Connect with us

Novetats discogràfiques

La banda d’electrònica Talcö, tornen 5 anys després

Publicat fa

el

El duo del Maresme Talcö, tornen 5 anys després de llançar el seu últim single (Turu, 2014), amb Helio, avançament de què serà el seu cinquè àlbum d’estudi “Neón”, editat per Aiguamoll Records i Hidden track Records. Els seus components, el Dj i productor Marc Latorre (Marc Nurel) i el productor Raül Sala (Tatsumi & Masako), porten prop de tres anys buscant un nou so i experimentant amb diferents elements de composició.

Helio resumeix molt bé aquest procés creatiu del duo de Maresme i marca el to general de el nou disc; Arpegis que es retorcen i es barregen amb unes bases plenes de glitches i ritmes entretallats, donen una cadència molt especial a tres minuts d’electrònica inclassificable. L’ús de pads mesurats però preponderants i aquests timbres elegants, ens transporten a un univers particular i lluminós, connectat d’alguna manera amb la fantasia de les pel·lícules produïdes per Studio Ghibli.

Un gir a el so que venien practicant des del 2013, tornant a l’essència dels seus dos primers treballs. El tema Helio ve acompanyat per Argón, una cançó de tall similar que no serà inclosa al disc.

L’Artwork del single va a càrrec de Tartadeluna, il·lustradora que s’encarregarà també de crear la portada del següent single i del disc. L’artista descriu així el seu treball; “Mentre escolto la cançó Helio m’imagino punts de colors, petites esferes de colors àcids, lluminosos, suspeses en l’aire. I enmig de tot aquest color, un zepelí en blanc. I què millor que les aquarel·les líquides per treballar aquest cel sonor dels Talcö!”.

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.