Connect with us

Novetats discogràfiques

LA ÉLITE mostra les seves irreverents “Escaleras Al Cielo”

Publicat fa

el

LA ÉLITE és un fenomen imparable. Els seus concerts a sales es compten per sold outs i la seva presència revoluciona festivals perquè amb ells sobre l’escenari qualsevol cosa pot passar. La seva actitud incendiària és part d’un ADN musical únic que es reflecteix a “Escaleras Al Cielo”, un segon àlbum d’estudi on continuen apostant per ritmes electrònics en una oda a la joventut i la vitalitat.

A “Escaleras Al Cielo” la dupla formada per Nil i Diosito llencen la porta avall amb l’estil inconfusible de la banda: un synthpunk que es reforça gràcies a una producció més cuidada però igual de crua. Els seus recursos creatius creixen i LA ÉLITE aconsegueix un espectre més ampli en el seu so amb coquetejos amb estructures pop i fins i tot algun toc urbà que donen varietat i empenta a les 12 cançons que conformen el disc.

Les lletres de LA ÉLITE són ganxos potents directes i al mentó. Fidels a la seva faceta provocadora i desafiant, estan carregades amb bones dosis d’humor per situar-nos a la realitat de la joventut tocant temes que van des de la precarietat econòmico-social, a qüestions més oníriques o irreverents com la festa per la festa i batalletes amb els amics.

I precisament recorren a bones amistats com MDA, Diego Ibáñez (frontman de Carolina Durante), Nerve Agent o el seu amic de l’institut Pokito Paranoiko perquè hi col·laborin i formin part d’una feina tan especial.

“El que ens mou a fer discos és aquesta necessitat de parlar de les nostres mogudes i encara que no siguem músics, la música és el nostre llenguatge. Significa alguna cosa especial ja que per primera vegada ho farem a través del nostre propi segell i és una cosa que ens motiva moltíssim” comenta el duo català sobre un treball amb què treuen múscul dins del panorama independent.

“Escaleras Al Cielo” veu la llum a través de Discos GELE (Grabaciones Electrónicas La Élite) amb què autogestionen aquest projecte alhora que donaran suport a altres artistes. LA ÉLITE manté la seva essència ‘¡Do It Yourself’ com a motor principal per crear amb enginy i una mica de mala bava, cançons en què se sentin reflectits. I que tant el públic com ells mateixos puguem desfassar.

“L’única missió que tenim és gaudir sempre de tot allò que ens mola i fem. Venim de tenir feines de merda i tirar endavant, no ens podem permetre no gaudir fent allò que més ens agrada!” raona LA ÉLITE en mostrar-nos les escales per arribar al cel a base de pogos.

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.