Connect with us

Imperdible

Record Station, la fira de discs organitzada per Discogs i Flea Market, a Barcelona a finals de març

Publicat fa

el

Discogs, la plataforma de discos més gran del món, portarà a Barcelona alguns dels millors col·leccionistes i ‘dealers’ de vinils nacionals i internacionals

Els propers dies 28 i 29 de març, els amants del col·leccionisme tenen una cita ineludible a Barcelona. Amb la col·laboració de Discogs -el prestigiós portal de venda de discos-, l’associació Flea Market Barcelona presenta Record Station, una fira de discos de primera i segona mà que durarà dos dies i que pretén convertir-se en referència dins el sector del col·leccionisme. L’esdeveniment es celebrarà a l’Estació de França, un espai emblemàtic de la Ciutat Comtal on ja han tingut lloc diverses fires de discos els darrers anys.

Record Station neix amb la intenció de convertir-se en la fira de discos especialitzada més important de Barcelona. L’esdeveniment obrirà les seves portes el dissabte 28 de març amb entrada totalment gratuïta, i comptarà amb més de 40 parades, entre els quals destaquen venedors de discos de segona mà seleccionats amb cura per Discogs. 160 metres de taules on venedors i col·leccionistes nacionals i internacionals oferiran rock, psicodèlia, experimentallibrary, electrònica, metal, punk, hardcoreprog, jazz, disco, housefunk, groovenorthern soul, new wave, synth

La fira comptarà amb la presència de venedors professionals i col·leccionistes particulars provinents de diferents punts d’Europa -majoritàriament francesos i en menor mesura alemanys i holandesos- seleccionats amb cura per Discogs. Noms propis com Marthy CoumanChris Be GoodGregory TubanJungle GrooveThibaud Devic, Regis Reulet o els francesos Mathieu Wojeik i Florent Mazzoleni (amb una parada conjunta plena de discos de jazz, library, afro i psicodèlia molt difícils d’aconseguir) es barrejaran amb col·leccionistes locals com Edu Domingo y DJ Zero, a més de la parada de Barcelona City Records amb una increïble col·lecció de latinsoul y funk. També podem trobar segells com Blanco y Negro i botigues de discos com Cosmic RecordsGrans RecordsRhythm’n’ControlDiscos RedondosUltra-Local RecordsDiscos Volta o la mítica botiga madrilenya Bangladesh Records. Predominaran discos originals, primeres edicions i joies que difícilment es poden trobar a botigues de discos.

Pel que fa a estils específics, hi haurà parades especialitzades en diferents gèneres: Architecht Records de Terrassa, especialitzats en hip-hopManiac303 en makinatrance i hard trance, o Dr. Vinilo en experimental, contemporània i música ibèrica en general. També hi podreu trobar un dels usuaris amb més discos a la venda a Discogs, i un dels venedors més importants del portal a Espanya: vinyl.room. Per acabar-ho d’adobar, Record Station compta amb la presència de Mr. Bongo, botiga de discos de Brighton, segell discogràfic i un dels col·leccionistes més importants de brasil, latin, funk, soul i jazz a nivell mundial, que a més de tenir el seu propi stand a la fira punxaràn a l’afterparty oficial del dissabte a Nica.

Record Station es vol convertir en un esdeveniment per a tot tipus de públic, des de curiosos que s’han animat a introduir-se en l’apassionant món del vinil vist l’auge de vendes del sector fins als compradors de tota la vida. L’entrada serà lliure tot el cap de setmana i, a més a més, des de primera hora del matí fins a última de la tarda, es podrà gaudir de programació de DJs de col·lectius locals, food trucks, una barra gentilesa de la marca de cervesa japonesa Asahi i moltes més sorpreses, entre les que trobem una exposició organitzada per Carhartt.

Continue Reading

Imperdible

El Dràstik torna i apuja la persiana el 8 de juny

Published

on

By

El Dràstik és la seu social de l’associació l’Arcada Koncerts a Granollers. Un espai autogestionat pels més de 1300 socis dels quals disposa l’entitat. El Dràstik portava precintat des del 15 de desembre passat per discrepàncies amb l’Ajuntament de Granollers pel límit acústic i l’aïllament del local. Després d’unes reformes, s’ha pogut complir amb la normativa vigent. Finalment, tornaran a obrir el pròxim dijous 8 de juny.

“Per fi, ja tenim el Dràstik desprecintat!!! Després d’uns mesos tancat per arreglar uns temes amb l’Ajuntament de Granollers, per fi aquest dijous 8 de juny tornem a apujar la persiana. No calen gaires paraules per expressar l’alegria que suposa aquest fet, només dir, que la força de més de 1.300 socis, la paciència i la perseverança, han fet que sigui una realitat” paraules textuals dels responsables de l’Arcada Koncerts i del Dràstik.

“El Dràstik és la seu social de l’Arcada Koncerts, un espai per reunir-nos, xerrar, debatre i organitzar-nos. De moment no es podran fer concerts, tota la música passarà per un limitador connectat amb l’Ajuntament i s’haurà de continuar tenint el respecte cap als veïns igual o més com el que ja teníem abans. Programarem activitats culturals, punxades, projeccions, fires del disc… tot un món que anirem informant al seu moment”.

De moment arranca el 8 de juny amb la projecció d’un documental de del productor de Saragossa Santi Ric, i el divendres 9 de juny amb la música del gran Unclu Garrot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.