Connect with us

Novetats discogràfiques

Els gallecs MOURA tornen amb “Fume santo de loureiro”

Publicat fa

el

Després de sorprendre a tothom amb el seu debut homònim el 2020, fer-nos ballar amb el seu senzill “Muiñeira da Maruxaina” el 2021, i consolidar-se com una de les bandes més interessants de l’escena del psych-prog europeu amb el seu disc “Axexan, espreitan” el 2022, la banda gallega Moura acaba de publicar “Fume santo de loureiro”.

“Fume santo de loureiro” es compon de tres temes principals, a més d’una introducció signada i nombrosos fragments de música incidental. És un EP en què mostren la seva vessant més experimental pel que fa a la integració de la psicodèlia, el rock progressiu i el folklore; i el seu títol fa referència a un vers destacat en diversos rituals tradicionals gallecs relacionats amb l’exorcisme, la curació, la curació i les pràctiques de benedicció. Així, la veu tradicional i la percussió guien pel procés de pèrdua; Els “esconxuros” amb tint progressiu que creen un mantra hipnòtic contra el mal d’ull; i els “arrolos” (canons de bressol) esdevenen laments fantasmals.

Novetats discogràfiques

REÏNA publiquen “De bon de veres” el seu nou single i primera cançó d’amor

Published

on

By

“De bon de veres” és la nova cançó de Reïna, batejada com la seva primera cançó d’amor. L’octubre de 2023 van treure el seu segon disc, Retirada a temps (El Jardí Amagat/Bankrobber, 2023). Amb aquesta nova cançó s’endinsen en un so més minimalista, amb la veu com a element central, la qual agafa uns tons brillants i juganers, acompanyada acuradament pels altres elements que componen la banda. La lletra parla de relacions personals des de la il·lusió i la devoció cap a l’altra persona, tot tractant els dubtes que sorgeixen en relacionar-t’hi, l’honestedat i l’evolució de la relació, tot immers dins l’imaginari dels pensaments d’abans d’anar a dormir.

Per aconseguir-ho, han comptat amb la producció de Lluís Cabot, amb qui ja havien treballat al seu disc debut, líder del grup Da Souza, els quals, juntament amb Renaldo i Clara, referents més clàssics com Els Pets, o artistes internacionals com The Lemon Twigs o Courtney Barnett serveixen de far per a aquesta nova línia.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.