Connect with us

Bolos

La llegendària banda de garatge The Fuzztones de gira al febrer

Publicat fa

el

The Fuzztones, liderats pel carismàtic Rudi Potrudi, faran una extensa gira el mes que ve amb parada a Madrid i Barcelona.

New York, 1980. Rudi Protrudi forma part de la banda Tina Peel, una combinació de so Bubblegum i els últims cops del Punk. No completament satisfet amb el so de la banda decideix donar forma a The Fuzztones per donar sortida a la seva passió pels sons més primitius, cavernosos i psicodèlics dels seixanta sempre amb els Sonics com a punt de partida.

Menyspreats al principi per la crítica de la ciutat que els acusa de mers revivalistes, el seu nombre de seguidors es multiplica a mesura que es van succeint els seus directes en sales tan mítiques com el CBGB o el Mudd Club i es converteixen en una de les bandes principals de l’explosió Garatgera de la ciutat.

El seu primer disc, el ja llegendari single “Bad News Travel Fast”, es publica el 1984, un autèntic clàssic del Garage-Rock atemporal.

Un any més tard es publica el seu primer llarg, el no menys clàssic “Lysergic Emanations” que els puja fins al capdavant del gran grup de garatge internacional, sobretot a Europa on es converteixen en banda de referència i on giraran contínuament des de llavors.

Després de 42 anys d’existència, The Fuzztones han aconseguit l’estatus de llegenda dins del Garage Rock. Han influït en centenars de grups, des de The Hives a The Horrors. Actualment continuen fent gires, especialment per Europa, i són habituals als cartells dels grans festivals de rock.

Gira,
Dilluns 20 febrer → Oviedo / Gong Galaxy Club
Dimarts 21 febrer → Pontevedra / Karma
Dimecres 22 febrer → Madrid / El Sol + Els Chill
Dijous 23 febrer → Barcelona / Upload + Sinciders
Divendres 24 febrer → Saragossa / La Volta de l’Alberg
Dissabte 25 febrer → Tarragona / Zero

Bolos

La sala Sidecar celebra el 40è aniversari amb 40 hores de programació

Published

on

By

Per a celebrar aquest 40è aniversari, Sidecar, la sala amb la programació continuada més longeva de Barcelona, presenta una acció que reflecteix la gran diversitat d’activitats que ha acollit al llarg dels anys: 40 hores ininterrompudes d’activitats.

EL SECRET DE L’ÈXIT
Sidecar no ha canviat en els darrers 40 anys. O, el que és el mateix, Sidecar no ha deixat de canviar en els darrers 40 anys. I aquest canvi és el seu motor principal. La sala va començar sent des dels seus inicis una referència imprescindible de l’escena cultural barcelonesa de primers dels 80s; va saber mantenir-se a l’avantguarda incorporant el millor de les noves tendències sorgides en els 90s, va abraçar l’eclecticisme del canvi de segle i arriba a 2022 perfectament adaptada a l’esperit polivalent i rupturista de les últimes generacions.

Divendres 24.03 (17h) entrada gratuïta
Exposició: CRISTINA DAURA
Després d’interessar-se tant per la il·lustració anatòmica com el còmic underground, estudia il·lustració en La Massana (Barcelona) i en la MICA de Baltimore. Després de graduar-se, ploriqueja diversos anys, sofreix en feines diverses, accepta encàrrecs horribles i cau en un espiral de tristesa infinita. Un dia ho envia tot a la merda i es centra en fer només el que més li agrada: dibuixar còmics i il·lustrar a la seva manera.

Fins ara, ha publicat per al New York TimesThe New YorkerSüddeutsche MagazineEl PaísPenguin BooksAnagramaPlanetaNikeRazzmatazz, diverses discogràfiques, festivals de música i cinema, etc. A més, la seva obra ha viatjat a països com França, Alemanya, el Regne Unit, Itàlia, els Estats Units o l’Argentina. Les seves il·lustracions es caracteritzen per usar una estètica “infantil” però amb la perversitat d’algú que no acaba d’estar bé del cap.

