Connect with us

Novetats discogràfiques

LOS PUNSETES celebren el seu 20 aniversari amb “Que le den por culo a tus amigos”

Publicat fa

el

Los Punsetes van marcar un abans i un després i, per celebrar el seu aniversari, anuncien “Que le den por culo a tus amigos”, un recopilatori en què la formació ha convidat a versionar les seves millors cançons a bandes i artistes que coneixen i admiren.

El 2004, Mark Zuckerberg fundava Facebook, Kanye West llançava el seu àlbum debut “The collegue dropout”, Zapatero jurava com a cinquè president del Govern ia la Unió Europea s’integraven nou països de l’est del continent. Fa 20 anys, també naixien Los Punsetes. El quintet madrileny es presentava al món amb una maqueta de set cançons entre les quals es trobava Yo amo al Punset, aquell homenatge al ja difunt divulgador científic que, d’alguna manera, també ha fet història a la música espanyola.

Los Punsetes es convertien en el pont perfecte entre allò que va arribar després de la moguda madrilenya i el nou indie. Ariadna marcava tendència amb la seva actitud hieràtica i els seus dissenys impossibles, mentre que Antonna esdevenia el lletrista virtuosament més desvergonyit de l’escena alternativa. Indubtablement, Los Punsetes van marcar un abans i un després i, per celebrar el seu aniversari, anuncien “Que le den por culo a tus amigos”, un recopilatori en què la formació ha convidat a versionar les seves millors cançons a bandes i artistes que coneixen i admiren.

El treball, que estarà disponible a finals d’any, compta amb la col·laboració de 21 projectes musicals molt variats. No poden faltar aquelles bandes que van servir de referència durant el naixement del quintet madrileny: ens regalen una versió Fino Oyonarte, Los Planetas, Sidonie o Surfin’ Bichos. Tot i això, Los Punsetes també guarden un espai important als seus companys d’escena, aquells amb els quals van compartir temps, espai i un desenvolupament en un context similar, com és el cas d’Hidrogenesse, Joe Crepúsculo, Mujeres, Soleá Morente o Triángulo de Amor Bizarro. En aquesta barreja estilística, la banda no s’oblida de la gent jove: aquelles noves propostes que, ho vulguin o no, no s’escapen de la influència dels Punsetes com uns dels referents més respectats de la seva escena. Així, Aiko el grupo, Alizzz, Carolina DuranteDepresión Sonora, Ghouljaboy, Las Ligas Menores, La Paloma, Marcelo CriminalMenta, shego y Verde Prato també participen del recopilatori.

Tres generacions unides. Un amor gegant cap a la mateixa banda que va neixer fa 20 anys.

Novetats discogràfiques

“Guard un secret”, nou disc de la banda de manacor NITA

Published

on

By

NITA és una banda de Manacor formada per Natàlia Gómez (guitarra i veu), Marga Gomila (baix i veu), Carlos Gómez (guitarra i veu) i Daniel Gómez (bateria). Practiquen un Rock que va des del Pop, passant per l’Indie-Noise, pel Punk-Rock, pel Math-Rock arribant fins i tot al Metal.

El seu primer LP “Santa Paciència” (Bubota Música, 2023) els ha portat a tocar a llocs com Focus Wales, Mobofest, Festes de Sant Sebastià, Mallorca Live Festival, Sons de Nit, Figa Fest, Fira del Disc etc. Ara han acabat la gravació del seu segon disc “Guard un secret” que veurà la llum a la tardor del 2024. Onze cançons que arriben ven endins.

PRE-ORDER

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.