Connect with us

Bolos

The Wave Pictures arrenquen la gira ‘Fall Tour 2022’ aquesta setmana

Publicat fa

el

El trio britànic estarà presentant en directe el seu darrer treball ‘When The Purple Emperor Spreads His Wings’ amb parades a: Oviedo, Saragossa, Barcelona, València, Elx (entrades exhaurides), Sevilla, Madrid, Bilbao, Santander, Tarragona i Logronyo.

“When The Purple Emperor Spreads His Wings” és un àlbum les cançons del qual són un esforç per fer música pop, a l’estil de The Wave Pictures, i inclouen l’essència de la banda: els llegendaris solos de guitarra de Dave, els seus puntejos acústics i la sòlida escriptura de cançons, a més de l’arpa country, la mandolina, l’harmònica de blues i molt més. Tota la banda, David, Franic Rozycki (baix) i Jonny ‘Huddersfield’ Helm’ (bateria) estimen el rock and roll, el country clàssic, el rock dels 70, el soul i el folk, i aquest àlbum celebra una mica de tots els seus amors musicals, alguns redescoberts durant el temps descolta extra.

The Wave Pictures van començar la seva carrera el 1998. Des d’aleshores el trio britànic no ha parat: al frenètic ritme de la seva agenda de concerts sumen una estakhanovista producció discogràfica, que avança a raó de gairebé un àlbum per any. Exemple: “Great Big Flamingo Burning Moon”, que va sortir el febrer de 2015, va ser ja el seu tretzè LP oficial (sense oblidar que a més han anat donant sortida a gran quantitat de singles, EPs, rareses i material oficiós). Però és que el febrer del 2016 ja va caure el catorzè àlbum, “A Season In Hull” -que van gravar amb un sol micròfon i només van publicar en vinil-, i el novembre d’aquell any el seu successor, “Bamboo Diner In The Rain”. Al juny de 2018 van tornar a la càrrega amb un altre LP, “Brushes With Happiness”, i aquell novembre va caure també “Look Inside Your Heart”. La pandèmia els ha fet frenar el ritme, encara que per al maig d’aquest 2022 tenien llest el retorn amb el disc “When The Purple Emperor Spreads His Wings”. Amb la guitarra i la veu de David Tattersall al capdavant -ia la rereguarda el baix de Franic Rozycki i la bateria de Jonny Helm-, The Wave Pictures juguen al que Modern Lovers van fer al seu dia -i després Herman Dune o Hefner- , només que ells ho executen com si Rory Gallagher fos la seva guitarra solista. Amb l’etiqueta del pop-rock lo-fi com a afable sambenito, mai reneguen de la màxima que col·loca l’actitud per davant de la tècnica i caminen sempre vacunats contra la moda. Passen els anys i segueixen sent els mateixos gamberros sorneguers, només que sonant cada vegada més clàssics alhora que atrevits.

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.