Connect with us

Novetats discogràfiques

Josep Siam, guitarrista i compositor d’indie-folk mediterrani modern, acaba de publicar el seu EP debut, Inflexions

Publicat fa

el

La seva música, delicada i potent al mateix temps, conté altes dosis de guitarra, acompanyada de sintetitzadors i textures electròniques, i una veu carregada d’emoció. Anys d’estudi de música clàssica li han aportat expressivitat amb la guitarra, i el jazz hi ha afegit la base harmònica i els poliritmes que estructuren els seus temes. Josep Siam canta missatges optimistes i reivindicatius, històries íntimes que cadascú pot sentir com a pròpies.

“Inflexions” va ser gravat entre el febrer i l’abril de 2021 a la Bay Area de Califòrnia, on viu des de fa uns anys. El 75% de la recaptació d’aquest àlbum és canalitzada a donar suport a les organitzacions de drets de migrants i refugiats Open Arms (activa a la frontera de la UE) i Al Otro Lado (activa a la frontera dels EE.UU.).

Tota la música és escrita i interpretada per Josep Siam, lletres de collita pròpia (excepte “Song of Myself”, adaptada d’un poema de Walt Whitman). Amb la participació d’Aurora M. Ricart a “I Sing About You”. Produït per J Siam. Mix i masterització de Matt McDavid. Gravat a Sanctuary Sound Studio (Sebastopol, Califòrnia), entre els mesos de febrer i abril de 2021. Caràtula de Valeria Duffe. Fotografies de M. Boda Íntima.

Novetats discogràfiques

Rata Negra presenta el seu nou video-single, “Llorando”

Published

on

By

Podem aguantar les maneres. Sí, podem fer com que no passa res 24 hores al dia, 7 dies a la setmana, durant setmanes, mesos, anys; podem capejar aquesta ruptura, o mirar enrere així en general, o agafar una feina a una hora en metro, o mirar als ulls a la mort, o contemplar el món en flames, o fins i tot fer videoconferències “sobre un projecte” d’una hora mentre penses amb la teva quota d’autònoms. Però plorar, això no ens ho pot treure ningú. Plorant reconeixem, i plorant podem disparar una metralladora, i també plorant celebrem. Rata Negra parlen al seu nou vídeo-single de plorar per tornar a la ciutat, de plorar per tornar a treballar, o per haver de treballar de per vida. També de llàgrimes d’alegria davant la desgràcia aliena d’aquesta persona a qui detestes. Però també plorar per no poder descansar, per tenir gana, ressaca o ansietat. La vida a la gran ciutat, que bona és, però quines ganes de plorar et donen pensant en estar així per sempre més.

Rata Negra presentaran el “Una Vida Vulgar” l’11 de setembre a la Sala Sol, efectivament, això és demà passat, però això ja està esgotat. Però també els podràs veure al BAM de Barcelona el 24 de setembre o a Porta Caeli (Valladolid) el 25, queden poques entrades però si et dones pressa encara arribes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.