Connect with us

Art Visual

La Élite publica el videoclip del tema “Miedo y asco en mi casa” juntament amb The Parrots

Publicat fa

el

La Élite, el duet de synth-punk publica el videoclip de la seva cançó juntament amb The Parrots inclosa al seu primer àlbum Nuevo Punk (Montgrí, 2022).

Entre Trainspotting i “Miedo y asco en Las Vegas”, com si es tractés un article de periodisme gonzo, La Élite ens descriu el que segurament seria la seva zona de confort i la de tants altres joves: de ressaca a casa amb algun amic penjat. Per a aquesta cançó els amics penjats són Alex de Lucas i Diego García (The Parrots), que, juntament amb Pablo Amores als comandaments, acompanyen Diosito i Nil en aquesta aventura empresonada al saló d’una casa.

Ja fa algunes setmanes de la publicació de “Nuevo Punk” (Montgrí, 2022), l’àlbum debut de La Élite que no ha fet res més que consolidar un projecte que no para de créixer.

Al llarg del 2022 han estat diversos els banys de masses del duet de Tàrrega (Sala Apol·lo, Canela Party, Festival Brillant, BIME Live!, BAM, etc…), però per a l’inici del nou any, Diosito i Nil han volgut organitzar un mini tour per cinc sales petites de la península amb la voluntat de celebrar la sortida del primer disc. Així doncs, faran cinc concerts per a 100 persones a Barcelona, Bilbao, Pamplona, Madrid i Sevilla.

El tour arrenca demà a Barcelona i ja no queden entrades per a cap de les dates.

Dijous 9 de febrer – BARCELONA – METEORO (Esgotades)
Dimecres 15 de febrer – BILBAO – EL MUELLE (Esgotades)
Dijous 16 de febrer – PAMPLONA – TXINTXARRI (Esgotades)
Dissabte 18 de febrer – MADRID – TRASHCAN (Esgotades)
Dissabte 25 febrer – SEVILLA – HOLLÄNDER (Esgotades)

Art Visual

Los Manises publica el videoclip de “A todo voler”, cançó del seu nou disc “Todas Son Correctas”

Published

on

By

Ja fa dos mesos de la publicació de “Todas Son Correctas”, el nou disc de Los Manises. Des d’aleshores els d’Elx han anat presentant-lo en una gira de sales i festivals que el 27 de maig que ve els portarà a la sala Trashcan de Madrid en el marc del festival Sound Isidro.

Víctor i Rubén (aka Lamanisè) són, a més d’uns grandíssims col·legues, una gran font d’inspiració per als Duiiiiiiilo. El guió del vídeo es va desenvolupar dins d’un Opel Kadett GSI sense aire condicionat. Viatjant des de València fins a Albacete amb el tema en bucle, s’anaven imaginant situacions delirants amb el Dr. Rubén i Profe Vic com a protagonistes. El resultat els ha fet tornar a creure en l’ésser humà, en el poder del cartró, en què el capitalisme menteix i que la realitat supera la ficció.

Des de la seva primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. La seva obsessió per trobar nous camins d’expressió s’apuntala en la varietat de les seves influències modernes (des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples), sent el Folk i el Genre World els seus dos pilars. Tot això dóna lloc a una proposta vibrant i inclassificable que transita entre escenes i gèneres de manera molt natural i orgànica.

Pel que fa a la lírica, Víctor i Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen portar totes les bromes internes a l’àmbit musical, arribant a resignificar-les ia generar interessants reflexions.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va quedar frenat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. I-Ace (Antifan, Agorazein) ha estat l’escollit per entrar al món dels Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! I-Ace i la seva visió més propera al Hip-Hop i als sons electrònics ha estat totalment determinant en el resultat final del disc, sabent contemporitzar a cada moment quin de “tots els camins són possibles” era el bo per a cada cançó.

“Todas Son Correctas” és una d’aquelles portes que només Los Manises saben obrir. Ara ballar, ara pensar. Ara matemàtiques, ara plàstica. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic. Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.