Divendres 24.03 (19h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar: CHARLAS MID: d’on venim? 
Música, indústria i fans: d’on venim?
La indústria musical evoluciona a un ritme incessant. Tant que res té a veure el panorama que moltes bandes van viure fa 40, 30 o 20 anys amb l’actual. Una evolució que sens dubte els ha portat a mutar en molts aspectes i que han provocat que ara vegin la indústria amb altres ulls. Per això, poder parlar d’aquest tema amb Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Santi Balmes (Love Of Lesbian) i The New Raemon, ens permetrà entendre com una banda està en constant evolució adaptant-se a una indústria i a un públic que canvia sense parar.

Divendres 24.03 (21h) Entrades a la venda aquí
Concert: MUSHKKA
Amb tan sols divuit anys, MUSHKAA (Irma Farelo) ha aconseguit afirmar-se com una de les veus emergents de la nova música urbana. Una generació amb clars referents en els clàssics del reaggeton, el dancehall, el trap o el R&B, però amb prou llibertat per a cercar nous sons i noves tendències. Al mateix temps, a les seves llistes d’escolta, podríeu trobar mescles tan eclèctiques com temes de Serrat o Estopa intercalats amb Yung Beef o Kaydy Cain. De la mà del seu productor Roots (Pau RUZ ) i amb només dues cançons publicades.
Mushkaa va obtenir el reconeixement de la plataforma Spotify que la va col.locar en el seu programa EQUAL, motor visibilitzador de noves creadores.

Divendres 24.03 (23h) entrada gratuïta
DJ session: CUTMAKER
Col·leccionista de discos, fa molt temps que Cutmaker es va posar davant d’un mixer i des de llavors ha fet sessions de tota mena. Rock and roll, Indie, Electrònica, Breakbeat, GhettoFunk… L’única premissa que té és que la gent no pari de ballar en tota la nit. Els Ramones ballen amb els Chemical Brothers, George Clinton canta sobre un tema de Franz Ferdinand i la pista crema. Cutmaker vol fer-te ballar.

Divendres 24.03 (23:59h) Entrades a la venda aquí
DJ Session : CLUB: Dance To The Underground
DJs Carole + Clara Rigby + Albertcode

A les nits, ball desenfrenat al soterrani sagrat, amb greatest hits de DJs que han passat per la cabina del club. Divendres, CaroleClara RigbyAlbertcode i un munt de hits irresistibles.

Dissabte 25.03 (07:00h) entrada gratuÏta
BAR del Sidecar: Esmorzar musical amb Gabriela i Julio Lobos
Elegants, divertits, consolidats professionals. Gabriela Garrich (veu) i Julio Lobos (veu, teclat, mash ups, sound system) dominen un extens i variat repertori que els permet amenitza exitosament qualsevol tipus d’esdeveniment.

Dissabte 25.03 (10:00h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar. Podcast: Sap Greu Tan Jove
Sap Greu Tan Jove és un podcast que surt d’una conversa a les 3 de la matinada a l’estiu del 2022 en un apartament de Tarragona. Vam veure que els dos teníem coses a dir i vam decidir ser «las más lokas»! I aquí estem, gravant-nos dient el primer que ens passa pel cap, que acostumen a ser queixes sobre la generació mil·lenial i els nostres traumes, però amb una mica de guió per sentir-nos unes xules.

Dissabte 25.03 (11:00h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar: Avui toca Ràdio 3 al Sidecar
Radio 3 oferirà dues hores de ràdio en viu amb la Consol Saez. Entre d’altres continguts convoquen una taula que han volgut anomenar: «Sense ells no fora possible.. les altres «Estrelles del Sidecar». Músics, treballadors, veïns, clients ens parlaren de les seves experiències i que ha suposat el Sidecar a les seves vides. Els acompanyaran Ladilla Rusa, gairebé socis honorífics del Sidecar, Queralt Lahoz, un dels grans desitjos de la sala, i Beth Galí, arquitecta de renom internacional, veïna de la plaça i gran amiga de Sidecar. Acabaran el programa amb un showcase de Josele Santiago, amic de la casa.

