Connect with us

Novetats discogràfiques

HEAL juguen amb el nu metall a “The Shiver”, segon single del seu LP debut

Publicat fa

el

“The Shiver” és el segon avançament del nou disc de HEAL, un nou pas a l’etapa més madura de la banda, plena de matisos i textures combinades amb atí, una pulsió nostàlgica de caràcter universal i un mur de so que obrirà les portes a la emoció.

La composició de “The Shiver” va sorgir de manera inesperada durant un assaig. Tot va començar mentre el quartet parlava de les bandes de nu metall que solien escoltar a la seva adolescència, com Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones i Korn. Entre rialles, van començar a improvisar amb aquestes influències i, de cop i volta, va sorgir l’estrofa de la cançó. Un riff de guitarra esmolat es repetia en loop, acompanyat d’una base on el baix entrava i sortia, característic d’aquest estil musical. Al final de l’assaig tenien pràcticament acabat el tema.

“The Shiver” és una reflexió profunda sobre la vida i els seus secrets, com un calfred. La cançó qüestiona on queda tota la fe lliurada i la cursa que ens van dir que havíem de córrer, i es pregunta pels nostres somnis perduts. És una crítica al sistema que ens atrapa i desconnecta de la nostra brillantor i poder, recordant-nos la importància de la lluita.

Després de “BCN Breakdowns”, EP debut que donava a conèixer la formació barcelonina, HEAL s’endinsen en una nova etapa en què partint de referències com l’indie folk malenconiós de Big Thief, el dolor de Phoebe Bridgers o la intimitat d’Angel Olsen, passats per un filtre slowcore d’ascendent noventer. Influències perfectes, però un so únic.

“The Shiver” ha estat gravada i barrejada per Paco Loco a Paco Loco Studios durant el mes de desembre de 2023 al Puerto de Santa Maria, Cadiz. Masteritzada per Mario Miguel García Alberni a Kadifòrnia, Cadiz al gener 2024. Artwork per Julen Alberdi.

Poques vegades ens havia deixat tan sorpresos la pulsió que desprèn la música d’una banda que només té un EP publicat i un parell d’anys de recorregut.

La cosa té truc: Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez no són uns esdevenidors, i aquesta seguretat es consolida en cadascun dels passos que els barcelonins HEAL estan fent. El que heu sentit fins ara només és la punta de l’iceberg. Procedents de formacions com Wind Atlas, North State, Wann i Glitterhouse, s’ajunten ara en aquest nou projecte per explorar, cadascun des de les seves pròpies influències, en aquest nou projecte conjunt on el nexe d’unió és la creativitat i l’emoció. I aquesta última és desbordant.

Residents a Fabra i Coats: Fàbrica de creació de l’Institut de Cultura de Barcelona des del 2021, HEAL han desenvolupat un so propi, totalment únic, fitxant per Primavera Labels i actuant a festivals de la talla de Primavera Sound, Weekender o cicles com Sessió Vermut.

Concerts,
14/06/2024 @ Figueres – 66 Butaques. Entrada gratuita
28/06/2024 @ Espai Vapor – Festa Major de Terrassa. Entrada gratuita
28/09/2024 @ Maó – Cranc Festival. Entrades

Novetats discogràfiques

TATSUMI & MASAKO presenta el disc doble “L’ànima Indomable”, electrònica elegant i experimental

Published

on

By

En aquest treball hi participen diversos artistes, com Klitter (Julio Lavado) o Batista (Óscar Fernández) ia més l’artista mataroní versiona un tema de Voltereta (Felip L. Navarro). El disc oscil·la entre la indietrònica, el pop sintètic, lexperimentació i la música ambient. A més, Klitter ha realitzat un remix de cada tema, que s’inclourà a l’edició digital, a un CD extra ia la cara B del casset.

La producció va a càrrec de Tatsumi & Masako amb la inestimable ajuda de Julio Lavado, que ha realitzat la masterització d’aquest doble àlbum. L’art final s’ha fet amb una antiga foto familiar on apareix l’avi de Raül Sala i un misteriós personatge secundari.

Aquest disc està dedicat als seus avis ia tota una generació que va prosperar tot i viure en una època convulsa.

Tatsumi & Masako confirma la seva presència al Nosaltres Fest de Mataró i al festival Eufònic, Terres de l’Ebre, Festival Terra Roia de Vilamur i L’hora del Pati a Mataró.

El festival Eufònic, reconegut com un dels esdeveniments més destacats d’art avançat i música electrònica a nivell nacional, està a punt de celebrar la dotzena edició a les Terres de l’Ebre. El festival oferirà una experiència cultural única, en què es fusionaran les arts sonores, visuals i digitals-performatives. Tatsumi & Masako i Batista VJ (Raúl Sala, so i Óscar Fernández, visuals) estaran el 13 de juliol al Casino Recreatiu d’Amposta, on presentaran l’àlbum “L’Ànima Indomable”.

Nosaltres Fest és el festival d’estiu de la capital del Maresme, Mataró, que hi suma cultura comunitària i quilòmetre zero amb un compromís per la sostenibilitat. Una iniciativa de la cooperativa del Maresme Clack amb la participació d’una quarantena d‟entitats i institucions culturals del territori. Es desenvolupa a través de tres eixos que vertebren el projecte: Comunitat, Sostenibilitat i Cultura. Acció cultural com a eina de transformació social, econòmica i mediambiental. Tatsumi & Masako i Batista VJ (Raúl Sala, so i Óscar Fernández, visuals) estaran el 18 de juliol al Pati de Casa de la Palmera de Mataró, on estrenarà oficialment l’àlbum titulat “L’Ànima Indomable”, electrònica de quilòmetre zero refinada la nit d’estrena del festival amb un espectacle satíric sobre la maternitat al segle XXI de Maria Solà i un tsunami femení d’arrels senegaleses anomenat Sayo.

Tatsumi & Masako és el projecte personal de Raül Sala. Després d’editar Fred Urbà (Aiguamoll Records / Hiddentrack Records, 2018), Vysehrad (Aiguamoll Records / Edita la Servitud, 2019), SYZ (Sevendipia Records, 2020) i Amor o Exili (Synth Vicious, 2022) Indomable en estreta col·laboració amb Aiguamoll Records i Camping Records en format digital, i en format doble CD i Cassete gràcies a les aportacions de micromecenatge de Verkami.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.