Connect with us

Novetats discogràfiques

La banda post vallesana, Zesc, presenta el nou single “Impàs final”

Publicat fa

el

L’Impàs final de Zesc és un punt i seguit cap a una nova etapa sonora i vital. El single té un peu a cada costat d’aquest moment: “Mai més” celebra el comiat amb un so clar i brillant; a l’altra banda, “Impàs” és un cant d’anhel que acompanya un so enfangat i fosc.

“Mai més” és un adeu irremeiable i imminent als bons i mals moments. Però és únicament un final, ni més ni menys que l’acabament d’alguna cosa que ens ressonarà per dins. Per això, com canta Zesc, val més quedar-se amb el millor, i que ressoni a sintetitzador.

Després del comiat ve l’“Impàs”. El “pas” cap a un altre lloc encara amb el dol a la pell, amb el crit a les entranyes i el soroll reverberant a dins com un crit. És un pas incert, però conscient de la ment i del lament.

Explicarem, una mica la història dels Zesc. Nascuts entre muntanyes i vaques, el grup està format per Judit M. Gené (teclats i veu), Francesc Gil (guitarra i veu), Olek (bateria). La banda es forma a partir del projecte personal de Cesc en 2019 i presenta el seu EP “SETH”. Com que som uns culs inquiets, al 2020 gravem el nostre segon EP, “FERIDA”. Els dos treballs han estat editats sota el segell Càmping Rècords.

Des del seu naixement s’han mogut pel circuit local del Baix Vallès, Barcelona i voltants. Durant el seu primer any de vida, van quedar semifinalistes del Projecte Demo 2019 de Radio 3 i seleccionats al SONA 9 del 2019, cosa que els va permetre tocar en l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. També han tocat en sales reconegudes com el ESPAI ZOWIE. En 2020 vam poder donar el tret de sortida tocant en la mítica botiga de discos d’Ultra- local Rècords per a presentar “FERIDA”. Després del confinament vam tornar als escenaris: Festa Major de Martorelles, el GRA de Granollers i acabem l’any tocant al BIS Festival. Al 2021 formem part de dos dels festivals més importants del Vallés: FUSIÒNICA i BINARY EMOTIONS FEST. El 2022, amb una nova formació, toquem al Mataró Sound i el reconegut MINIBEAT de Granollers.

“Impàs final”, un single de dues cançons que sortirà a la llum el dia 30 de setembre a totes les plataformes digitals. Ens haurem d’esperar fins aleshores. Estigueu al tanto, que el penjarem aquí mateix.

Novetats discogràfiques

BALA anuncien el nou àlbum “BESTA” amb el single “Equivocarme” juntament a Dani Miller (Surfbort), Ana Curra i Laurispunkis

Published

on

By

BALA, són Anx i V, o també Anxela Baltar i Violeta Mosquera. Duet de guitarra i bateria que mitjançant la potència del seu directe s’han establert com una de les bandes de rock de referència dins de l’escena nacional.

BALA van avançar el novembre passat “Prisas”, un single que les portava de tornada amb nova música des del 2021 i el vídeo del qual ja acumula més de 65.000 visites.

Ara anuncien el seu esperat nou àlbum “Besta” que es publicarà el 26 d’abril a través de [PIAS]. “Besta” va ser gravat durant l’estiu de 2023 per Santi García a Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols). Barrejat per Santi García i masteritzat per Víctor García.

“És un àlbum ple de referències a estils i diferents sons que gira al voltant de temes tan candents com la precarietat laboral, el consumisme, els problemes mediambientals, la defensa dels animals o la importància de les xarxes de cura (i autocura)”.

La mateixa banda defineix aquest nou treball com un manifest de 12 cançons que pretén denunciar i fer llum a parts iguals enmig d’una època convulsa, marcada per “la polarització i els ansiolítics”.

Per llançar la notícia de l’anunci de l’àlbum, BALA han avançat un nou single titulat “Equivocarme” on compten amb la col·laboració de Dani Miller (Surfbort), de la llegendària Ana Curra, i de Laurispunkis (GRIMA). “El tema representa força bé l’essència de BALA. Un tema curt i intens que parla de consells no demanats i de la necessitat de posar límits. Volem escoltar allò que tenim a dins, deixar-nos portar pel que sentim, equivocar-nos i tornar a començar. O no…” expliquen BALA. “Les col·laboracions pretenen retre homenatge a totes elles, i continuar nodrint la comunitat d’aliances sorores i sonores.”

“Besta” estarà disponible en format digital / CD y LP desde el 26 d’abril de 2024 a través de [PIAS]. Pre-guarda o fes el teu pre-order aquí.

Pròxims concerts,
3 d’abril – Praza de Santa Maria – Lugo
26 d’abril – Sound Isidro (Copérnico) – Madrid
4 de maig – Vulcano Fest – Tenerife
15 de juny – Basqueiral Festival – Santa Maria de Lamas (Portugal)
29 de juny – VdB Rock Festival – Venta de Baños (Palencia)

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.