Connect with us

Novetats discogràfiques

Monteperdido presenten “AÑO 2K”, el primer avançament del seu nou disc

Publicat fa

el

El quintet madrileny Monteperdido presenten a través de Sonido Muchacho el primer avançament del que serà el seu nou disc, “AÑO 2K”, cançó en què segueixen demostrant que les melodies pop que s’obren pas entre murs de guitarres són definitivament el seu fort. Un himne de puny enlaire i suor sobre l’anhel, la gana i els somnis a l’abast de la mà.

En aquesta nova entrega seguim sentint una cançó eminentment pop amb influències punk i hardcore, segell d’identitat que diferencia el grup, que aconsegueix que qualsevol caigui de la cadira, s’aixequi (no volem ensurts) i es posi a saltar com cal.

La mateixa Bego, cantant i lletrista de Monteperdido, descriu sobre què tracta “AÑO 2K”: “¿Los chicos? Una puta broma al costat del rock aka el veritable amor de la meva vida. Tot va començar el 1999 amb una cançó de Dover a la ràdio Mai ningú em va fer patir així, ni voler alguna cosa amb tantes ganes… Realment el rock havia de ser per a les noies, però pot ser una vall de llàgrimes fins que tot comença a sortir una mica bé… i quan comença a rodar , quina angoixa joder!!”

“AÑO 2K” ve acompanyada d’un vídeo, ideat, gravat i editat pels infal·libles i ja habituals Del Higo Films: “Empatxo de ganxets i pastís, pinyates i cors trencats. Beneïda nostàlgia. El vídeo de “AÑO 2K” es va gravar la última tarda d’estiu (que el 2022 va ser a l’octubre) i és la prova de com va passar de bé Monteperdido “fingint” una estona que tornaven als temps de mamarracheo dossmiler.”

Aquest primer avançament del seu nou disc va ser produït, gravat (Cal Pau Recordings, juny 2022) i barrejat per Borja Pérez, i masteritzat per Víctor García (Ultramarinos Mastering).

“El millor del món: el DIY, dormir amb una manta en una nau de polígon i els bons amics que et recolzen i t’estimen encara que siguis loser”, explicaven Monteperdido a Noé R. Rivas en una entrevista fa tan sols uns mesos. La sentència, a més d’apel·lar als orígens del grup, es converteix en la millor definició possible per a aquest quintet format per cinc amics, Bego (veu), Dani (bateria), Diego (guitarra), Tomás (guitarra) i Willo (baix ), en què allò merament musical importa tant com l’ètica associada a tot allò que envolta el grup.

Amb aquests vímets naixia Monteperdido, autoeditant un àlbum homònim del qual no s’ha deixat de parlar des de la seva publicació el desembre de 2020. Cançons que reflecteixen la urgència i l’ansietat que constrenya una generació que creix enmig del conflicte molt a pesar seu. Però a diferència d’altres bandes de hardcore, a Monteperdido els defineix la musicalitat de les seves cançons, himnes de pop que creixen entre murals imparables de guitarres.

Després d’un single doble, Cosas Rotas, editat el 2021, aquest 2022 tornen a la càrrega amb un nou treball, editat també a través del segell Sonido Muchacho, en què la força melòdica, les guitarres afilades i la capacitat de Monteperdido per a crear himnes segueix refermant-se. Sonen urgents però sabent imprimir diferents velocitats, segueixen sorollosos però sense deixar de sonar pop, com si Hüsker Dü haguessin estat liderats per una dona.

Novetats discogràfiques

MARAGDA avançen el doble senzill “Skirmish” i “My only link”

Published

on

By

El segon treball de la banda vallesana Maragda portarà per títol ‘Tyrants’ i veurà la llum el proper 8 de maig del 2024 via Spinda Records.

Si el mes passat avançaven la pista que dóna nom a l’àlbum, avui presenten un doble senzill que conformen les cançons “Skirmish” i “My only link”, i ho tornen a fer mostrant-les en les seves versions d’estudi i de directe, extretes aquestes últimes de la live session que recentment van gravar als Siete Barbas Estudios.

Melòdies, atmosferes, composicions de gran complexitat i actitud garatge són els components principals de ‘Tyrants’.

D’aquesta manera, Maragda, continuen desgranant aquest esperat treball que suposa la continuació al seu exitós debut homònim (2021, Spinda Records) i l’EP en directe ‘The Reckless/Evils Seed’ (2022, Spinda Records). En aquesta nova entrega discogràfica la banda ens submergeix en un viatge introspectiu a través d’una amalgama de temes que abasten des de les limitacions autoimposades fins a la lluita pels valors, l’amor, l’esperança i els comiats. Tot plegat es desenvolupa en un hipotètic univers de fantasia, on la psicodèlia i el rock progressiu es fonen constantment afegint matisos d’altres estils com ara el garatge.

Per a la creació de l’àlbum “Tyrants”, Maragda es va embarcar en un viatge creatiu que els va portar als Big Snuff Studios de Berlín, on van col·laborar amb l’enginyer Richard Behrens, conegut pel seu treball amb bandes com Kadavar i Elder. Posteriorment, la masterització va anar a càrrec de l’aclamat enginyer Peter Deimel (habitual de bandes com Motorpsycho) als Black Box Studios de França, consolidant així una col·laboració reeixida que va començar amb el seu àlbum debut.

A l’apartat visual, la banda s’ha tornat a associar amb l’estudi Error! Design (Explosions In The Sky, Russian Circles, Mastodon) per al disseny gràfic de l’àlbum, assegurant una experiència estètica cohesiva i captivadora per als seguidors.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.