Connect with us

Bandes

Medalla s’uneixen al roster de Holy Cobra Society

Publicat fa

el

Aixecar el peu de l’accelerador mai no ha estat una opció per a Medalla. Aquesta és l’única regla imperant i la raó de ser d’una banda que només en els seus primers 4 anys de vida ha publicat 3 àlbums i diversos singles alhora que no han deixat de girar de llarg a llarg de la Península.

Formats el 2017, el grup liderat per Eric Sueiro (veu, guitarra, sintetitzadors) amb Marc López (bateria, percussions, cors), Joan Morera (guitarra, cors) i Josep Peris (baix, trompeta) esgrimeix amb soltesa una proposta que beu de sons propers al rock progressiu, el heavy metall, la psicodèlia, el pop i el post-punk.

Una màquina perfectament greixada on la crítica i el neguit s’abracen en un univers ple de referències a l’edat mitjana. Una muralla de distorsió on la melodia i l’èpica emergeixen per empènyer-te a cantar a ple pulmó els seus himnes de puny alçat, com demostren a Leviatan, Velázquez o Guardià.

Frases lapidàries, gravades a foc i escrites amb verí. Una mirada crítica contra l’opressor que no fa concessions, ni s’espera que les faci, i que no per això anul·la la possibilitat de trobar llum a la distòpia a què ens enfrontem cada dia. O almenys intentar-ho.

Els seus incendiaris directes i els seus 3 àlbums donen fe del seu bon fer a l’art de la contundència. «Emblema y Poder» (2017, Primavera Labels), «Medalla» (2019, Primavera Labels) i «Arista Rota» (2021, Limbo Starr – 5è Millor Àlbum Nacional de 2021 per a Mondo Sonoro) són només una petita mostra del que pot arribar a fer la bèstia de 4 caps que és Medalla. Un preàmbul del que ha de venir i una invitació perquè t’uneixis a la causa de l’estendard de la ratapinyada: la causa del rock.

Bandes

Tiburona anuncien fitxatge per l’escuderia The Holy Cobra Society

Published

on

By

Tiburona és una banda madrilenya formada per Laura del Amo (guitarra i veu), Rita Dolores (baix i cors) i Super Carmen Merino (bateria i veu), que arriba per captivar-nos amb els seus cants i fer-nos ballar sense parar. Tres sirenes del Manzanares que amb la seva energia desfermada i els seus sons salvatges, ens proposen una aposta que res entre aromes seixanta, amb la contundència del punk llatinoamericà i la urgència del garatge.

El 2020 van publicar el seu primer EP, de títol homònim. Riffs contagiosos, esperit explosiu i un discurs sense cap mena de embuts. Perquè Tiburona no dubta a ensenyar els ullals als que donen opinions no demanades; en enviar a passeig els venehums o assenyalar les futures víctimes d’un amor prohibit. I en un exercici de civisme i bones pràctiques, també ens adverteixen de la presència dels depredadors que aguaiten darrere una finestreta. Ara entren a formar part de l’escuderia Holy Cobra Society.

Tiburona ens convida a un bany als mars del so salvatge. Així que sacseja el teu cos i comença a ballar l’escuale amb Laura, Ritay Supercarmen. Les sirenes del Manzanares ens ofereixen els seus nous cants, amb els quals desitjaràs tenir brànquies per no sortir dels seus corrents, on es troben les aromes seixanta-seneres amb la contundència, ben dosificada, del punk llatinoamericà i la urgència del garatge.

Però no tot és pau i harmonia als dominis de Tiburona. Perquè no dubten a ensenyar els ullals als qui donen opinions no demanades; a enviar a passeig els venehums o assenyalar les futures víctimes d’un amor prohibit. I en un exercici de civisme i bones pràctiques, també ens adverteixen de la presència dels depredadors que aguaiten darrere d’una finestreta.

Per donar vida a les seves noves cançons, Tiburona va recórrer el 2021 a la peixera de Paco Loco on va gestionar “Sóla y Feliz”, compost a base de ritme i ànima on no hi ha nitrampa ni cartró i que els va fer passar per festivals com Azkena Rock Festival , Sons Líquids, Canela Party, Cabal Fest, Monakey Week i desenes més.

Com a aperitiu del que ha de venir acaben de treure el seu nou single “Cartell Precioso” hit instantani i que reflecteix tot el bo que està en camí.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.