Connect with us

Novetats discogràfiques

ADDENDA, el power-trio conegut pel seu esperit agut i enèrgic, torna amb el seu últim EP, “Faunari”

Publicat fa

el

Després del mig LP anterior, Oròdic (DP014, 2022), el grup s’ha enfrontat a diverses reaccions durant els seus directes: des de ser acusats d’haver publicat un “Black Album” en una petita gira al País Basc, fins a ser titllats d'”ex-fastcore” durant la seva gira a República Txeca, però malgrat les acusacions, el grup s’ha sabut reapropiar amb orgull i sense complexos d’aquestes etiquetes.

Faunari és tota «obra en què es descriuen els trets representatius d’animals reals o fantàstics amb una finalitat didàctica o moral». Una segona accepció, però, parla d’un «conjunt de figures, capgrossos, etc. que representen bèsties, en especial, les utilitzades en les festes populars». Tal conjunt és el que fa que ambdues accepcions se’ls adeqüin, i és que, al cap i a la fi, Addenda vol del públic una atenció per tal que entri al seu univers líric, alhora que els seus directes són celebració i gaudi, ho sap tota persona que els hagi vist, com també ho va saber veure Nando Cruz, nostrat periodista musical, escrivint en un article que “Addenda estan més de festa que de concert, i destapen una ampolla de cava”

Líricament, a “Faunari” hi trobem un homenatge als palestins Gazians tot referenciant a Refaat Alareer, poeta assassinat, reivindicat a la cançó “Harpia”, que envia un missatge punyent i contundent amb relació al genocidi Palestí. Al tall que la precedeix, “Drac”, hi exploren temes més introspectius, fusionant el personatge més conegut d’Akira Toriyama i dels mons fantàstics d’Ursula K Le Guin. Tanquen aquesta entrega amb “Cargol”, on presenten relats esperançadors sobre el camí que prenem i s’obren preguntes i reflexions futuribles.

Sent fidels a la seva trajectòria, Addenda presenten doncs un EP que no arriba a la dotzena de minuts i que va sortir editat digitalment el 23 de febrer del 2024. El disc ha estat editat per Pinya Records, enregistrat i produït al Colmado per Vidal Soler durant el calorós gener del 2024 i el disseny és d’en Cristian Úbeda, amic de la banda que ja havia il·lustrat treballs anteriors.

Novetats discogràfiques

DELOBOS rendeixen tribut a l’escena underground amb “En venta”

Published

on

By

Delobos continuen desgranant “Cabal”, el seu nou treball d’estudi, que veurà la llum el proper 17 de gener del 2025. I si fa un parell de mesos presentaven el tema Il·lús, avui publiquen el senzill “En venta”.

En aquest nou avançament de Delobos, Raul, Luis, Nacho i Kantz ens mostren la seva versió més enèrgica i expansiva a nivell sonor, amb una lletra que serveix d’homenatge a l’escena underground estatal de la qual formen part dels seus membres des de fa ja tres dècades. Per al corresponent videoclip han tirat imatges d’arxiu, per així cedir el protagonisme a totes les persones responsables de teixir dia rere dia noves costures de manera que l’escena resisteixi el pas del temps: des de sales emblemàtiques que van servir de primer escenari per a tants artistes, com multitud de bandes amb què es van creuar a la carretera i multitud d’amistats que van fer pel camí, moltes de les quins van acabar formant part d’aquest nucli que avui és la família Delobos.

En el seu afany per buscar noves sonoritats i textures amb què abraçar la foscor en la seva plenitud, aprofundint en la introspecció i la salut mental, Delobos han tornat a comptar amb la producció de Juan Blas, que també va estar després de l’enregistrament i la barreja abans que Martin T. s’encarregués del mastering als Tide Studios de Londres. L’àlbum compta, a més, amb les col·laboracions de Santiago Rosales als vents, i Elsa Muñoz (Le Mur), Sidney Gámez (Sobrinus) i Tina Sánchez (Dreyma) a les veus.

A “Cabal”, l’artwork del qual és obra de The Braves Church, estarà disponible el proper 17 de gener de 2025 a totes les plataformes de streaming (incloent els bonus tracks “Ex-profeso” i “Malavenida”). També ho estarà en una edició en vinil limitada a tan sols 200 còpies, i que arriba de la mà de la col·laboració de segells discogràfics underground com Spinda Records, Nooirax Produccions, Quebranta Records i Odio Sonoro.

Fotografía: Miguel Capelli

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.