Connect with us

Novetats discogràfiques

El duet electrònic Akkan publica el seu primer LP homònim

Publicat fa

el

AKKAN han publicat el seu primer LP. Després de varis EPs publicats durant el confinament, i l’allargament de la sortida del LP a causa de la pandèmia, finalment va sortir a la llum a finals del 2020. Un any abans, a finals del 2019, AKKAN ja tenia previst publicar el LP que inclou 12 talls i diverses col·laboracions a càrrec de Huaira, Chancha via Circuito, El Búho i Arnau Obiols, publicat conjuntament entre Kartel i Foehn Records.

AKKAN és el nou projecte conjunt entre beGun i Ocellot, resultat de la unió de dos universos sonors de llarg recorregut i reconeixement internacional, sota efectes al·lucinògens i en contacte amb l’extremadament salvatge i ancestral. Tot això cristal·litzat en un dels directes més explosius i enèrgics de l’escena electrònica europea, amb el qual han collit extraordinàries crítiques al seu pas per festivals com Eurosonic, InDoor, C/O Pop, Ozora, Soundeat, Monkey Week, Fort Festival, Vida, Avant Off, Icelandic Airwaves o Sonic Visions entre d’altres.

El projecte es va presentar a el món al 2018 amb tres EPs: BANANAT (La Belle Records), REGALIU (Foehn Records) i KAI (La Belle Records) incloent diversos remixes a càrrec de Naduve (Multi-culti) El Búho (Wonderwheel Recordings), Íñigo Vontier (Correspondant) i DJ Raff (National Records). En ells es reflecteix aquesta comuna inquietud per l’electrònica orgànica sense perdre de vista la pista de ball: sons selvàtics, percussions tribals, veus exòtiques i instruments folklòrics que flueixen en un entramat de beats sempre estimulant i contagiós.

L’àlbum és una renovada i fascinant immersió al singular imaginari musical del duo barceloní compost de sons ocults, melodies imprevisibles i ritmes elàstics. Lluny de lligams estilístics i etiquetes estereotipades, aquest disc es presenta com una clara aposta per l’elaboració d’un so propi i identitari, lluminós i sofisticat al mateix temps que espontani i minuciós. Un autèntic viatge sonor que ens transporta des de la aridesa de la sabana fins a les profunditats d’una selva imaginària des del seu primer beat.

Novetats discogràfiques

Koko-Jean & The Tonics presntaran el seu nou disc “Shaken & Stirred” durant aquest mes de desembre

Published

on

By

La formació barcelonina de soul i rhythm and blues, Koko-Jean & The Tonics, acaba de publicar el seu àlbum de debut “Shaken & Stirred”, i el presentarà en directe el 10 de desembre a la sala Upload de Barcelona, 17 de desembre a la sala Zero de Tarragona i el 18 de desembre al Cafè del Teatre de Lleida.

La voracitat musical de Koko-Jean Davis, vocalista afrocatalana nascuda a Moçambic però resident a Barcelona, es va posar a prova durant la pandèmia, però n’està sortint amb més gana i ritme que mai. A la seva nova aventura amb The Tonics, formació amb què ja havia posat de cap per avall l’escena soul i rhythm’n’blues barcelonina anys enrere, han canviat el seu hàbitat natural del directe (malgrat haver actuat més de 25 vegades des que va acabar el confinament) potenciant el de l’estudi d’enregistrament, gestant els seus dos primers EPs el 2020: Hairwhip (Do The Do) –publicat just abans de la pandèmia – i Please Mr. Milton, tots dos produïts per Dani Nel.lo. Ara presenten “Shaken & Stirred”, un flamant àlbum de debut amb grans dosis de soul, blues i rock’n’roll, tot envoltat de l’esperit musical de Nova Orleans. És a dir: Koko-Jean & The Tonics en estat pur.

Totes les tradicions musicals de les quals beu la banda queden exposades a Shaken & Stirred. El seu primer avenç, Pattin Juba, és un revival d’un folklore afroamericà que comença funky groove i es va accelerant cap a un ritme alegre de gospel. Aquest tema ens revela les arrels del swampy blues i del claqué, recuperant la referència a una forma de dansa amb què purgaven els seus mals els esclaus, i aprofundint de passada al blues africà. Per contra, el segon, ‘Never Said No’, la seva cançó més “pop”, abraça ritmes de rock’n’roll seixanta a l’estil yeyé, sense que això li resti una mica de carisma i d’aquesta actitud soulera que ha fet cèlebre a Koko-Jean i la seva tropa. És fàcil imaginar que ‘New Orleans’ beu directament de l’inconfusible riff de guitarra a l’estil Bo’ Diddley. És un second line inspirat pel Mardi Gras de la gran ciutat de Louisiana. I temes com ‘Hard To Say Goodbye’, on Koko-Jean registra el seu primer duet amb la veu de Víctor Puertas en homenatge al bluesman barceloní recentment mort Amadeus Casas, i ‘Leaving Trunk’, versió del mític tema del gran Taj Mahal, traspuen blues pels quatre costats.

No falten picades d’ullet a temàtiques romàntiques i alhora reivindicatives a Shaken & Stirred. ‘Practice What You Preach’ tracta sobre una persona que està atrapada en una relació controladora, però la parella de la qual és menys que perfecta; i ‘What You Mean to Me’, en forma de preciosa i punyent balada entre el blues i el rock progressiu dels 70, és en realitat una carta d’amor agraint als ex pel creixement emocional malgrat l’experiència tumultuosa, però confessant que per fi s’ha alliberat del dolor perquè l’ha perdonat. D’altra banda, temes com “From the Country to the City” i “Movin On” reflecteixen el poder de la perseverança i la lluita per un futur millor per a la societat. La primera, sobre un rerefons molt dixie i country-góspel, explica la història d’una noia negra del camp que somia emigrar a la gran ciutat per viure la rebel·lia del rock’n’roll. La segona, en canvi, és una cançó protesta que recorda les manifestacions de l’any 1968 als Estats Units contra la Guerra del Vietnam i les injustícies socials i racials dels temps i del president. Construïda sobre la base d’un patró de blues 6/8 i inspirada en una cançó de “Sharon Jones”, adapta el poema “I Look At The World” de l’històric activista i escriptor afroamericà Langston Hughes.

Concerts,
10/12  Sala Upload – BARCELONA
17/12  Sala Zero – TARRAGONA
18/12  Cafè del Teatre –  LLEIDA

Entrades a www.curtcircuit.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.