Connect with us

Novetats discogràfiques

YAWNERS publica “La estrella eres tú”, primer avançament del seu nou disc amb Montgrí

Publicat fa

el

“La estrella eres tú” inicia una sèrie d’avenços del que serà el tercer disc de Yawners, sobrenom artístic d’Elena Nieto. Estem davant d’una Elena cada vegada més inspirada, convertida en una efectiva i talentosa compositora, arranjador i productora de cançons indie rock i pop.

Aquest nou single ens convida a gaudir i estar atents davant els bons moments, aquells escassos instants de felicitat que passen fugaçment per davant. El que puja ha de baixar, això no canvia mai.

“La estrella eres tú” també fa una picada d’ullet a les petites ciutats del país –moltes vegades infravalorades– com Salamanca, lloc natal de l’artista. En l’aspecte musical, l’obertura estilística és evident. El pop punk dels seus dos primers discos, a poc a poc, es va transformant en un brillant indie rock de caire americà a l’estil Boygenius, i en un pop anys noranta estil Natalie Imbruglia o fins i tot Dido.

La cançó, produïda per la mateixa Elena Nieto, l’ha gravada a Madrid amb Juan Pedrayes i ha estat barrejada per David Soler i Marcel Bagés (L’Extintor). Aquesta cançó –i proper per venir– l’edita Montgrí, Counter Intuitive (USA/UK/Canadà) i Inpartmaint Inc. (Japó).

Novetats discogràfiques

La banda de post-punk rural INCENDI treu a la llum el seu EP “19 de juliol”, música contundent i lletres incendiàries

Published

on

By

Incendi és un grup de música format al Solsonès, entre el Santuari del Miracle (El Miracle Records) i l’Hostal Nou de Llobera (Hostalherria Studio). “19 de juliol” serà el seu segon àlbum, després d’un primer treball promocionat l’any passat titulat “De moment estic content”.

“19 de juliol” pretén reivindicar una forma de pagesia anticapitalista, amb proclames que criden a l’organització col·lectiva davant dels nous reptes que afronta concretament el Solsonès. Vinculat a moviments socials de la comarca, aquest treball vol aportar el seu granet de sorra a les lluites per la defensa del territori que s’estan lliurant arreu en l’actual ofensiva del capitalisme.

L’erotisme i la sexualitat individual es fonen en les incendiàries lletres de “19 de juliol” amb una re-apropiació dels símbols del territori, com la Mare de Déu del Claustre de Solsona, en un joc constant entre el respecte pels altres i la voluntat de crear nous referents, tant polítics com sagrats, en el món rural.

“La voluntat del nostre directe és fer foc, provocar un incendi a cada sala, a cada festa, i fer que la música participi de la vida política d’aquest món en descomposició”

L’àlbum ens situa en un màgic passadís en el temps. D’una banda, el 19 de juliol del 1936, on obreres i insurrectes organitzades en comitès de defensa van aturar el cop d’estat feixista a Barcelona i van impulsar la revolució social. D’altra banda, 62 anys més tard, el 19 de juliol del 1998 l’incendi forestal més ràpid i virulent de la història moderna a Europa arribava al municipi de Riner, al Solsonès. Ara, 26 anys després, l’incendi revolucionari i el forestal es fonen en forma de música per seguir propagant la flama insurreccional del passat amb el món rural de l’actualitat.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.