Novetats discogràfiques
CAI GODAYOL publica el seu disc debut ‘Reflex’
El pianista i cantautor osonenc Cai Godayol publica avui divendres 15 de novembre el seu disc de debut “Reflex”, del que ja n’havia avançat un parell de singles, “Sunflower Girl“ i “L’oreneta“.
Nascut entre camps i muntanyes, Cai Godayol va créixer envoltat per la música, la natura i la calma d’un fer més tranquil. Això és el que evoca en les seves cançons aquest jove cantautor i pianista, la voluntat d’aturar-se per observar i escoltar tot allò que passa al nostre voltant, per connectar altra vegada amb l’essencial. Aquesta és la matèria prima del seu primer àlbum, “Reflex”.
Cuinat amb l’ajuda dels productors Jordi Casadesús (La Iaia) i Núria Graham, el disc debut de Cai Godayol inclou onze cançons de collita pròpia on s’alterna el català i l’anglès. Tot i beure de referents diversos que van des del jazz fins a Magnetic Fields, Radiohead o Rufus Wainwright, donen bones pistes de la personalitat i del talent d’un autor que caldrà seguir de ben a prop.
Les primeres presentacions en directe seran el 17 de novembre a la Jazz Cava de Vic, i el 12 de desembre a l’Heliogàbal de Barcelona. Les entrades estan a la venda aquí.
Des que va començar a estudiar piano, el màxim propòsit de Cai Godayol ha estat poder entendre qui és, i poder-ho fer a través d’aquest instrument, que no només és la seva eina d’estudi, sinó que va més enllà: és el vaixell on va pujar fa anys, i des de sobre el qual ha pogut aprendre a veure el món d’una manera concreta, i explicar-se’l a si mateix. I ara aquest vaixell arriba a un port on no havia estat mai, un on pot parar una estona, i reflexionar sobre els viatges que ha fet amb ell.
‘Reflex’ és el conjunt d’imatges, vivències i estils que l’han format i que ara conformen el reflex momentani que explica una mica qui és. És allò que l’ha portat a escriure totes aquestes cançons, aparentment inconnexes, però amb un fi l conductor molt clar: el de tornar a un món més senzill, més honest, més semblant al món on va créixer, i de preuar la natura en totes les seves formes: un mar immens, el jardí més petit, un bosc frondós o el vol d’una papallona. Una oda a una humanitat perduda que sempre podem recuperar, i tot a través de les milers d’influències que fan que totes aquestes cançons mostrin la pluralitat que existeix no només dintre seu, sinó també en el món que ens envolta i ens fa qui som.
‘Reflex’ neix de l’acte reflex de crear, de voler trobar-se en un i en els altres, i de deixar-se veure de totes aquelles maneres que només veiem quan estem sols. Però no esdevé tot sol, sinó que ho fa a l’estudi Fontderola, on va arribar el 2023 amb uns temes escrits a piano i veu, i que amb en Jordi Casadesús i la Núria Graham van poder explorar, tot trobant aquella sonoritat austera però plena de vida que ell buscava. És gràcies a la seva producció i la seva màgia que avui aquest disc existeix.
Però ell no busca que aquest primer treball reflecteixi qui és, busca que tothom qui l’escolti pugui trobar en alguna de les cançons el seu propi reflex, el record d’un moment d’infància, o d’una història d’amor, d’un paisatge d’aquells que et queden gravats a la ment, o d’un sentiment que feia temps que no recorria el seu cos. Perquè amb cada nova escolta creixi aquesta imatge que existeix només quan ho vols, però que sempre pots reviure només tornant a mirar-t’hi.
Novetats discogràfiques
DELOBOS rendeixen tribut a l’escena underground amb “En venta”
Delobos continuen desgranant “Cabal”, el seu nou treball d’estudi, que veurà la llum el proper 17 de gener del 2025. I si fa un parell de mesos presentaven el tema Il·lús, avui publiquen el senzill “En venta”.
En aquest nou avançament de Delobos, Raul, Luis, Nacho i Kantz ens mostren la seva versió més enèrgica i expansiva a nivell sonor, amb una lletra que serveix d’homenatge a l’escena underground estatal de la qual formen part dels seus membres des de fa ja tres dècades. Per al corresponent videoclip han tirat imatges d’arxiu, per així cedir el protagonisme a totes les persones responsables de teixir dia rere dia noves costures de manera que l’escena resisteixi el pas del temps: des de sales emblemàtiques que van servir de primer escenari per a tants artistes, com multitud de bandes amb què es van creuar a la carretera i multitud d’amistats que van fer pel camí, moltes de les quins van acabar formant part d’aquest nucli que avui és la família Delobos.
En el seu afany per buscar noves sonoritats i textures amb què abraçar la foscor en la seva plenitud, aprofundint en la introspecció i la salut mental, Delobos han tornat a comptar amb la producció de Juan Blas, que també va estar després de l’enregistrament i la barreja abans que Martin T. s’encarregués del mastering als Tide Studios de Londres. L’àlbum compta, a més, amb les col·laboracions de Santiago Rosales als vents, i Elsa Muñoz (Le Mur), Sidney Gámez (Sobrinus) i Tina Sánchez (Dreyma) a les veus.
A “Cabal”, l’artwork del qual és obra de The Braves Church, estarà disponible el proper 17 de gener de 2025 a totes les plataformes de streaming (incloent els bonus tracks “Ex-profeso” i “Malavenida”). També ho estarà en una edició en vinil limitada a tan sols 200 còpies, i que arriba de la mà de la col·laboració de segells discogràfics underground com Spinda Records, Nooirax Produccions, Quebranta Records i Odio Sonoro.
Fotografía: Miguel Capelli
-
Festival5 anys ago
El Salt Mortal sacseja les bases de l’underground amb el cartell de la seva quarta edició
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
El Petit de Cal Eril publica el nou disc “Energia fosca”
-
Novetats discogràfiques6 anys ago
Les Cruet anuncien el llançament del nou disc “Cérvols, astres” pel 22 de febrer
-
Imperdible6 anys ago
Mercat de Nadal i Flamenc al Konvent de Berga