Connect with us

Novetats discogràfiques

“Espectacular”, single d’avançament de “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el primer LP de Los Manises

Publicat fa

el

Torna el mantra, torna el ritme, tornen Los Manises. El Víctor i el Rubén han estat treballant cançons a foc lent amb la seva actitud sempre inconformista, sempre sorprenent, sempre fluint.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020) i de les dificultats evidents que va suposar la pandèmia per al desenvolupament del projecte dels d’Elx, tornen amb un disc una mica més fosc, una mica més bucle, però en què si pares atenció igual t’emportes una hòstia (en el bon sentit).

El primer avançament escollit és “Espectacular”. Cançó força representativa del LP i de Los Manises. I, com ja hem dit, una mica densa, una mica fosca, aparentment repetitiva, però amb sorpresa. Sense necessitat que tot sigui immediat o forçadament catchy.

Les lletres i melodies de Víctor i Rubén són un reflex del seu procés creatiu. Solen aparèixer a la fase final de les seves composicions prenent referències o motius del dia a dia sense l’exigència d’una rellevància més gran. En el cas de “Espectacular”, es tracta de la redimensió d’un speech de Peter de Polvorins que porten tota la vida repetint i amb el que riuen des de l’institut. Aparentment, un acudit, però força profund quan el descontextualitzes i el fiques en una cançó.

El nou disc de Los Manises es dirà “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023) i veurà la llum el proper mes de març.

Des de la primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. I és que, encara que no ho sembli, les seves influències van des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples. Sent el Folk i el Genre World els seus altres dos pilars.

El Víctor i el Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que sovint els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen ficar totes les seves bromes internes, algunes força antigues, que portades a l’àmbit musical es poden arribar a resignificar.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va estar marcat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. Isidro Acedo (I-Ace) ha estat l’escollit per entrar al món de Los Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! Isidro i la seva visió més propera a l’Hip-Hop i als sons electrònics han estat totalment determinants en el resultat final del disc, sabent contemporitzar en cada moment com de “todos los caminos son posibles” era el bo per a cada cançó.

Aquest disc de Los Manises és un nou món per descobrir que se’ns presenta de manera molt completa. Ara ballar, ara pensar. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic… Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Novetats discogràfiques

Clara Peya estrena el nou single “Sota les dents” feat. Leo Rizzi

Published

on

By

“Sota les dents” parla de la incomoditat d’habitar un cos, de la violència i el maltractament que exercim sobre ell. La llavor i l’inici del nou disc, una oda a la imperfecció. 

És el tercer single del pròxim àlbum de Clara Peya, compost per tretze cançons cantades per tretze cantants, de les quals ja hem pogut gaudir de dos avançaments amb les veus d’Ede “Cerebralmente”, de Ferran Palau “El Tall”, i el pròxim 2 de juny amb una de les noves veus del pop espanyol amb més projecció Leo Rizzi “Sota les dents”.

Un projecte molt especial on també col·laboren Sílvia Pérez Cruz, Salvador Sobral, Albert Pla, Maren, Àlex Serra, Anna Ferrer, Iris Deco, Marina Herlop, Momi Maiga i Pol Batlle, i que sortirà a la llum al pròxim setembre. Ben aviat podrem veure les primeres dates de la gira!

El videoclip escenifica com sovint, ens esforcem i forcem per controlar les situacions de la vida sense ser conscients que justament quan deixem de pressionar i confiem, és quan les coses són capaces de moure’s i succeeixen.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.