Connect with us

Novetats discogràfiques

Loma Baja, tot sobre el seu debut

Publicat fa

el

Hi ha ocasions en què els músics amb una llarga trajectòria a l’esquena necessiten escriure música sense cap restricció, pel simple fet de deixar sortir el que porten a dins, oblidant el seu passat i qui són. La idea de tornar al principi de tot i jugar amb l’escriptura automàtica et pot portar sempre a territoris desconeguts.

I això és el que Pacomoto (G.A.S. Drummers), Jorge García (Adrift, El Páramo), Víctor Teixeira (Giganto, Another Kind Of Dead) i Raúl Lorenzo (Sou Edipo) van haver de pensar quan en algun moment del 2020 van decidir tancar-se al local d’assaig i començar a crear música sense cap idea preconcebuda.

El resultat d’aquests dos anys d’experimentació de Loma Baja es diu “Piscinas Verticales”, un àlbum el concepte del qual gira al voltant de l’espontani i el surreal, com si es tractés de la banda sonora del teu pitjor malson. El seu so va molt més enllà de les etiquetes i els gèneres musicals, encara que es poden veure similituds amb bandes com ara Beak, Portishead, Fugazi, True Widow o Liars.

“Piscinas Verticales”, l’artwork de la qual és obra de Bol Estudio, va ser gravat en directe als madrilenys Metropol Estudios per Rafa Camisón, que posteriorment es va encarregar de la barreja a Estudio 79 (Jerez de la Frontera), abans de ser masteritzat a Ultramarinos Costa Brava.

L’àlbum surt oficialment el 26 de maig de 2023 en formats vinil i digital – aquest mateix dia el presentaran en directe al Festival Sound Isidro de Madrid – a través de la col·laboració entre els segells independents Spinda Records (Espanya), Lay Bare Recordings ( Països Baixos), Clostridium Records (Alemanya) i Echodelick Records (Estats Units).

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.