Connect with us

Bolos

La llegendària banda de garatge The Fuzztones de gira al febrer

Publicat fa

el

The Fuzztones, liderats pel carismàtic Rudi Potrudi, faran una extensa gira el mes que ve amb parada a Madrid i Barcelona.

New York, 1980. Rudi Protrudi forma part de la banda Tina Peel, una combinació de so Bubblegum i els últims cops del Punk. No completament satisfet amb el so de la banda decideix donar forma a The Fuzztones per donar sortida a la seva passió pels sons més primitius, cavernosos i psicodèlics dels seixanta sempre amb els Sonics com a punt de partida.

Menyspreats al principi per la crítica de la ciutat que els acusa de mers revivalistes, el seu nombre de seguidors es multiplica a mesura que es van succeint els seus directes en sales tan mítiques com el CBGB o el Mudd Club i es converteixen en una de les bandes principals de l’explosió Garatgera de la ciutat.

El seu primer disc, el ja llegendari single “Bad News Travel Fast”, es publica el 1984, un autèntic clàssic del Garage-Rock atemporal.

Un any més tard es publica el seu primer llarg, el no menys clàssic “Lysergic Emanations” que els puja fins al capdavant del gran grup de garatge internacional, sobretot a Europa on es converteixen en banda de referència i on giraran contínuament des de llavors.

Després de 42 anys d’existència, The Fuzztones han aconseguit l’estatus de llegenda dins del Garage Rock. Han influït en centenars de grups, des de The Hives a The Horrors. Actualment continuen fent gires, especialment per Europa, i són habituals als cartells dels grans festivals de rock.

Gira,
Dilluns 20 febrer → Oviedo / Gong Galaxy Club
Dimarts 21 febrer → Pontevedra / Karma
Dimecres 22 febrer → Madrid / El Sol + Els Chill
Dijous 23 febrer → Barcelona / Upload + Sinciders
Divendres 24 febrer → Saragossa / La Volta de l’Alberg
Dissabte 25 febrer → Tarragona / Zero

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.