Connect with us

Novetats discogràfiques

Selva Nua estrena “Fums d’algú”, primer avançament del seu disc debut amb Bankrobber

Publicat fa

el

Avui dimarts arriba a totes les plataformes musicals “Fums d’algú”, el primer single del grup lleidatà Selva Nua. És l’avançament del disc que publicaran a la tardor i que presentaran en viu al Mercat de Música Viva de Vic.

La geografia té un pes important per explicar qui són Selva NuaJoana Jové (veu, guitarra i composicions), Adrià Garcia (baix) i Gerard Català (bateria) provenen de diferents pobles de la rodalia de Lleida: Vilanova de Segrià, les Borges Blanques i els Omellons. Però viuen repartits estratègicament entre Barcelona, Tarragona i Girona.

Aquesta distància no va ser un problema, sinó un al·licient, per tal que durant aquell ja llunyà confinament es posessin a gravar una cançó que es diria “Nuvolosa” i que -sorpresa- els obriria algunes portes: sense proposar-s’ho gaire, van guanyar un concurs que organitzaven les Cases de la Música i Estrella Damm. El premi era gravar un disc. La notícia va sortir a tota la premsa quan tots estàvem tancats a casa. Però després vingué el silenci.

Ningú ha sabut res més d’aquell grup durant dos anys, el temps que han dedicat a cuinar a foc lent el que serà el seu primer àlbum. Un àlbum que confirma la grata sorpresa que aquell premi no fou casualitat: Sonoritat pop amb influències soul i picades d’ullet a la música lo-fi, lletres introspectives i evocadores, melodies singulars, diferents i sorprenents, sintetitzadors nostàlgics, guitarres mesurades, línies de baix emblemàtiques i bateries tenaces…

Amb referents que van d’Alice Phoebe Lou a Men I Trust, passant per Faye Webster o Yellow Days. Una veritable glopada d’aire fresc per la nostra escena musical.

Art Visual

MARIA RODÉS Feat. DELAFÉ “Hechizo” Single Digital i Videoclip

Published

on

By

Avanç del seu proper àlbum. “Hechizo”, en col·laboració amb DELAFÉ, llisca entre els ritmes sincopats del reguetó contemporani i la sofisticació atmosfèrica de l’electrònica francesa.

Hi ha discos que són un salt al buit creatiu, un exercici de desconstrucció que molt pocs artistes gosen emprendre. Després de “Chico Bueno”, una cançó que ens va presentar juntament amb BRONQUIO, “Hechizo” és el segon avenç d’un projecte amb què Maria Rodés explora els racons més profunds i complexos de l’enamorament, aquest estat de bogeria temporal tan plaent com necessari en què un veu l’altre com a perfecte. Una oda a l’obsessió romàntica en què la línia entre l’amor idealitzat i el deliri es difumina, desbordant els límits del que és possible.

“Hechizo” llisca entre els ritmes sincopats del reguetó contemporani i la sofisticació atmosfèrica de l’electrònica francesa. Aquesta dualitat no és casual: reflecteix la tensió inherent al tema central de la cançó, en què allò físic i allò transcendental s’entrellacen. Amb la producció de Maria i Joel Condal i la coproducció de ZABALA i BRONQUI, el so manté un equilibri entre el carnal i l’eteri sense caure mai al clixé de gènere. A més, la cançó forma part de la banda sonora de la nova pel·lícula de Maria Ripoll, “También Esto Pasará”, que veurà la llum a la primavera i per a la qual Maria Rodés ha compost la música original juntament amb Simon Smith, a més d’aportar diverses cançons del seu repertori.

Però, a més, per a aquesta declaració de desig i devoció, Maria compta amb la col·laboració d’Óscar D’Aniello (DELAFÉ), l’afinitat temàtica del qual potencia la intensitat de la peça (Óscar també està d’estrena presentant el seu nou disc, “Amor”, i la tornada del seu antic projecte DELAFÉ I LAS FLORES AZULES). Junts encapsulen l’eufòria i la fragilitat d’una connexió humana que consumeix i transforma, en què cada petó actua com un catalitzador del que és màgic i inevitable.

Com a colofó ​​a un exercici creatiu com aquest, “Hechizo” ve acompanyada d’un exquisit videoclip d’animació signat per Néstor F., que ja va treballar amb Maria a l’àlbum de country que va compondre juntament amb L’ESTRELA DE DAVID.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.