Connect with us

Novetats discogràfiques

KALI llança nou EP “Maltman and Effie”

Publicat fa

el

La cantant, compositora, multiinstrumentista i productora de 17 anys KALI publica el seu EP “Maltman and Effie” a través de Nettwerk. Al llarg de les 6 cançons del projecte, KALI afegeix a la seva ja àmplia paleta de sons que va mostrar per primera vegada amb el seu EP de debut “CIRCLES” publicat l’any passat. “Maltman and Effie” pren el seu nom de la intersecció de Los Angeles on van tenir lloc molts dels records que van formar el projecte, desplegant sis històries cinematogràfiques de la intensitat adolescent dels alts i baixos de les relacions.

Juntament amb el llançament de l’EP, KALI comparteix el vídeo del tema destacat “Insomnia”, que una vegada més mostra l’artista compartint la pantalla amb un personatge que porta la màscara de llimac, un personatge que s’ha convertit en un element simbòlic característic al llarg dels darrers llançaments de KALI.

Parlant del nou EP i del significat de la màscara de llimac, KALI diu: “Vaig comprar la màscara de llimac per caprici un mes abans de fer les cançons que es van convertir en Maltman and Effie. Era el tipus d’objecte que veia i sabia que tenia que tenir. Vaig començar a portar-lo com un truc de festa perquè pateixo d’ansietat social, com tothom de la meva edat. Quan vaig acabar la maqueta de l’EP, vaig començar a adonar-me que les cançons parlaven més de mi mateixa i de les meves inseguretats que de les circumstàncies físiques que em van permetre arribar a aquest punt d’introspecció, juntament amb el títol, Maltman and Effie, el llimac representa la meva consciència cínica però monstruosa, que barreja tant la meva llum com la meva foscor, cosa que també es correlaciona amb la meva identitat de gènere ambigua El títol prové d’un carrer de Silverlake, però al meu cap sona com si “Maltman” fos la meva autopercepció desviada i negativa, mentre que “Effie” és la meva estabilitat desenfadada. La màscara de llimac representa la unitat als oposats”.

KALI, una mena de prodigi, va créixer tocant en recitals i versionant cançons dels Beatles, prenent classes particulars amb professors de música, anant a programes musicals extraescolars i fins i tot prenent classes magistrals de composició per alimentar la seva passió. Intuïtiva i entusiasta, es va aprendre per si mateixa a fer servir el Garageband i va començar a escriure i fer demos de cançons que després ensenyaria a la seva primera banda. Els seus arranjaments d’indie-surf, sincers i propers, van atraure multituds adolescents i suades a locals com The Smell i The Viper Room, i la van portar al seu treball en solitari com KALI, el segon treball del qual arribarà aviat a través de Nettwerk.

Novetats discogràfiques

BALA anuncien el nou àlbum “BESTA” amb el single “Equivocarme” juntament a Dani Miller (Surfbort), Ana Curra i Laurispunkis

Published

on

By

BALA, són Anx i V, o també Anxela Baltar i Violeta Mosquera. Duet de guitarra i bateria que mitjançant la potència del seu directe s’han establert com una de les bandes de rock de referència dins de l’escena nacional.

BALA van avançar el novembre passat “Prisas”, un single que les portava de tornada amb nova música des del 2021 i el vídeo del qual ja acumula més de 65.000 visites.

Ara anuncien el seu esperat nou àlbum “Besta” que es publicarà el 26 d’abril a través de [PIAS]. “Besta” va ser gravat durant l’estiu de 2023 per Santi García a Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols). Barrejat per Santi García i masteritzat per Víctor García.

“És un àlbum ple de referències a estils i diferents sons que gira al voltant de temes tan candents com la precarietat laboral, el consumisme, els problemes mediambientals, la defensa dels animals o la importància de les xarxes de cura (i autocura)”.

La mateixa banda defineix aquest nou treball com un manifest de 12 cançons que pretén denunciar i fer llum a parts iguals enmig d’una època convulsa, marcada per “la polarització i els ansiolítics”.

Per llançar la notícia de l’anunci de l’àlbum, BALA han avançat un nou single titulat “Equivocarme” on compten amb la col·laboració de Dani Miller (Surfbort), de la llegendària Ana Curra, i de Laurispunkis (GRIMA). “El tema representa força bé l’essència de BALA. Un tema curt i intens que parla de consells no demanats i de la necessitat de posar límits. Volem escoltar allò que tenim a dins, deixar-nos portar pel que sentim, equivocar-nos i tornar a començar. O no…” expliquen BALA. “Les col·laboracions pretenen retre homenatge a totes elles, i continuar nodrint la comunitat d’aliances sorores i sonores.”

“Besta” estarà disponible en format digital / CD y LP desde el 26 d’abril de 2024 a través de [PIAS]. Pre-guarda o fes el teu pre-order aquí.

Pròxims concerts,
3 d’abril – Praza de Santa Maria – Lugo
26 d’abril – Sound Isidro (Copérnico) – Madrid
4 de maig – Vulcano Fest – Tenerife
15 de juny – Basqueiral Festival – Santa Maria de Lamas (Portugal)
29 de juny – VdB Rock Festival – Venta de Baños (Palencia)

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.