Connect with us

Bandes

Medalla s’uneixen al roster de Holy Cobra Society

Publicat fa

el

Aixecar el peu de l’accelerador mai no ha estat una opció per a Medalla. Aquesta és l’única regla imperant i la raó de ser d’una banda que només en els seus primers 4 anys de vida ha publicat 3 àlbums i diversos singles alhora que no han deixat de girar de llarg a llarg de la Península.

Formats el 2017, el grup liderat per Eric Sueiro (veu, guitarra, sintetitzadors) amb Marc López (bateria, percussions, cors), Joan Morera (guitarra, cors) i Josep Peris (baix, trompeta) esgrimeix amb soltesa una proposta que beu de sons propers al rock progressiu, el heavy metall, la psicodèlia, el pop i el post-punk.

Una màquina perfectament greixada on la crítica i el neguit s’abracen en un univers ple de referències a l’edat mitjana. Una muralla de distorsió on la melodia i l’èpica emergeixen per empènyer-te a cantar a ple pulmó els seus himnes de puny alçat, com demostren a Leviatan, Velázquez o Guardià.

Frases lapidàries, gravades a foc i escrites amb verí. Una mirada crítica contra l’opressor que no fa concessions, ni s’espera que les faci, i que no per això anul·la la possibilitat de trobar llum a la distòpia a què ens enfrontem cada dia. O almenys intentar-ho.

Els seus incendiaris directes i els seus 3 àlbums donen fe del seu bon fer a l’art de la contundència. «Emblema y Poder» (2017, Primavera Labels), «Medalla» (2019, Primavera Labels) i «Arista Rota» (2021, Limbo Starr – 5è Millor Àlbum Nacional de 2021 per a Mondo Sonoro) són només una petita mostra del que pot arribar a fer la bèstia de 4 caps que és Medalla. Un preàmbul del que ha de venir i una invitació perquè t’uneixis a la causa de l’estendard de la ratapinyada: la causa del rock.

Bandes

ROKO BANANA fitxen per Aloud Music

Published

on

By

No ha de ser casual que cada molt poc temps una banda de Banyoles ens faci sentir que hi passa alguna cosa. Després d’un periple de recerca intensa d’un so, un llenguatge i un univers propi, Roko Banana han aconseguit trobar-se a “Fins que surti el sol”, el seu nou treball i el primer que editaran amb Aloud Music (co-editat amb Saltamarges) el proper 3 de maig. L’edició serà en vinil (limitada a 200 còpies de color vermell) i digital.

“El Cel” és el primer single d’avançament, que podrem escoltar aquest proper divendres a totes les plataformes. Aquest primer single es presenta amb un videoclip dirigit per Manel Serrat, protagonitzat per Abril Martí i Anna Mendiola, produït per L’Upuntvuit, amb fotografia d’Atzar Vilanova i amb disseny de so de Pau Brugada.

Aquest mateix dia, Roko Banana obriran el concert d’Aiko el Grupo a La2, per al qual pots aconseguir entrades anticipades aquí.

Amb aquest single, Aloud Music comença a treballar en la distribució digital amb La Cúpula Music, després d’abandonar 2 distribuïdores (en només 2 anys) que han estat absorbides per una multinacional, cosa que pels principis morals d’Aloud els impedeixen continuar treballant plegats.

Roko Banana són un trio d’indie-rock de Banyoles formats el 2017 per Mak Dzinovic (guitarra i veu), Àlex Abad (bateria i veu) i Edu Rodríguez (baix i veu).

El seu segon disc, El Veïnat (2021) els va fer merèixer l’atenció de premsa i alguns concursos per la seva barreja entre ràbia i calma melòdica, apostant per una sonoritat agressiva amb estructures encarades al math rock i al punk modern. El 2022, l’EP “Finalment principis” consolida el seu estil propi, que ells mateixos diuen pot ser la banda sonora de la teva decadència.

Si hi ha un punt possible d’unió entre Biffy Clyro, Lysistrata, L’Hereu Escampa i La Paloma, són ells. El que ve és molt seriós, queda dit.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.