Connect with us

Festival

Rigoberta Bandini i Sam Berridge se sumen al cartell del VIDA 2021

Publicat fa

el

L’organització del VIDA segueix treballant amb il·lusió i optimisme en la seva setena edició, que tindrà lloc de l’1 al 3 de juliol del proper 2021.
En aquesta línia, el festival presenta dues incorporacions al seu cartell: Rigoberta Bandini i Sam Berridge. Amb aquests dos artistes, el cartell del VIDA 2021 queda complet, a falta de noves incorporacions d’electrònica i dance dins el marc del Vida Club.

Rigoberta Bandini és el nom artístic que ha triat Paula Ribó (actriu, directora, escriptora…) pel seu projecte musical. Amb nou anys la catalana va començar a compondre cançons, segons ella, amb la intenció de ser Marisol, un referent força antiquat per algú de la seva generació, que va suposar un gran al·licient en el seu primer impuls creatiu. Confessa que li agrada escriure cançons per a celebrar la vida i per trobar un punt de comunió entre tots. Aquest 2020 l’artista multidisciplinària s’ha convertit en una de les revelacions de l’any, amb cançons com ‘In Spain We Call It Soledad’ o ‘Too Many Drugs’, que han aconseguit colar-se entre les més virals de Spotify.

Sam Berridge tot just acaba de publicar el seu àlbum debut en solitari Lost & Found (Vida Records). En ell el britànic que abans formava part del grup londinenc Flyte, fa gala d’una elegància compositiva i un bon gust que recorda als clàssics. Malgrat el caràcter personal i autobiogràfic del projecte, el seu so senzill i honest de cert caràcter nostàlgic crea un vincle immediat amb el públic. Estem sens dubte davant d’un treball excepcional en el qual l’artista practica un important exercici d’introspecció del qual ens deixa formar part.

VIDA Records & Friends
Tot i que l’organització segueix treballant en la preparació del festival, s’ha adonat que ara més que mai, vol estar al costat de l’escena musical. Per això el VIDA se sent amb la responsabilitat de facilitar a artistes i bandes petites i mitjanes oportunitats i espais on presentar els seus projectes. Amb aquesta premissa neix el cicle de concerts Vida Records & Friends.

Si alguna cosa té clara el VIDA és que no vol fer quelcom provisional, sinó traçar projectes que puguin tenir un recorregut, que creixin i puguin suposar una transformació positiva pel teixit de sales, artistes i discogràfiques que tenen a veure amb la línia editorial del festival. Per això, Vida Records & Friends es planteja com un projecte que pot i ha de créixer paral·lelament al VIDA Festival.

En els propers mesos s’anunciaran les primeres dates d’aquest cicle de concerts, que té previst donar el tret de sortida al febrer. Tothom qui tingui l’abonament del festival podrà gaudir de descomptes. Aquest nou projecte anirà molt vinculat a Vida 4 Musicians, una iniciativa que també s’anunciarà ben aviat.

Festival

LAVS, el festival d’art i música avançada de Mataró celebra la seva edició més ambiciosa i virtual

Published

on

By

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, la nova seu del M|A|C, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics: projeccions, vídeo mapping, vídeo creacions, instal·lacions, obres interactives o performances, barrejades amb experimentació sonora realitzada de manera sintètica. LAVS també aprofundeix en les noves tecnologies com a forma d’art contemporani, com ara els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Les exposicions i art en directe són els grans protagonistes del LAVS. El públic pot assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com ara vídeo mapping o directes d’electrònica, on els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podeu visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Art immersiu, reactiu i generatiu
Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, tot explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats al Tecnocampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’institut d’art i cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists) .

Un altre dels objectius del festival és reforçar la interacció entre els artistes, les obres i el públic. Per això es programaran tallers, taules rodones i conferències per a qualsevol persona interessada en disciplines artístiques relacionades amb el món visual i sonor.

El festival també celebrarà LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin gaudir de la cultura d’una manera diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo o música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

De la presó de Mataró al metavers
La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch, i també tindrà la seva rèplica al metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar a les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. L´espai de VR del festival ha estat dissenyat per l´estudi d´arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l´’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

La música electrònica més experimental
Fins a catorze artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, en concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

Tecnologia, cultura, gastronomia i comerç
Mataró s’està posicionant entre les principals destinacions turístiques de proximitat gràcies a una oferta comercial i gastronòmica a l’alça i una aposta per la promoció de les noves tecnologies a través de la cultura i la formació. En aquest context, el festival LAVS havia d’ubicar-se en un edifici històric protegit com a bé cultural d’interès nacional, La Presó de Mataró, l’antiga presó de la ciutat. Projectada per Elies Rogent Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya que va utilitzar un sistema panòptic. Actualment, és la seu del M|A|C, Mataró Art Contemporani.

LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per M|A|C Mataró Art Contemporani. A la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: Cultura Mataró, Visit Mataró Promoció Turística i Comerç de Mataró, entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’operadora de telecomunicacions Goufone, l’Hotel Atenea Port, NEM Negoci Empresa Mataró, Virtual Reality Energy, Institut d’Art & Culture Espronceda, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept i Aiguamoll Música.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.