Connect with us

Bolos

Zuco 103, els pioners del Brazilectro anuncien nou disc i gira

Publicat fa

el

Després de 24 anys a l’avantguarda del world jazz dance fusion, creant nous sons i estils sobre la marxa, la cantant Lilian Vieira, el teclista Stefan Schmid i el bateria Stefan Kruger han arribat al seu àlbum més madur i personal fins ara.

“Aruenda” és el primer single que la banda presenta de Telenova, i en les paraules de Stefan Kruger “El ritme Aruenda, interpretat per l’increïble so de Zuco 103, ressona al petit llogaret de Pitimbu, on les arrels de la música brasilera són profundes, aquest llogaret és més antic que el propi ritme de Maracatu, però el ritme d’Aruenda revitalitza les tradicions del passat, connectant la música del present amb la rica història de la terra, és un recordatori que el ritme del passat encara pot ressonar amb el ritme del present, creant un ritme poderós que és alhora intemporal i ple de vida.”

Després de 24 anys a l’avantguarda del world jazz dance fusion, creant nous sons i estils sobre la marxa, la formació neerlandesa torna amb el seu novè àlbum d’estudi, Telenova, a Six Degrees Records

Com sempre, Zuco 103 presenta una barreja gloriosa d’estils musicals. “Telenova” flota entre ritmes baixos, funk accelerat i ritmes afrocubans amb soltesa, mentre que el fraseig de Lilian ho uneix tot amb el típic sabor brasiler. El resultat és una vibrant fusió de funk global i estils de ball que sona atemporal, clàssica i avantguardista alhora. És una barreja que han perfeccionat al llarg de 20 anys improvisant i tocant junts en directe, assumint riscos musicals i allunyant-se dels camins trillats. Aquest amor per l’aventura és la base de la química natural de Zuco a l’escenari ia l’estudi, i el que ha mantingut la seva música plena d’energia durant tant de temps.

La banda estarà presentant “Telenova” en una gira que passarà per Madrid (dia 20 d’abril, Cafè Berlín), Bilbao (21, Sala Azkena) i Barcelona (el 22, La Nau).

Telenova pre-order www.zuco103.lnk.to/telenova

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.