Connect with us

Novetats discogràfiques

El duet electrònic Akkan publica el seu primer LP homònim

Publicat fa

el

AKKAN han publicat el seu primer LP. Després de varis EPs publicats durant el confinament, i l’allargament de la sortida del LP a causa de la pandèmia, finalment va sortir a la llum a finals del 2020. Un any abans, a finals del 2019, AKKAN ja tenia previst publicar el LP que inclou 12 talls i diverses col·laboracions a càrrec de Huaira, Chancha via Circuito, El Búho i Arnau Obiols, publicat conjuntament entre Kartel i Foehn Records.

AKKAN és el nou projecte conjunt entre beGun i Ocellot, resultat de la unió de dos universos sonors de llarg recorregut i reconeixement internacional, sota efectes al·lucinògens i en contacte amb l’extremadament salvatge i ancestral. Tot això cristal·litzat en un dels directes més explosius i enèrgics de l’escena electrònica europea, amb el qual han collit extraordinàries crítiques al seu pas per festivals com Eurosonic, InDoor, C/O Pop, Ozora, Soundeat, Monkey Week, Fort Festival, Vida, Avant Off, Icelandic Airwaves o Sonic Visions entre d’altres.

El projecte es va presentar a el món al 2018 amb tres EPs: BANANAT (La Belle Records), REGALIU (Foehn Records) i KAI (La Belle Records) incloent diversos remixes a càrrec de Naduve (Multi-culti) El Búho (Wonderwheel Recordings), Íñigo Vontier (Correspondant) i DJ Raff (National Records). En ells es reflecteix aquesta comuna inquietud per l’electrònica orgànica sense perdre de vista la pista de ball: sons selvàtics, percussions tribals, veus exòtiques i instruments folklòrics que flueixen en un entramat de beats sempre estimulant i contagiós.

L’àlbum és una renovada i fascinant immersió al singular imaginari musical del duo barceloní compost de sons ocults, melodies imprevisibles i ritmes elàstics. Lluny de lligams estilístics i etiquetes estereotipades, aquest disc es presenta com una clara aposta per l’elaboració d’un so propi i identitari, lluminós i sofisticat al mateix temps que espontani i minuciós. Un autèntic viatge sonor que ens transporta des de la aridesa de la sabana fins a les profunditats d’una selva imaginària des del seu primer beat.

Novetats discogràfiques

El trio Arrrgo treu nou single amb Hukot Disc

Published

on

By

Avui surt “Preistórico” el primer avençament de l’LP d’aquesta formació barcelonina. Dos italians i un xilè componen Arrrgo i van irrompre al mundanal soroll amb un grapat de concerts a Barcelona durant la pandèmia. El guitarrista i veu Antonio Iannola i el baterista Gianpiero Cacace, provinents dels inquiets Common Defelection Problems van unir cops, paraules i riffs amb el baixista de Familea Miranda Milo Gomberoff.

Arrrgo és un power trio en la seva expressió més brutal. Per als incrèduls que busquen referències llegeixin Melvins, Shellac mirant el mar i sentint el seu onatge.

Ara presenten aquest potent track que l’acompanya un bell videoclip construït pel mateix Iannola. El disc sortirà molt ràpidament i va ser gravat, barrejat i masteritzat pel mateix Gomberoff a l’Estudi Hukot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.