Connect with us

Bandes

TRIAL presenta nou disc “El nou estirabot”

Publicat fa

el

Un “estirabot” és una “dita, sortida, etc., incongruent, que no ve al cas”, segons el diccionari de la llengua catalana, i també la paraula usada per Trial per batejar el seu segon llarga durada.

El power trio de Vilanova i la Geltrú publica “El nou estirabot” (Segell Microscopi 2019) tot just un any després del primer. Sí, a disc per any, com ja pràcticament ningú fa, però tenint uns temes com els gravats, les ganes i l’energia, per què esperar més? ens comenten des de la banda.

Al nou disc, Magí Mestres (veu i guitarra), Jaume ‘Seko’ Amell (baix) i Xavi Ribera (bateria i veus) han aconseguit millorar les prestacions del primer disc. El grup es mou en els mateixos paràmetres: entre l’indie rock i el power pop, amb força reminiscències als sons dels 90. Però el nou treball les cançons són una mica més directes, amb melodies més pop, i les guitarres més punyents ; tot ben embolicat amb un so més nítid i contundent.

El nou disc – que es publica en vinil i digital- presenta nou temes compostos per Magí Mestres i una versió de Pere Tàpies ( “La nana del nano”, convenientment portada al seu terreny), totes interpretades amb el nervi que caracteritza el grup de Vilanova.

“El nou estirabot”, ha estat gravat per Gerard Tomàs a Cal Pau Recordings, produït per Trial, i mesclat i masteritzat a Affair Studio per a Xavi Ribera.

L’estrena en directe serà el proper 8 de novembre a la Sala Vol de Barcelona.

Continue Reading

Bandes

ROKO BANANA fitxen per Aloud Music

Published

on

By

No ha de ser casual que cada molt poc temps una banda de Banyoles ens faci sentir que hi passa alguna cosa. Després d’un periple de recerca intensa d’un so, un llenguatge i un univers propi, Roko Banana han aconseguit trobar-se a “Fins que surti el sol”, el seu nou treball i el primer que editaran amb Aloud Music (co-editat amb Saltamarges) el proper 3 de maig. L’edició serà en vinil (limitada a 200 còpies de color vermell) i digital.

“El Cel” és el primer single d’avançament, que podrem escoltar aquest proper divendres a totes les plataformes. Aquest primer single es presenta amb un videoclip dirigit per Manel Serrat, protagonitzat per Abril Martí i Anna Mendiola, produït per L’Upuntvuit, amb fotografia d’Atzar Vilanova i amb disseny de so de Pau Brugada.

Aquest mateix dia, Roko Banana obriran el concert d’Aiko el Grupo a La2, per al qual pots aconseguir entrades anticipades aquí.

Amb aquest single, Aloud Music comença a treballar en la distribució digital amb La Cúpula Music, després d’abandonar 2 distribuïdores (en només 2 anys) que han estat absorbides per una multinacional, cosa que pels principis morals d’Aloud els impedeixen continuar treballant plegats.

Roko Banana són un trio d’indie-rock de Banyoles formats el 2017 per Mak Dzinovic (guitarra i veu), Àlex Abad (bateria i veu) i Edu Rodríguez (baix i veu).

El seu segon disc, El Veïnat (2021) els va fer merèixer l’atenció de premsa i alguns concursos per la seva barreja entre ràbia i calma melòdica, apostant per una sonoritat agressiva amb estructures encarades al math rock i al punk modern. El 2022, l’EP “Finalment principis” consolida el seu estil propi, que ells mateixos diuen pot ser la banda sonora de la teva decadència.

Si hi ha un punt possible d’unió entre Biffy Clyro, Lysistrata, L’Hereu Escampa i La Paloma, són ells. El que ve és molt seriós, queda dit.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.