Novetats discogràfiques
ANAÏS VILA ens presenta el seu nou disc “Ara Sempre”
Anaïs Vila fa gairebé una dècada que trepitja els escenaris catalans interpretant els seus temes propis que s’engloben en una cinquantena de cançons publicades, dins de quatre discos i alguns senzills, en les que s’hi inclouen col·laboracions amb artistes com David Carabén (Mishima), Mazoni, Clara Peya, Pantaleó o Manu Guix. Un projecte autogestionat que el 2021 rep una de les Beques de Composició que atorguen conjuntament SGAE i Cases de la Música i que, juntament amb un procés de micromecenatge, ajuden a cofinançar aquest nou àlbum.
“Ara sempre” (Temps Record, 2024)
“Ara sempre” és un àlbum acústic, poètic i madur, on la senzillesa i la profunditat discursiva es mesclen en una producció acurada, amb la veu i les guitarres com a elements essencials. Anaïs Vila fa un retrat de les barreres i els anhels dels qui ara viuen la dècada dels trenta, a través del seu quart llarga durada. L’emergència climàtica, l’ansietat, la vida frenètica, les relacions de parella, les ruptures i els desitjos ocults conviuen amb la recerca d’esperança davant d’un futur amb poques sortides i amb la necessitat d’una connexió constant amb la naturalesa. Onze cançons de pop independent, amb pinzellades de folk, que s’allunyen de qualsevol artificiositat.
Anaïs Vila és una compositora i cantant catalana nascuda a Santpedor el 1988. Ha publicat 4 LP de temes propis: “Entre els dits” (Temps Record, 2015), “Fosc, cançons per veure-hi clar” (Temps Record, 2017),“Contradiccions” (Temps Record, 2020) i “Ara sempre” (Temps Record, 2024). Ha actuat en escenaris importants del nostre país, com el Teatre Kursaal de Manresa, al Festival de Guitarra de Barcelona (maig 2015), al Festival Strenes de Girona (abril 2016), a les Vesprades de Fonollosa (juliol 2016), al Festival Barnasants (2017, 2018 i 2020) o a l’Altacústic (2019). Finalista dels Premis Descoberta i dels Enderrock com a artista revelació i millor cançó d’autor per “Entre els dits” el 2016, Vila ha presentat, també, les seves cançons a Liverpool, el desembre del 2017. Anaïs Vila ha tret a la llum, també, un EP digital juntament amb Gerard De Pablo, líder de Pantaleó, titulat “Epíleg” (Temps Record, 2019) on han revisat a guitarra i veus alguns dels seus temes més emblemàtics.
Paral·lelament al seu projecte com a cantautora, Vila ha format part de les Wom’s Collective, un projecte musical liderat per Clara Luna i Laia Fortià i, juntament amb Magalí Datzira i Gessamí Boada, grava veus i guitarres al primer àlbum d’aquest grup el 2018. A més a més, ha participat en les produccions “Existència paral·lela” (performance de música i dansa) i “Homenatge a Llach”, al costat del pianista Mateu Peramiquel, i ha posat veu a HESSE, un projecte de música electrònica de Pep Soler, amb el que han editat dos àlbums (“Prometeu” i “Febre”). Actualment i des d’inicis del 2022 la podem veure fent gira amb Joan Dausà, com a guitarrista, teclista i corista.
El procés de composició
“Ara sempre” comença a gestar-se com a projecte conceptual a finals del 2022. No obstant, algunes de les cançons són creades amb anterioritat per Anaïs Vila a Terrassa, ciutat on resideix actualment. Vila firma les lletres i la música dels onze temes i, juntament amb els músics i productors Andreu Moreno i Pep Soler, treballen col·lectivament durant la primera meitat del 2023 en els arranjaments i la sonoritat del nou treball. El quart llarga durada de la cantautora santpedorenca comença el procés d’enregistrament a finals de juliol del 2023 i es masteritza a l’octubre del mateix any a Barcelona.
Col·laboracions
David Carabén és la principal col·laboració d’aquest disc. El cantant de Mishima i Anaïs Vila comparteixen duet a “Desert”, un crit a la incomoditat davant de l’emergència climàtica.
Vila també compta amb tres veus de luxe als coros d’”Ara sempre”. Enric Verdaguer (Henrio) a ‘Coda’, Gessamí Boada a ‘Com una flor’, Gerard de Pablo (Pantaleó) a ‘Un vici’, i tots tres junts a ‘Autoconfinament’, ‘Cendres’ i ‘Loop’.
Novetats discogràfiques
Nou àlbum de JÚLIA COLLADO RIU “Z Nombre Complex”
Júlia Collado Riu va començar la seva carrera artística al 2021 sota el nom d’Iris Deco i amb el seu àlbum debut Golden, captivant el públic amb una fusió única de Soul i R&B, gràcies a la col•laboració de Ferran Palau, Jordi Matas i b1n0.
Aquest treball va destacar el seu talent versàtil i la va consolidar com una veu prometedora dins del panorama musical. A més de les seves creacions pròpies, ha col•laborat amb artistes com Clara Peya, i va compartir escenari amb figures de renom com Arlo Parks a Madrid i Barcelona. A nivell internacional, la seva música també va ressonar al People & Culture Festival de Berlín.
A principis de 2024, amb el llançament del seu EP i curtmetratge Mai s’ha trencat del tot, Júlia va donar el pas decisiu per acomiadar-se d’Iris Deco i adoptar el seu nom real, Júlia Collado Riu, fruit d’una gran revelació en la seva trajectòria per connectar amb la seva essència més pura. Aquest curt va simbolitzar una transició cap a la seva actual etapa artística, on la cerca d’autenticitat en la seva identitat va ser clau.
El seu nou àlbum, previst per al novembre de 2024, és una obra de pop experimental que neix a partir d’un desafiament personal de l’artista per sortir de la seva zona de confort. Amb un viatge entre la foscor i la llum, Júlia plasma aquestes sensacions en cada cançó. A més, per primer cop, ha decidit utilitzar el català, la seva llengua materna, en la recerca d’una expressió genuïna i fidel. Aquest àlbum marca un abans i un després en el seu camí musical, despullant-la emocionalment i permetent que es reconegui de manera més honesta que mai.
-
Festival5 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga