Connect with us

Bolos

La banda madrilenya ALCALÁ NORTE estarà presentant el seu àlbum debut el 20 de novembre al Razz

Publicat fa

el

Alcalá Norte, la banda emergent de Madrid Este, va publicar el 17 d’abril passat el seu esperat àlbum de debut “Alcalá Norte”, un projecte que es balanceja entre el postpunk, la súplica i el respecte per la història de l’àrea madrilenya en què es reivindiquen. Alcalá Norte no és només un conjunt d’onze cançons, sinó un manifest que s’inscriu a les coordenades socials de la Ciutat Lineal, oferint un nou llenguatge per narrar l’experiència contemporània d’aquest districte madrileny.

El grup ha aconseguit una síntesi de sons que evoca la diversitat d’influències que els han marcat: des del malenconiós ressò de Joy Division i la solemnitat de l’heavy metall fins al pop naïve de mitjans dels noranta, valent gairebé sempre de l’energia crua del punk i de certs ‘bakalaos’. Aquest ric tapís sonor es manifesta en temes com Supermán i La Vida Cañón, que destaquen per la seva capacitat de fusionar el lament post-punk amb melodies properes a la cançó pop. “420N” i “Los Chavales”, per la seva banda, reflecteixen fidelment les arrels new wave de la banda, si bé s’acompanyen d’un deix bakala habitual entre les bandes emergides de la mateixa escena. Per a aquest àlbum la banda ha comptat amb col·laboracions com la del teclista Suneo, del col·lectiu Chill Mafia, o el productor Adrián Bremner, de la banda d’electrònica radical mostolenca Trippin You. L’àlbum inclou una lliure i suggeridora versió del grup La Paloma, una altra de les bandes amb què el destí es va entossudir a ajuntar aquests nois oriünds de la Ciutat Lineal.

Aniran acompanyats per Los Yolos, que són alhora l’electró lliure del pop espanyol i el seu grup punk més inesperat. Les seves cançons ens traslladen a un món sensual i descarnat, lliure de lligams morals però ple d’un humor salvatge i vitalista. Los Yolos recullen l’herència del més selecte de la nova onada i ho passen per una turmix de deliri i passió. A les seves cançons no hi ha gens ni mica de cinisme ni de distància irònica, tot és natural, instintiu, com la vida mateixa. Si Rock Ciudad (2021) ens donava la benvinguda al seu univers personalíssim amb un so fosc, actualitzant l’herència d’uns anys 80 ubics, Ens segueixen per davant (2023) testimonia un moment expansiu, d’ambició creativa i confirmació del seu talent. Tenim Yolos per a estona.

Portes 19:30h 
Taquilla 22€
Anticipades 18€ (despeses incloses)
A la venda a www.salarazzmatazz.com

Bolos

Fermín Muguruza, tot a punt per iniciar la gira internacional pel seu 40è aniversari

Published

on

By

L’artista basc Fermin Muguruza ha anunciat que, després d’11 anys sense fer gires internacionals, començarà la seva gira pel 40è aniversari amb un concert molt especial a la sala Atabal de Biarritz el 17 de desembre, dia en què el seu germà i cofundador de Kortatu i Negu Gorriak, Iñigo Muguruza, compliria 60 anys. La data d’aquest anunci tampoc no ha estat fútil, ja que avui fa 5 anys de la mort del seu germà Iñigo.

Començarà la seva gira internacional a Biarritz amb un concert-homenatge al seu germà Iñigo. El concert se celebrarà a la mítica sala Atabal el 17 de desembre, dia en què el seu germà Iñigo Muguruza compliria 60 anys.

D’aquesta manera, i abans d’embarcar-se en una gira que el portarà per tot el món per tocar a grans pavellons, Muguruza oferirà un xou en aquesta sala de concerts del País Basc nord, que s’ha convertit en cita obligada per a artistes internacionals en ruta. Aquest concert se celebrarà just tres dies abans dels dos concerts que oferirà a Bilbao per a 16.000 persones penjant sengles cartells de sold out.

A més, no serà l’única novetat, ja que Muguruza va anunciar ahir a les xarxes que afegeix dos concerts més a la gira, a Dublín (25 d’abril – Button Factory) ia Mèrida (10 de maig – IFEME). Les entrades per als tres nous concerts es posaran a la venda a la web www.muguruzafm.eus

Aquesta gira, en què repassarà tota la seva trajectòria musical de més de 40 anys, i que arribarà a diferents ciutats d’Europa, Amèrica i Àsia, servirà per celebrar el recorregut vital des dels inicis de Kortatu i Negu Gorriak fins als treballs més recents en solitari.

2024
Desembre
17 BIARRITZ – Atabal
20 BILBO – Bilbao Arena (sold out)
21 BILBO – Bilbao Arena (sold out)

2025
Gener
17 LA LAGUNA (Tenerife) – Espacio Cultural Aguere
18 LA LAGUNA (Tenerife) – Espacio Cultural Aguere (sold out)
24 BARCELONA – Palau Sant Jordi

Febrer
15 MADRID – Wizink

Març
15 SANTIAGO DE COMPOSTELA – Fontes do Sar
21 PARIS – La Cigale
22 BORDEAUX – Salle du Grand Parc
28 TOULOUSE – Le Bikini
29 MARSEILLE – Espace Julien

Abril
12 ZURICH – Rote Fabrik
24 LONDON – Scala
25 DUBLIN – Button Factory

Maig
10 MÉRIDA – IFEME
16 BERLIN – SO36
20 SANTIAGO DE CHILE – Teatro Cariola
22 MONTEVIDEO – Sala del Museo del Carnaval
24 BUENOS AIRES – Estadio Obras
28 BOGOTÁ – Calle 13
31 MÉXICO – Skatex (Texcoco)

Juny
07 ROMA – Circolo Concetto Marchesi
14 DONOSTIA – ANOETA ESTADIOA/Reale Arena

Juliol
23 TOKYO – Radical Music Network Festival

Octubre
04 Azken kontzertua/Últim concert

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.