Connect with us

Novetats discogràfiques

Will Samson ens mostra el nou single “Shun”

Publicat fa

el

L’artista electrònic / folk Will Samson anuncia el llançament del seu nou àlbum “Active Imagination”, després del “Paralanguage” del 2019, publicat a través de Wichita Recordings.

Àlbum treballat al llarg d’un any sencer, des del gener del 2020 fins al desembre, consta de nou peces noves i precioses, i s’assenta com una meditació rica en capes sobre la idea de pertinença, la identitat i la recerca de la llar a la zona més inestable dels mons.

Commemorant deu anys des del llançament de “Balance”, el seu debut el 2012, al nou àlbum de Will Samson sembla gairebé el producte del seu aprenentatge i creixement durant l’última dècada.

Com a somni en la naturalesa remolinada i il·lusòria del seu desplegament, “Active Imagination” és un testimoni de l’exploració contínua de Samson, tant del món que l’envolta com del seu propi funcionament intern, que segueix proporcionant grans misteris per interpretar. Pacient però críptic, l’àlbum fa aquest viatge i crea un paisatge fascinant perquè els oients l’explorin, de la mateixa manera que sempre ha fet l’obra de Samson.

Acabat d’instal·lar a la seva nova llar a Portugal, Will Samson ha passat gran part de la seva vida movent-se d’un lloc a un altre. Va néixer a Oxford i va emigrar de petit amb els seus pares a l’oest d’Austràlia, on va viure deu anys abans de tornar al Regne Unit. Durant un temps va viure entre Oxford i Berlín, després es va mudar a Brighton, Lisboa, Brussel·les i, finalment, a Bristol, on va gravar “Active Imagination” a l’edifici d’una antiga malteria.

Amb un avi nascut a Bengala Occidental (Índia) i una àvia natural de la Patagònia argentina, era inevitable que Will Samson desenvolupés un incontrolable desig de viatjar. Aquests continus trasllats pel món el van ajudar a donar forma a la seva concepció de la vida. Will va tenir temps de gravar trenta minuts de cançons i fer la seva primera actuació. Durant els tres anys següents va gravar abundant material de música ambient, experimental i instrumental sota diversos àlies, autoeditant dos epés i un disc, i realitzant una intensa gira per Europa.

“Active Imagination” surt a la venda el 8 de maig (CD/DL) i el 24 de juny (LP) a través de Human Chorus.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.