Connect with us

Novetats discogràfiques

La banda d’electrònica Talcö, tornen 5 anys després

Publicat fa

el

El duo del Maresme Talcö, tornen 5 anys després de llançar el seu últim single (Turu, 2014), amb Helio, avançament de què serà el seu cinquè àlbum d’estudi “Neón”, editat per Aiguamoll Records i Hidden track Records. Els seus components, el Dj i productor Marc Latorre (Marc Nurel) i el productor Raül Sala (Tatsumi & Masako), porten prop de tres anys buscant un nou so i experimentant amb diferents elements de composició.

Helio resumeix molt bé aquest procés creatiu del duo de Maresme i marca el to general de el nou disc; Arpegis que es retorcen i es barregen amb unes bases plenes de glitches i ritmes entretallats, donen una cadència molt especial a tres minuts d’electrònica inclassificable. L’ús de pads mesurats però preponderants i aquests timbres elegants, ens transporten a un univers particular i lluminós, connectat d’alguna manera amb la fantasia de les pel·lícules produïdes per Studio Ghibli.

Un gir a el so que venien practicant des del 2013, tornant a l’essència dels seus dos primers treballs. El tema Helio ve acompanyat per Argón, una cançó de tall similar que no serà inclosa al disc.

L’Artwork del single va a càrrec de Tartadeluna, il·lustradora que s’encarregarà també de crear la portada del següent single i del disc. L’artista descriu així el seu treball; “Mentre escolto la cançó Helio m’imagino punts de colors, petites esferes de colors àcids, lluminosos, suspeses en l’aire. I enmig de tot aquest color, un zepelí en blanc. I què millor que les aquarel·les líquides per treballar aquest cel sonor dels Talcö!”.

Novetats discogràfiques

Gyoza presenten “Oppenheimer”, el musculós segon tema de “Ghost Tracks”

Published

on

By

Gyoza estrenen el segon i darrer tema del seu EP “Ghost Tracks”. “Oppenheimer“, que és com es titula la peça, aconsegueix agafar el pes guitarrer de la facció més frontal de “Early Bird” i amanir-lo amb un poder edificat a partir de cert pòsit industrial.

Tant “Oppenheimer” com “Bala Perdida” estan inclosos en un mini EP de temes concretats abans de l’etapa de “It Never Rains But It Pours” titulat “Ghost Tracks”. El treball va sortir a la llum el dimecres 30 de novembre, i va venir produït/mesclat per Adrià Marva, cantant i líder del conjunt barceloní. Tant el frontman com Xavi Montferrer, Àlex Fernández-Cardellach i Isaac Valdés van col·laborar en la concepció d’un “Ghost Tracks” que ja pot ser gaudit a les xarxes d’streaming habituals.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.