Connect with us

Novetats discogràfiques

LAS NUBES avancen el senzill “Pesada” i obren el pre-order del seu nou àlbum

Publicat fa

el

Las Nubes ens van presentar el 17 de maig “Pesada” com a últim senzill d’avançament de ‘Tormentas Malsanas”, segon àlbum d’estudi de la banda nord-americana que veurà la llum el 14 de juny –reserves aquí– ; i en què continuen desenvolupant un rock alternatiu ple de fuzz, melodies pop, actitud garage-punk i amb estructures que els acosten a gèneres com el dream pop i el shoegaze; i tot això amb lletres en anglès, castellà i portuguès.

La banda va ser fundada per Emile Milgrim i Ale Campos, dues dones clau dins l’escena noise de Miami, que han girat de llarg a llarg dels Estats Units al costat de bandes com Shannon and the Claims, Sheer Mag, Torche, o el llegendari Iggy Pop – van ser la primera formació íntegrament femenina de The Stooges– qui les ha avalat des de ja fa temps.

Després dels EPs ‘Matter that soils or blackens’ (2014), ‘Conveniently broken’ (2015) i ‘Some things to let go’ (2017), el 2019 la banda publica el seu àlbum debut, ‘SMVT’, en què ja mostra la seva característica barreja d’una actitud punk rock i un so dream pop, tot ple de fuzz, en diversos idiomes i amb un caràcter molt 90s. Un any després, el 2020, llançarien un nou EP compartit amb la banda Palomino Blond; i el 2022 el directe ‘Live Nubes’. I així és com arriben a Ecstatic Peace / Daydream Library (segell discogràfic de Thurston Moore de Sonic Youth), on llancen el 2023 unes primeres versions de les cançons “Enredados” i “Drop in”, que ara formen part del seu nou lliurament, ‘Tormentas Malsanas’.

El passat 19 d’abril publicaven un nou senzill titulat “Would Be”, on reflexionaven sobre les oportunitats perdudes a la vida amb un so que els apropava a formacions com Pixies, Hole o Lush. Ara, estan de tornada amb un últim avançament, “Pesada”, en què la banda es presenta en una faceta molt més propera a gèneres com l’stoner i el sludge per parlar sobre aquelles persones que sempre estan presumint de tot fins que arriba el moment de la veritat. Aquest nou senzill ve acompanyat d´un videoclip de Mariana Mendoza.

Ale y Emile son Las Nubes. Fotografía por © Sal Rispoli

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Published

on

By

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.