentals, va decidir llançar-se amb aquest projecte que fusiona la sensibilitat lírica fruit del seu background com a poeta amb sonoritats post-pop i electròniques.

Posteriorment a la publicació de diversos singles durant 2023 i 2024, la passada primavera irromp amb foça l’àlbum “MOLTS OSSOS, MOLTS ESTELS”, un viatge melòdic i suggeridor a través de la mort i de la pèrdua que compta amb produccions de Pau Esteve (La Ludwig Band, Locus Estudio), marc_io (Dan Peralbo i el Comboi, LISASINSON, Junco y Mimbre) i Joana Subirats (Al·lèrgiques al Pol·len). Al repertori de gavina.mp3 també s’hi sumen col·laboracions amb Irieix i mateusegarra.

Les seves influències artístiques van des de Pepe Sales a Jonathan Leandoer, passant per una sèrie d’artistes com Björk, Calcutta o Brian Eno. Gavina.mp3 estrenerà el seu recorregut en directe aquest estiu amb una selecció al Sona9, el sold out a l’Heliogàbal i l’actuació al Festival Eufònic.

En directe,
18 de juny – Barcelona, Sona9
4 de juliol – Barcelona, Heliogàbal
14 de juliol – Poblenou del Delta, Festival Eufònic

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.