Connect with us

Novetats discogràfiques

La banda post vallesana, Zesc, presenta el nou single “Impàs final”

Publicat fa

el

L’Impàs final de Zesc és un punt i seguit cap a una nova etapa sonora i vital. El single té un peu a cada costat d’aquest moment: “Mai més” celebra el comiat amb un so clar i brillant; a l’altra banda, “Impàs” és un cant d’anhel que acompanya un so enfangat i fosc.

“Mai més” és un adeu irremeiable i imminent als bons i mals moments. Però és únicament un final, ni més ni menys que l’acabament d’alguna cosa que ens ressonarà per dins. Per això, com canta Zesc, val més quedar-se amb el millor, i que ressoni a sintetitzador.

Després del comiat ve l’“Impàs”. El “pas” cap a un altre lloc encara amb el dol a la pell, amb el crit a les entranyes i el soroll reverberant a dins com un crit. És un pas incert, però conscient de la ment i del lament.

Explicarem, una mica la història dels Zesc. Nascuts entre muntanyes i vaques, el grup està format per Judit M. Gené (teclats i veu), Francesc Gil (guitarra i veu), Olek (bateria). La banda es forma a partir del projecte personal de Cesc en 2019 i presenta el seu EP “SETH”. Com que som uns culs inquiets, al 2020 gravem el nostre segon EP, “FERIDA”. Els dos treballs han estat editats sota el segell Càmping Rècords.

Des del seu naixement s’han mogut pel circuit local del Baix Vallès, Barcelona i voltants. Durant el seu primer any de vida, van quedar semifinalistes del Projecte Demo 2019 de Radio 3 i seleccionats al SONA 9 del 2019, cosa que els va permetre tocar en l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. També han tocat en sales reconegudes com el ESPAI ZOWIE. En 2020 vam poder donar el tret de sortida tocant en la mítica botiga de discos d’Ultra- local Rècords per a presentar “FERIDA”. Després del confinament vam tornar als escenaris: Festa Major de Martorelles, el GRA de Granollers i acabem l’any tocant al BIS Festival. Al 2021 formem part de dos dels festivals més importants del Vallés: FUSIÒNICA i BINARY EMOTIONS FEST. El 2022, amb una nova formació, toquem al Mataró Sound i el reconegut MINIBEAT de Granollers.

“Impàs final”, un single de dues cançons que sortirà a la llum el dia 30 de setembre a totes les plataformes digitals. Ens haurem d’esperar fins aleshores. Estigueu al tanto, que el penjarem aquí mateix.

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.