Connect with us

Novetats discogràfiques

Disponible el pre-order del llançament de “Nos Extinguimos”, el nou disc de Tiburona

Publicat fa

el

El pre-order consisteix en una combinatòria que pot incloure LP Morat (unitats limitades) o CD + una samarreta o impermeable exclusius que només es podran aconseguir durant aquest període previ a la sortida oficial del disc el 26 de gener de 2024.

Després de la publicació de l’enganxosa “Pensando en ti” i de la sorprenent “Horizonte de sucesos” acaben aquest 2023 amb la publicació de la portada i el disseny del disc, donant la possibilitat d’aconseguir merch exclusiu de llançament.

Tiburona és una banda madrilenya formada per Laura del Amo (guitarra i veu), Rita Dolores (baix i veu) i Super Carmen Merino (bateria i veu), que arriba per captivar-nos amb els seus cants i fer-nos ballar sense parar. Tres sirenes del Manzanares que amb la seva energia desfermada i els seus sons salvatges, ens proposen una aposta que res entre aromes seixanta, amb la contundència del punk llatinoamericà i la urgència del garatge.

El 2020 van publicar el seu primer EP, de títol homònim. Riffs contagiosos, esperit explosiu i un discurs sense cap mena de embuts. Perquè Tiburona no dubta a ensenyar els ullals als que donen opinions no demanades; en enviar a passeig els venehums o assenyalar les futures víctimes d’un amor prohibit. I en un exercici de civisme i bones pràctiques, també ens adverteixen de la presència dels depredadors que aguaiten darrere una finestreta.

Per donar vida a les seves cançons següents, Tiburona va recórrer el 2021 a la peixera de Paco Loco on es va gestar “Sola y feliz” (Folc, 2021), compost a base de ritme i ànima on no hi ha ni trampa ni cartró.

Més tard van publicar el single “Cartel precioso”, un hit instantani que reflecteix tot el bo que està en camí, com el recent primer premi aconseguit al Certamen Rock Villa de Madrid 2023.

A finals de 2023 s’incorporen al segell Montgrí (Biznaga, Cala Vento, Lagartija Nick,…) i ens avancen dues cançons del seu proper disc “Nos Extinguimos” (Montgrí, 2024).

Novetats discogràfiques

“Tot és molt difícil”, avançament del nou disc d’en Joan Colomo

Published

on

By

Tot és molt difícil’ podria ser la típica cançoneta que vas cantant dins el teu cap cada cop que t’adones que no controles la majoria d’elements que configuren el teu dia a dia. Arribar a final de mes o entendre la pàgina web de la Renfe poden convertir-se en tasques d’una dificultat titànica. La revolució tecnològica suposadament ens havia de facilitar les coses, però la vida moderna és una gimcana que et posa a prova constantment. Amb un punt d’exageració i amb un embolcall acústic aquesta és la cançó que obrirà TECNO REALISTA, el nou disc del cantautor de Sant Celoni.

També sobre el pre-order de l’edició limitada de TECNO REALISTA, una preciosa edició en vinil i carpeta semi-envernissada. En aquesta ocasió, la discogràfica Montgri intentarà no enviar els discs per missatgeria o correu postal. Aviat donaran detalls de com recollir les còpies.

Joan Colomo és, sens dubte, un dels músics més prolífers, talentosos i carismàtics de la música catalana de l’última dècada. Segurament, també, és un dels escriptors de cançons més àcids i punyents que tenim a casa nostra. Un Ray Davies escorredís i de mirada capcota que, de mica en mica, sense fer gaire soroll i com qui no vol la cosa, ha anat acumulant un cançoner popular propi replè d’himnes atemporals que ens expliquen el dia a dia de la nostra crua i melancòlica realitat.

El podrem veure en directe el pròxim 5 de maig al Festival MiniBeat de Granollers.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.