Connect with us

Art Visual

Fantàstik 2020, el Festival de Cinema Fantàstic de Granollers, escalfa motors

Publicat fa

el

Arriba 9a edició del Festival de Cinema Fantàstik de Granollers, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de desembre de 2020 al Cinema Edison. Aquest any, amb més motiu que mai, volen reivindicar la importància de la cultura en temps de crisi social, com el que ens ha tocat viure. Podeu estar tranquils, doncs a part de sang i fetge, també compliran amb totes les mesures indicades per a que sigui un Festival segur i lliure de virus i contagis.

Les sessions començaran a les 20h ambos dies i consistiran en la projecció dels curtmetratges que opten al premi d’aquest any, tenint una durada aproximada d’1h30, per assegurar així una tornada segura a casa a tots els espectadors.

Per desgràcia, com es pot imaginar, les projeccions dels films no són possibles per horari i també per filosofia. El festival Fantàstik Granollers va néixer com una forma de reivindicar i premiar els curtmetratges, aquest gran cinema en petites dosis, per això és important per al festival mantenir-los.

CONCURS INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES

Els Premis Fantàstik Mac són la secció competitiva del Festival i que organitzen conjuntament amb el MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya). Més de 500 curtmetratges internacionals a competició són els que han rebut per aquesta edició. Els membres de l’organització han fet una dura feina de preselecció per a oferir-vos els 14 finalistes, que es projectaran al llarg del festival en dos blocs. El públic serà l’únic responsable d’atorgar el Premi del Públic, i aquest any, i com a una de les mesures que han pres en motiu del Covid-19, el Jurat Oficial encarregat d’atorgar els premis, seran els membres del Fantàstik Granollers.

Curtmetratges a competició
(Bloc 1)

 • ONE LEFT
  Sebastian Doringer / Àustria
 • REPLICA
  Álvaro de la Hoz / Espanya
 • POLTER
  Álvaro Vicario / Espanya
 • KILLING SMALL ANIMALS
  Marcus Sbanberg / Suècia
 • LA ÚLTIMA NAVIDAD DEL UNIVERSO
  Adrián Carmona y David Muñóz / Espanya
 • BOS
  Forest Steffen Geypens / Bèlgica
 • THERE WILL BE MONSTERS
  Carlota Pereda / Espanya

Curtmetratges a competició
(Bloc 2)

 • LAS NIÑAS TERRIBLES
  David Orellana / Espanya
 • ANNIE
  Miki Durán / Espanya
 • ME DEBES UNO
  Luis Galindo / Espanya
 • A STRANGE CALM
  Austin Rourke / USA
 • FETCH
  Blanca Agudo Hernandez / Espanya
 • NOSOTROS
  Silvia Pradas / Espanya
 • CANDELA
  Marc Riba i Anna Solanas / Espanya

El festival, juntament amb el Cinema Edison, es comprometen a respectar totes les mesures sanitàries de prevenció; distància de seguretat, mascareta i higiene. No es podrà accedir amb la sessió començada ni si es decideix sortir del cinema. El servei de barra no estarà disponible i el marxandatge es vendrà a la mateixa guixeta. Les entrades es poden comprar a www.fantastikgranollers.cat i a guixeta el mateix dia abans de la sessió.

SPOT 2019

Art Visual

Los Manises publica el videoclip de “A todo voler”, cançó del seu nou disc “Todas Son Correctas”

Published

on

By

Ja fa dos mesos de la publicació de “Todas Son Correctas”, el nou disc de Los Manises. Des d’aleshores els d’Elx han anat presentant-lo en una gira de sales i festivals que el 27 de maig que ve els portarà a la sala Trashcan de Madrid en el marc del festival Sound Isidro.

Víctor i Rubén (aka Lamanisè) són, a més d’uns grandíssims col·legues, una gran font d’inspiració per als Duiiiiiiilo. El guió del vídeo es va desenvolupar dins d’un Opel Kadett GSI sense aire condicionat. Viatjant des de València fins a Albacete amb el tema en bucle, s’anaven imaginant situacions delirants amb el Dr. Rubén i Profe Vic com a protagonistes. El resultat els ha fet tornar a creure en l’ésser humà, en el poder del cartró, en què el capitalisme menteix i que la realitat supera la ficció.

Des de la seva primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. La seva obsessió per trobar nous camins d’expressió s’apuntala en la varietat de les seves influències modernes (des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples), sent el Folk i el Genre World els seus dos pilars. Tot això dóna lloc a una proposta vibrant i inclassificable que transita entre escenes i gèneres de manera molt natural i orgànica.

Pel que fa a la lírica, Víctor i Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen portar totes les bromes internes a l’àmbit musical, arribant a resignificar-les ia generar interessants reflexions.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va quedar frenat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. I-Ace (Antifan, Agorazein) ha estat l’escollit per entrar al món dels Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! I-Ace i la seva visió més propera al Hip-Hop i als sons electrònics ha estat totalment determinant en el resultat final del disc, sabent contemporitzar a cada moment quin de “tots els camins són possibles” era el bo per a cada cançó.

“Todas Son Correctas” és una d’aquelles portes que només Los Manises saben obrir. Ara ballar, ara pensar. Ara matemàtiques, ara plàstica. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic. Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.