Connect with us

Novetats discogràfiques

Fasenuova tornen després de cinc anys de silenci

Publicat fa

el

Després de cinc anys de silenci, Fasenuova tornen a la càrrega, i això ens alegra. I de totes les maneres amb les que podrien fer-ho, han triat llançar un single acompanyat d’un videoclip, on deixen clar que tot segueix al seu lloc.

La música del duo de Mieres segueix sent igual de precisa que des del primer dia, i els seus ritmes igual de contundents i afilats. “Arma”, produïda de nou per Óscar Mulero, és un cant d’urgència gairebé adolescent, un crit a la vida vertiginosa dels nostres temps, un advertiment mentre segueixes avançant sense mirar enrere. Fasenuova, a l’altre costat de la pandèmia que ha posat cap per avall el món, sembla que cremaran a l’asfalt patejant la fictícia divisió entre la vida real i la vida virtual, més tangibles i materials que mai. El grup està en certa manera d’estrena: no coneixem aquesta classe d’elements rítmics en Fasenuova. No sona la 606 ni la MPC que tant han utilitzat; tampoc sembla que Roberto escali pel teclat del MS20. Altres timbres, altres sintetitzadors, lluiten amb la veu de l’Ernesto.

Al vídeo, dirigit per David Ferrando Giraut, Fasenuova retornen als carrers de Mieres. El fons de les mines abandonades es tracta com un vestigi d’una lluita intergalàctica, però no hi ha drogues ni jocs digitals que ocultin la veritat. Unes conques mineres desolades per on campa el proletariat abatut com si fos un exèrcit de nàufrags melancòlics, proveïts d’un grapat de records distorsionats, avançant per la vida sense rumb. Anys de soledat que esmolen la navalla de la desesperació, treuen el cap de color vermell i groc per la vora esquerra de les mascaretes.

A vegades el destí és màgic. “Salsa de Cuerbo” (Discos Humeantes, 2013) i “A la Quinta Hoguera” (Discos Humeantes, 2011) portaven anys esgotats i eren pràcticament impossibles d’aconseguir. Però justament ara. Humo Internacional han rebut unes poques unitats que estaven perdudes en una distribuïdora que es podran comprar a la botiga online. També han aconseguit poques còpies de “Aullidos Metálicos” (Humo Internacional, 2016) esgotat el passat any. Qui primer arribi, guanya.

Novetats discogràfiques

Pardals, la banda eivissenca de post-rock presenta el seu primer EP

Published

on

By

Contents de rebre notícies de les illes amb una altra banda que fa pinta de què tindrà un futur brillant, estigueu al tanto amb la seva evolució, perquè aviat els veurem pels escenaris catalans. La banda eivissenca de post-rock Pardals estrena el seu EP homònim de debut el 10 de febrer, un àlbum de 5 temes instrumentals intensos i contundents, marcats per estructures que gairebé no es repeteixen i que progressen ràpidament cap a passatges enèrgics, sense caure en llargs desenvolupaments ni altres clichés del gènere.

Pardals, formada per Luis Escriche i Joan Torres (guitarres), Jaume Alberti (baix) i Toni Coronado (bateria), va gravar aquestes cançons durant el segon trimestre del 2021 als estudis de SAE Barcelona, amb el propi Alberti juntament amb Eduardo Quintero a càrrec de la gravació i mescla, i que va rematar el mastering de Víctor García a Ultramarinos Barcelona.

Els seus 4 integrants ja venien tocant junts en un projecte de pop en eivissenc, però van aprofitar l’aturada de la seva activitat en directe per la pandèmia de 2020 para donar sortida al local d’assaig al seu altre interès pel rock instrumental (cap d’ells amaga la influència de bandes com Toundra o Böira, de les quals se’n declaren seguidors) i obrir-se a nous horitzons creatius.

El principal compositor de la banda, Escriche, afirma que “Estem molt satisfets amb el resultat, tant a nivell de so -i més tenint en compte que es tracta de la primera producció professional per al Jaume i l’Edu, tot i que no ho sembli-, com per les pròpies cançons. Crec que tots els temes mantenen l’essència del que volem aconseguir: que tota l’estona succeeixin coses noves i arribem a moments èpics amb molta presència sense haver de recórrer a trampes d’estudi, amb els mateixos recursos que tenim en el directe”.

L’EP de debut, que per ara s’editarà exclusivament en format digital, cobreix la meitat del repertori al qual han donat forma fins a dia d’avui, i que ja van poder presentar en concert al festival Back To School 2021 a Sant Jordi (Eivissa).

Actualment, la banda es troba preparant la seva tornada a l’estudi, amb la intenció de gravar una nova tanda de cançons durant el primer semestre de 2022.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.