Connect with us

Novetats discogràfiques

El duet electrònic Akkan publica el seu primer LP homònim

Publicat fa

el

AKKAN han publicat el seu primer LP. Després de varis EPs publicats durant el confinament, i l’allargament de la sortida del LP a causa de la pandèmia, finalment va sortir a la llum a finals del 2020. Un any abans, a finals del 2019, AKKAN ja tenia previst publicar el LP que inclou 12 talls i diverses col·laboracions a càrrec de Huaira, Chancha via Circuito, El Búho i Arnau Obiols, publicat conjuntament entre Kartel i Foehn Records.

AKKAN és el nou projecte conjunt entre beGun i Ocellot, resultat de la unió de dos universos sonors de llarg recorregut i reconeixement internacional, sota efectes al·lucinògens i en contacte amb l’extremadament salvatge i ancestral. Tot això cristal·litzat en un dels directes més explosius i enèrgics de l’escena electrònica europea, amb el qual han collit extraordinàries crítiques al seu pas per festivals com Eurosonic, InDoor, C/O Pop, Ozora, Soundeat, Monkey Week, Fort Festival, Vida, Avant Off, Icelandic Airwaves o Sonic Visions entre d’altres.

El projecte es va presentar a el món al 2018 amb tres EPs: BANANAT (La Belle Records), REGALIU (Foehn Records) i KAI (La Belle Records) incloent diversos remixes a càrrec de Naduve (Multi-culti) El Búho (Wonderwheel Recordings), Íñigo Vontier (Correspondant) i DJ Raff (National Records). En ells es reflecteix aquesta comuna inquietud per l’electrònica orgànica sense perdre de vista la pista de ball: sons selvàtics, percussions tribals, veus exòtiques i instruments folklòrics que flueixen en un entramat de beats sempre estimulant i contagiós.

L’àlbum és una renovada i fascinant immersió al singular imaginari musical del duo barceloní compost de sons ocults, melodies imprevisibles i ritmes elàstics. Lluny de lligams estilístics i etiquetes estereotipades, aquest disc es presenta com una clara aposta per l’elaboració d’un so propi i identitari, lluminós i sofisticat al mateix temps que espontani i minuciós. Un autèntic viatge sonor que ens transporta des de la aridesa de la sabana fins a les profunditats d’una selva imaginària des del seu primer beat.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.