Connect with us

Novetats discogràfiques

La banda d’electrònica Talcö, tornen 5 anys després

Publicat fa

el

El duo del Maresme Talcö, tornen 5 anys després de llançar el seu últim single (Turu, 2014), amb Helio, avançament de què serà el seu cinquè àlbum d’estudi “Neón”, editat per Aiguamoll Records i Hidden track Records. Els seus components, el Dj i productor Marc Latorre (Marc Nurel) i el productor Raül Sala (Tatsumi & Masako), porten prop de tres anys buscant un nou so i experimentant amb diferents elements de composició.

Helio resumeix molt bé aquest procés creatiu del duo de Maresme i marca el to general de el nou disc; Arpegis que es retorcen i es barregen amb unes bases plenes de glitches i ritmes entretallats, donen una cadència molt especial a tres minuts d’electrònica inclassificable. L’ús de pads mesurats però preponderants i aquests timbres elegants, ens transporten a un univers particular i lluminós, connectat d’alguna manera amb la fantasia de les pel·lícules produïdes per Studio Ghibli.

Un gir a el so que venien practicant des del 2013, tornant a l’essència dels seus dos primers treballs. El tema Helio ve acompanyat per Argón, una cançó de tall similar que no serà inclosa al disc.

L’Artwork del single va a càrrec de Tartadeluna, il·lustradora que s’encarregarà també de crear la portada del següent single i del disc. L’artista descriu així el seu treball; “Mentre escolto la cançó Helio m’imagino punts de colors, petites esferes de colors àcids, lluminosos, suspeses en l’aire. I enmig de tot aquest color, un zepelí en blanc. I què millor que les aquarel·les líquides per treballar aquest cel sonor dels Talcö!”.

Novetats discogràfiques

KALI llança nou EP “Maltman and Effie”

Published

on

By

La cantant, compositora, multiinstrumentista i productora de 17 anys KALI publica el seu EP “Maltman and Effie” a través de Nettwerk. Al llarg de les 6 cançons del projecte, KALI afegeix a la seva ja àmplia paleta de sons que va mostrar per primera vegada amb el seu EP de debut “CIRCLES” publicat l’any passat. “Maltman and Effie” pren el seu nom de la intersecció de Los Angeles on van tenir lloc molts dels records que van formar el projecte, desplegant sis històries cinematogràfiques de la intensitat adolescent dels alts i baixos de les relacions.

Juntament amb el llançament de l’EP, KALI comparteix el vídeo del tema destacat “Insomnia”, que una vegada més mostra l’artista compartint la pantalla amb un personatge que porta la màscara de llimac, un personatge que s’ha convertit en un element simbòlic característic al llarg dels darrers llançaments de KALI.

Parlant del nou EP i del significat de la màscara de llimac, KALI diu: “Vaig comprar la màscara de llimac per caprici un mes abans de fer les cançons que es van convertir en Maltman and Effie. Era el tipus d’objecte que veia i sabia que tenia que tenir. Vaig començar a portar-lo com un truc de festa perquè pateixo d’ansietat social, com tothom de la meva edat. Quan vaig acabar la maqueta de l’EP, vaig començar a adonar-me que les cançons parlaven més de mi mateixa i de les meves inseguretats que de les circumstàncies físiques que em van permetre arribar a aquest punt d’introspecció, juntament amb el títol, Maltman and Effie, el llimac representa la meva consciència cínica però monstruosa, que barreja tant la meva llum com la meva foscor, cosa que també es correlaciona amb la meva identitat de gènere ambigua El títol prové d’un carrer de Silverlake, però al meu cap sona com si “Maltman” fos la meva autopercepció desviada i negativa, mentre que “Effie” és la meva estabilitat desenfadada. La màscara de llimac representa la unitat als oposats”.

KALI, una mena de prodigi, va créixer tocant en recitals i versionant cançons dels Beatles, prenent classes particulars amb professors de música, anant a programes musicals extraescolars i fins i tot prenent classes magistrals de composició per alimentar la seva passió. Intuïtiva i entusiasta, es va aprendre per si mateixa a fer servir el Garageband i va començar a escriure i fer demos de cançons que després ensenyaria a la seva primera banda. Els seus arranjaments d’indie-surf, sincers i propers, van atraure multituds adolescents i suades a locals com The Smell i The Viper Room, i la van portar al seu treball en solitari com KALI, el segon treball del qual arribarà aviat a través de Nettwerk.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.