Connect with us

Art Visual

Fantàstik 2020, el Festival de Cinema Fantàstic de Granollers, escalfa motors

Publicat fa

el

Arriba 9a edició del Festival de Cinema Fantàstik de Granollers, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de desembre de 2020 al Cinema Edison. Aquest any, amb més motiu que mai, volen reivindicar la importància de la cultura en temps de crisi social, com el que ens ha tocat viure. Podeu estar tranquils, doncs a part de sang i fetge, també compliran amb totes les mesures indicades per a que sigui un Festival segur i lliure de virus i contagis.

Les sessions començaran a les 20h ambos dies i consistiran en la projecció dels curtmetratges que opten al premi d’aquest any, tenint una durada aproximada d’1h30, per assegurar així una tornada segura a casa a tots els espectadors.

Per desgràcia, com es pot imaginar, les projeccions dels films no són possibles per horari i també per filosofia. El festival Fantàstik Granollers va néixer com una forma de reivindicar i premiar els curtmetratges, aquest gran cinema en petites dosis, per això és important per al festival mantenir-los.

CONCURS INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES

Els Premis Fantàstik Mac són la secció competitiva del Festival i que organitzen conjuntament amb el MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya). Més de 500 curtmetratges internacionals a competició són els que han rebut per aquesta edició. Els membres de l’organització han fet una dura feina de preselecció per a oferir-vos els 14 finalistes, que es projectaran al llarg del festival en dos blocs. El públic serà l’únic responsable d’atorgar el Premi del Públic, i aquest any, i com a una de les mesures que han pres en motiu del Covid-19, el Jurat Oficial encarregat d’atorgar els premis, seran els membres del Fantàstik Granollers.

Curtmetratges a competició
(Bloc 1)

 • ONE LEFT
  Sebastian Doringer / Àustria
 • REPLICA
  Álvaro de la Hoz / Espanya
 • POLTER
  Álvaro Vicario / Espanya
 • KILLING SMALL ANIMALS
  Marcus Sbanberg / Suècia
 • LA ÚLTIMA NAVIDAD DEL UNIVERSO
  Adrián Carmona y David Muñóz / Espanya
 • BOS
  Forest Steffen Geypens / Bèlgica
 • THERE WILL BE MONSTERS
  Carlota Pereda / Espanya

Curtmetratges a competició
(Bloc 2)

 • LAS NIÑAS TERRIBLES
  David Orellana / Espanya
 • ANNIE
  Miki Durán / Espanya
 • ME DEBES UNO
  Luis Galindo / Espanya
 • A STRANGE CALM
  Austin Rourke / USA
 • FETCH
  Blanca Agudo Hernandez / Espanya
 • NOSOTROS
  Silvia Pradas / Espanya
 • CANDELA
  Marc Riba i Anna Solanas / Espanya

El festival, juntament amb el Cinema Edison, es comprometen a respectar totes les mesures sanitàries de prevenció; distància de seguretat, mascareta i higiene. No es podrà accedir amb la sessió començada ni si es decideix sortir del cinema. El servei de barra no estarà disponible i el marxandatge es vendrà a la mateixa guixeta. Les entrades es poden comprar a www.fantastikgranollers.cat i a guixeta el mateix dia abans de la sessió.

SPOT 2019

Art Visual

El Marché du Film -Festival de Cannes i el Festival de Sitges presenten el cartell del FANTASTIC 7

Published

on

By

El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, en col·laboració amb el el Marché du Film – Festival de Cannes i el Director d’Assumptes Internacionals de l’INCAA Bernardo Bergeret – torna a Cannes enguany amb la 4a edició de Fantastic 7.

Iniciat l’any 2019, Fantastic 7 està dissenyat per a fomentar als cineastes emergents i connectar-los amb potencials socis comercials a Cannes per obtenir finançament i oportunitats de coproducció. Cada any, set festivals de primera categoria -dedicats a, o amb una forta tradició de, destacar el cinema de gènere i els talents- seleccionen set projectes de gènere per a ser exhibits en el Marché du Film.

Aquests prometedors projectes -que es troben en diferents fases de postproducció o han estat recentment completats- són presentats pels cineastes davant un públic d’inversors, distribuïdors o agents de vendes que podrien ajudar a que els seus projectes s’enlairin i arribin a un públic més ampli.

En reunir noves obres de gènere de tot el món, Fantastic 7 també llança llum sobre les noves tendències i influències del cinema de gènere, al mateix temps que demostra el poder de la creativitat i l’expressió cultural.

La cineasta estatunidenca-iraniana Ana Lily Amirpour -l’al·lucinant pel·lícula de la qual Mona Lisa & The Blood Moon va inaugurar el Festival de Sitges 2021- ha estat nomenada oficialment padrina de l’esdeveniment Fantastic 7 d’enguany. L’edició de 2022 acollirà als següents set festivals i les seves seleccions:

Sitges – Festival Internacional de Cine Fantástico de Catalunya
VENUS
Director: Jaume Balagueró
País: Espanya
Sinopsi: Una història de terror sobrenatural ambientada en un entorn urbà de supervivència amb elements de bruixeria moderna.

Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Bucheon
SEOUL HORROR STORY
Director
: Kim Hyunjin
País: Corea
Sinopsi: Diverses històries de fantasmes, ambientades a Seül, que tracten diferents horrors de la vida quotidiana.

Festival Internacional de Cinema d’El Cairo
THE PORTAL
Director
: Chadi Abo
País: Francia/Siria
Sinopsi: En una zona de guerra, una nena resa per la salvació. Un poder còsmic ve a ajudar-la. A partir d’ara, Sara ressuscitarà als nens morts.

Festival Internacional de Cine en Guadalajara
LA MALA MADRE
Director: Alicia Albares
País: Espanya
Sinopsi: Victoria, una periodista que ha escrit un llibre molt polèmic sobre la maternitat, es desperta en una casa sense records. Ángel, un metge, li diu que ha tingut un accident de cotxe en el qual ha mort la seva filla. La presència d’una dona embarassada l’ajudarà a descobrir la veritat.

SXSW South by Southwest Film Festival
MOSHARI
Director: Nuhash Humayun
País: Bangladesh
Sinopsi: Quan unes criatures assedegades de sang s’han apoderat del món, els únics supervivents es troben al sud d’Àsia: dues germanes es veuen obligades a ficar-se en una xarxa de mosquits (moshari) només per a sobreviure, però primer han de sobreviure l’una a l’altra.

Festival Internacional de Cinema de Toronto
NATURALEZA OSCURA
Director
: Berkley Brady
País: Métis, Canadá
Sinopsi: Un grup de terapeutes es veu obligat a enfrontar-se als monstres del seu passat quan un retir de cap de setmana aïllat a les Rocoses canadenques posa a prova no sols la seva resistència emocional, sinó la seva capacitat de supervivència.

Festival Internacional de Cinema de Nova Zelanda
THE CAGE
Director: Paul Campion
País: Nueva Zelanda
Sinopsi: Un client i el personal captius en una botiga d’electrònica domèstica han d’escapar d’un fanàtic que pretén utilitzar-los com a sacrificis humans per a invocar a una malvada deïtat interestel·lar.

La sessió de pitching de Fantastic 7 es durà a terme diumenge 22 de maig (12h00 – 14h00) a Cannes i estarà oberta a tots els participants del Marché du Film prèvia presentació de la seva acreditació. (L’esdeveniment també es retransmetrà en directe a la plataforma Marché du Film Online).

Per a més informació sobre el programa Fantastic 7:
sitgesfanlab.com/fantastic-7/ – marchedufilm.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.