Dissabte 25.03 (12:30h y 16:30h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar: Presentació del llibre Este no es el libro del Sidecar, de Roberto Tierz
Presentació de Este no es el libro del Sidecar, de Roberto Tierz, fundador idirector de Sidecar, des de 1982 fins a l’actualitat. Al costat d’ell participaran dos grans amics de la sala: l’escriptor Carlos Zanón i Alfred Crespo, editor del llibre i director de 66 RPM / Ruta 66. El llibre és un recorregut pels 40 anys d’història d’una sala amb vocació transgressora, les aventures i desventures d’un local emblemàtic de Barcelona, en el qual diverses generacions han trobat un lloc on donar llibertat a la seva creativitat.
En ell es recull una barreja de moments feliços i altres difícils de superar, on paral·lelament es veu la transformació que han viscut la indústria musical, Ciutat Vella, Barcelona i la seva gent.
Mítics artistes internacionals com, New York Dolls, Manu ChaoNick LoweThe National, i també destacats artistes locals com Siniestro TotalSidonieLove of LesbianVetusta MorlaSisa i molts més desfilen per les pàgines d’aquest llibre amb les seves més íntimes anècdotes.

Dissabte 25.03 (16:30h) entrada gratuïta
Espectacle infantil: Escola de Rock & Xocolatada
Dissabte 25 de març a les 16.30h, dins del actes del 40è aniversari de Sidecar, l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial treurà la celebració a la Plaça Reial per a realitzar l’Escola de Rock, concerts adreçats als infants on actuaran Juego de Damas y Combo Escola de Música La Sala, mentre es fan tallers de xapes, maquillatge, tatuatges i imants. Durant els concerts s’oferirà una degustació gratuïta de xurros amb xocolata.

Dissabte 25.03 (19:00h) entrada gratuïta
BAR del Sidecar: CHARLAS MID: ¿A dónde vamos?
No hi ha dubte que la indústria musical que tenim abans ara serà molt diferent a la que existirà d’aquí a, per exemple, 10 anys. I és que la manera d’escoltar música, d’entendre-la i fins i tot de compondre-la ha canviat radicalment. Tant que la escletja generacional en aquest sector cultural pot ser que sigui major que mai. Per això, poder parlar d’això amb AlizzzMushkaa i Yago Alcover (Mujeres) ens ajudarà a entendre molt millor la situació i veure diferents perspectives de cap a on podem estar anant.

Dissabte 25.03 (21h) Entrades a la venda aquí.
Concert: LA HABITACIÓN ROJA
El quartet valencià, format al 1994, s’estrena (per fi) al Sidecar; després de diversos intents al llarg dels anys sense que quadressin les agendes, finalment els tindrem en directe en el nostre aniversari.
“La Habitación Roja siempre se han caracterizado por proveer un mensaje muy sentido en sus composiciones, tanto en letra como en música. Una suerte de carrusel de sentimientos que han ido evolucionando con las diferentes etapas por las que ha pasado la banda valenciana, que el año pasado celebraba su 25 aniversario con todos los honores.” Ruta 66.

Dissabte 25.03 (23h) entrada gratuïta
DJ SESSION: Donovan DJ
Donovan, editor de la revista eròtica gay vintage “Donovan”, fotògrafo, realitzador visual (9trans, Joyas Queer, Human Rights, disponibles a Filmin) i organitzador d’esdeveniments varios, entre ells la festa DONOVAN.
La seva sessió serà un mix d’estils: Ítalo, disco, house, 80’s… De LIME a Boy Harsher, de Bee Gees TR/ST, de Depeche a Yazoo, de Miranda a La Prohibida

Dissabte 25.03 (23:59h) Entrades a la venda aquí
DJ Session : CLUB: Dance To The Underground
DJs Clara Rigby + Nacho Ruiz + Monraker

A les nits, ball desenfrenat al soterrani sagrat, amb greatest hits de DJs que han passat per la cabina del club.
Dissabte, Clara Rigby, Nacho Ruiz y Monraker i un mun de hits irresistibles.

TOTA LA PROGRAMACIÓ AQUÍ

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.