Connect with us

Bolos

Som del Montseny presenta Jo Jet i Maria Ribot dins del cicle Amb Empremta d’Autor

Publicat fa

el

Aquest dissabte dia 12 desembre arriba 2a proposta musical de la 5a edició del cicle Amb Empremta d’Autor, projecte que va néixer l’abril de 2016 per iniciativa de l’associació Som del Montseny amb la intenció de crear una programació de concerts continua al llarg de l’any.

La primera edició va ser un somni complert i amb les següents es va aconseguir atraure un públic més ampli i homogeni cap al projecte. “Sabem que ja tenim uns seguidors molt fidels guanyats amb l’afecte i la dedicació que hi vam posar en les edicions anteriors. Com sempre, la nostra intenció és donar a conèixer, tal com anuncia el nom del cicle, propostes singulars, uns sons i unes cançons que tinguin el segell identificador del seu autor o autora, la seva essència i la seva ànima. En definitiva, la seva Empremta”, comenten des de l’organització.

A l’edició d’aquesta tardor de 2020, han cercat oferir el Cicle en el Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera amb només 3 concerts, degut a la situació actual, aquest dissabte 12 de desembre tindran als manresans Jo Jet i Maria Ribot presenten al seu últim treball “Sant Llorenç”.

Els records i el llegat emocional són les llavors del tercer disc dels manresans Jo Jet i Maria Ribot. A Sant Llorenç proposen una mirada sobre el llegat emocional que el pas de les generacions deixa a les persones, els llocs i la societat, simbolitzat en els records d’infantesa. Aquest mirar endavant sense perdre l’essència es trasllada al seu nou directe. Al duet de guitarra espanyola i veus s’hi afegeix la força i l’actitud del bateria Josep Cordobés Miravitlles.

El projecte de Jo Jet i Maria Ribot neix al 2013 com una proposta de pop independent a duo de guitarra espanyola i dues veus, definida per la consciència del seu missatge i la cura de la seva estètica. Amb el seu primer àlbum, Viatges i flors (2014) van presentar en societat un acoblament vocal emotiu i hipnòtic amb un alt contingut poètic en les seves lletres. Lliure o descansar (2016) i Mantra (EP, 2018) aprofundeixen en la seva dimensió transformadora i artística, alhora que introdueix la transició cap al so indie. Aquesta immersió culmina en el treball Sant Llorenç (2020). Una nova proposta a duo més bateria, buscant el diàleg cru entre la delicadesa de les dues veus i l’energia de la bateria.

Com sempre, el concert es realitzarà amb totes mesures de seguretat establertes. Recordeu que per adquirir les entrades on line us heu de dirigir a plataforma d’entrapolis. #laculturaessegura

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.