Connect with us

Novetats discogràfiques

Rata Negra presenten “El Escarmiento”, primer single d’avançament del seu imminent LP

Publicat fa

el

Sí, és pop això que escolteu. Però no deixa de ser un pop una mica estrident i obsolet, el que sembla que ve sent l’especialitat de Rata Negra, ara ja sense embuts.

“El Escarmiento” és el primer single d’avançament de l’imminent tercer LP de Rata Negra, “Una Vida Vulgar”, que veurà la llum a l’abril de 2021 a través de Humo Internacional i La Vida És Un Mus. No hi ha lloc per a la malenconia, no hi ha lloc per a l’autocomplaença: amb aquest primer single Rata Negra obren les comportes amb tota la veritat per davant.

Realitzat amb el més baix dels pressupostos i gravat amb un parell de telèfons mòbils en un local del Rock Palace de Madrid durant el dia de Samhain de l’any 2020, a manera de missa negra, “El Escarmiento” s’acosta a el so pop de els primers Blondie, remogut amb suavitat amb les harmonies aquàtiques de Lords of The New Church. En el visual, la seva màgia es manifesta en els fotogrames del vídeo amb una estètica a mig camí entre ‘The Love Witch” low cost i les misses negres d’Antón Lavey, amb Las Morsas de convidades estel·lars i un gest de complicitat a “Este niño es un demonio” de propina.

Tota aquesta bogeria, tota aquesta passió, per admetre una recerca personal de redempció. Una invitació a la penitència, al fet que reconeguem el nostre execrable comportament. Ho sento, m’he equivocat, no tornarà a passar. Mereixem l’escarment.

Bandes

“Leoncio Badía”, primer avançament del nou LP dels Futuro Terror, que se separen

Published

on

By

Diverses notícies en una. La primera és que Futuro Terror ens presenten “Leoncio Badía”, el single d’avançament del que serà el seu nou LP, “Presente”, que estarà als carrers el 20 d’octubre en una edició limitada en vinil de 12”. La segona és que Futuro Terror se separen, ho deixen. La tercera és que faran un concert de comiat el 22 de desembre a la sala Copérnico, a Madrid, al costat dels seus amics de Sudor. La quarta és que la prevenda del vinil de “Presente” ja està oberta.

Superada la muntanya russa d’emocions d’aquestes tres notícies, hi anem per parts. “Leoncio Badía” és el tema amb què s’obre “Presente”, un disc de 7 cançons que ens torna als Futuro Terror que sempre vam voler, que necessitem, que en aquests 11 anys ens han acompanyat, sempre presents malgrat haver-se’n situat (també sempre) elegantment al marge de la voràgine de la indústria. “Presente” serà el cinquè àlbum de la banda, el cinquè en una trajectòria impecable en què no ha sobrat ni un disc, ni un sol tema, en la intersecció perfecta de punk, pop, i les millors lletres que s’han vist a Espanya en molt de temps.

Per compondre i gravar “Presente” Futuro Terror s’han pres el seu temps. Ho han gravat en dues tandes diferents i en dos estudis diferents (Harrisound amb Alex Román i Millenia amb Diego Escriche), i ha estat barrejat per Jose Pazos. El disseny de l’edició en vinil és obra de Óscar Mezquita. Tot a València, tot queda a casa.

La portada de “Presente”, com la del seu single d’avançament, és negra, és el no-res, tot s’apaga. Estant, com està, el terror en el present, el futur ja no existeix, el futur ja és aquí, i ja no hi ha lloc a Futuro Terror. No és possible un comiat més íntegre que aquest.

Tot i que moltes vegades Futuro Terror ha estat etiquetat com a “post-punk” aquesta és la primera vegada en què realment les cançons mostren una clara intenció en aquesta direcció, deixant enrere les estructures clàssiques, progressions i mottos del punk i del pop per endinsar-se en altres territoris. “Leoncio Badía” n’és una mostra.

Cadascuna de les cançons de “Presente” té una història, però per ara ens centrarem en aquest avaçament Leoncio Badía, que llegeixi la premsa ho haurà vist, va ser un republicà a qui van encarregar enterrar els represaliats a les fosses comunes de la duríssima repressió que va tenir lloc a la Comunitat Valenciana a les acaballes de la guerra. Leoncio es va preocupar d’afegir a cada cadàver algun element personal perquè, si algun dia en el futur algú recuperava aquests cossos, pogués identificar els seus familiars. Un gest a cegues d’un home que va triar arriscar-se per un futur que potser ni tan sols arribaria a conèixer mai. I amb aquesta elegia a Leoncio, Futuro Terror torna una vegada més els peus a la terra enmig del mar de mentides, llocs comuns i soroll que embarulla el nostre dia a dia.

“Leoncio Badía” ja es pot escoltar a totes les plataformes, aquí els enllaços. El vinil de “Presente” es pot comprar en prevenda a la web de Humo Internacional. I les entrades per al concert a Copérnico són a la venda aquí.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.