Connect with us

Art Visual

El Marché du Film -Festival de Cannes i el Festival de Sitges presenten el cartell del FANTASTIC 7

Publicat fa

el

El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, en col·laboració amb el el Marché du Film – Festival de Cannes i el Director d’Assumptes Internacionals de l’INCAA Bernardo Bergeret – torna a Cannes enguany amb la 4a edició de Fantastic 7.

Iniciat l’any 2019, Fantastic 7 està dissenyat per a fomentar als cineastes emergents i connectar-los amb potencials socis comercials a Cannes per obtenir finançament i oportunitats de coproducció. Cada any, set festivals de primera categoria -dedicats a, o amb una forta tradició de, destacar el cinema de gènere i els talents- seleccionen set projectes de gènere per a ser exhibits en el Marché du Film.

Aquests prometedors projectes -que es troben en diferents fases de postproducció o han estat recentment completats- són presentats pels cineastes davant un públic d’inversors, distribuïdors o agents de vendes que podrien ajudar a que els seus projectes s’enlairin i arribin a un públic més ampli.

En reunir noves obres de gènere de tot el món, Fantastic 7 també llança llum sobre les noves tendències i influències del cinema de gènere, al mateix temps que demostra el poder de la creativitat i l’expressió cultural.

La cineasta estatunidenca-iraniana Ana Lily Amirpour -l’al·lucinant pel·lícula de la qual Mona Lisa & The Blood Moon va inaugurar el Festival de Sitges 2021- ha estat nomenada oficialment padrina de l’esdeveniment Fantastic 7 d’enguany. L’edició de 2022 acollirà als següents set festivals i les seves seleccions:

Sitges – Festival Internacional de Cine Fantástico de Catalunya
VENUS
Director: Jaume Balagueró
País: Espanya
Sinopsi: Una història de terror sobrenatural ambientada en un entorn urbà de supervivència amb elements de bruixeria moderna.

Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Bucheon
SEOUL HORROR STORY
Director
: Kim Hyunjin
País: Corea
Sinopsi: Diverses històries de fantasmes, ambientades a Seül, que tracten diferents horrors de la vida quotidiana.

Festival Internacional de Cinema d’El Cairo
THE PORTAL
Director
: Chadi Abo
País: Francia/Siria
Sinopsi: En una zona de guerra, una nena resa per la salvació. Un poder còsmic ve a ajudar-la. A partir d’ara, Sara ressuscitarà als nens morts.

Festival Internacional de Cine en Guadalajara
LA MALA MADRE
Director: Alicia Albares
País: Espanya
Sinopsi: Victoria, una periodista que ha escrit un llibre molt polèmic sobre la maternitat, es desperta en una casa sense records. Ángel, un metge, li diu que ha tingut un accident de cotxe en el qual ha mort la seva filla. La presència d’una dona embarassada l’ajudarà a descobrir la veritat.

SXSW South by Southwest Film Festival
MOSHARI
Director: Nuhash Humayun
País: Bangladesh
Sinopsi: Quan unes criatures assedegades de sang s’han apoderat del món, els únics supervivents es troben al sud d’Àsia: dues germanes es veuen obligades a ficar-se en una xarxa de mosquits (moshari) només per a sobreviure, però primer han de sobreviure l’una a l’altra.

Festival Internacional de Cinema de Toronto
NATURALEZA OSCURA
Director
: Berkley Brady
País: Métis, Canadá
Sinopsi: Un grup de terapeutes es veu obligat a enfrontar-se als monstres del seu passat quan un retir de cap de setmana aïllat a les Rocoses canadenques posa a prova no sols la seva resistència emocional, sinó la seva capacitat de supervivència.

Festival Internacional de Cinema de Nova Zelanda
THE CAGE
Director: Paul Campion
País: Nueva Zelanda
Sinopsi: Un client i el personal captius en una botiga d’electrònica domèstica han d’escapar d’un fanàtic que pretén utilitzar-los com a sacrificis humans per a invocar a una malvada deïtat interestel·lar.

La sessió de pitching de Fantastic 7 es durà a terme diumenge 22 de maig (12h00 – 14h00) a Cannes i estarà oberta a tots els participants del Marché du Film prèvia presentació de la seva acreditació. (L’esdeveniment també es retransmetrà en directe a la plataforma Marché du Film Online).

Per a més informació sobre el programa Fantastic 7:
sitgesfanlab.com/fantastic-7/ – marchedufilm.com

Art Visual

The Bird Yellow publica aquest divendres nou disc i àlbum visual

Published

on

By

The Bird Yellow, nom artístic del músic i cineasta barceloní Gerard Vidal, torna a l’actualitat el 8 d’abril amb ‘I Always Cry For You Like Pink Honey Rain’, un fascinant migmetratge que arriba de la mà del seu esperat segon disc, compost per set noves cançons de les quals es van anticipar l’encomanadissa ‘Bedbug Lullabites‘ i l’èpica ‘Cold War‘, estrenades per Virginia Díaz al programa ‘180 grados’ de Radio 3. La peça ha estat produïda per GXXD TIME FILMS, l’equip creatiu format pel mateix Gerard al costat dels seus col·laboradors i amics Carlos Robisco i Joan Esteve. La premiére exclusiva tindrà lloc el dimecres 6 d’abril a les 20h als Cinemes Girona de Barcelona.

La història de la pel·lícula, plena de metàfores visuals, elegants coreografies i un imaginari sorprenent, té lloc durant la festa de comiat de dues persones; un “fins a reveure” agredolç que representa tant un final com un nou començament, en una atmosfera onírica en la qual es confonen realitat i somni. Amb la seva cuidada estètica i personatges entranyables, l’àlbum visual ofereix una manera alternativa i més poètica d’endinsar-se en les cançons i confereix al disc d’una identitat de conjunt, de tot. Les lletres es mostren a més a mode de subtítols, enfortint el vincle entre música i imatge.

PRESENTACIONS
Premiére àlbum visual
6 d’abril – Barcelona – Cinemes Girona

Directe amb banda
28 d’abril – Barcelona – Antiga Fàbrica d’Estrella Damm
1 de juliol – Vilanova i la Geltrú – Vida Festival

Gerard Vidal Barrena (Barcelona, 1995) és director de cinema, dramaturg i músic, graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i completant els seus estudis a l’escola de cinema FAMU de Praga. Ha codirigit el curtmetratge ‘Celebració’, seleccionat al Nest Film Students del Festival de Sant Sebastià i guanyador del Premi SGAE Nova Autoria del Festival de Cine de Sitges. ‘Les dues nits d’ahir’, guanyadora a Millor Direcció i Millor Actor al Festival de Cine de Màlaga i nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí 2021, és la seva òpera prima, la qual codirigeix, coescriu i compon la seva banda sonora. Com a dramaturg publica la seva primera obra de teatre ‘Els que criden’ al 2016 (Editorial Cal Siller), participa al laboratori de teatre jove de la Sala Beckett ‘Malnascuts’ i coescriu ‘Wohnwagen’ (La Seca Espai Brossa 2016, Teatro Español de Madrid 2017, Premi BBVA de Teatre 2018). Com a músic, sota el nom de The Bird Yellow, ha publicat un primer disc (‘Little Kids’, 2018) i diversos senzills al llarg del 2020, entregant ara el seu segon treball sota l’auspici de Vida Records.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.