Connect with us

Novetats discogràfiques

Da Souza ens presenta “Dies D’Atrezzo”

Publicat fa

el

La trajectòria de Da Souza ha dibuixat sempre un suau ascens sostingut. Si “Salsa agredolça” (2020) va significar en certa manera eclosió, amb el nou i disc “Dies d’Attrezzo” estan cridats a consolidar-se entre els grans noms de la nostra escena. No és casualitat que, després de tocar en festivals com el Primavera Sound o Vida, aquesta tardor siguin els encarregats d’obrir la nit d’Antònia Font al Palau Sant Jordi.

Aquest disc, però, no havia de ser un disc. Els mallorquins portaven uns mesos treballant en la banda sonora d’una pel·lícula quan, inesperadament, el projecte va caure i totes aquelles idees musicals va quedar orfes. Després d’uns compassos de dubte, van decidir reconduir-les i donar-los forma de cançons. Aquella essència inicial de banda sonora, però, acaba sobrevolant tot el disc, que es pot llegir també com una oda a les segones oportunitats. I potser per tot això ha acabat essent el disc més personal del Da Souza.

“Dies d’Attrezzo” és una obra coral on entren en contrast les personalitats de tots els membres la banda, que participen solidàriament en la composició i s’alternen a la veu principal. És un puzzle de peces heterodoxes que, miraculosament, encaixen. “Calor de juny” levita un pam sobre el terra mentre “24/7” balla amb ritmes llatins contemporanis. “Bomba de fum” i “Fotogrames” són grans hits d’amor, que trobarien el contrapunt malenconiós a “Diarro” (on col·labora Eva Fernández) o “Meravelles”. També hi trobem “S’ombra”, un somni on cremen desenes de xalets turístics. O la tercera aventura del Falcó, aquest cop emprenent el vol amb la veu de Joana Gomila i les atmosferes de Laia Vallès.

El nou material de Da Souza s’ha enregistrat a cavall entre dos estudis barcelonins (Can Sons i Angel Sound) i una autoescola de Llucmajor (Mallorca) on el grup va muntar el seu estudi portàtil. Mescles de Panxii Badii, màstering de Victor Garcia i producció de Pau Riutort (col·laborador d’El Guincho, Natalia Lacunza, Bad Gyal…), que torna a treballar amb Da Souza després de participar en alguns dels seus enregistraments més reeixits, com el disc “Salsa agredolça” (2020) o el single “Pep” (2021).

Da Souza són Lluís Cabot, Àngel Garau, Biel Stela, Xavier Hernàndez i Guillem Portell. Van debutar l’any 2013 amb l’energia punk “Flors i violència”, aixoplugats pel segell Famèlic, i des de llavors han avançat progressivament cap a un power-pop lluminós i preciosista amb “Gran salt endavant” (2016), “Futbol d’avantguarda” (2018), i l’aclamat “Salsa agredolça” (2020), a més dels EPs “Bossanova infinita” (2015) i “Boleros” (2021). Amb aquest “Dies d’Attrezzo” troben definitivament un so propi i reconeixible, un personalitat a prova d’estils i escenes.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.