Connect with us

Novetats discogràfiques

J sota la influència de Zulueta. Halurs de plata

Publicat fa

el

‘Tormenta eléctrica’, és el nou single en edició limitada de vinil de 7” que, com el seu predecessor, ‘Arrebato (un bon dia per a Iván)’, revela la correlació entre els elements simbòlics i conceptuals essencials en les propostes del músic granadí, cineasta i artista gràfic donostiarra: art pop, psicodèlia i experimentació a les dosis justes per provocar una plaent sensació d’equilibri entre calma i eufòria i excitar el desig de fer-la perdurable, infinita.

A ‘Tormenta eléctrica’, cara A del single a què dóna títol, ho fa amb bona part d’aquests trets distintius de la producció de J per a Los Planetas que van trencar amb la ideologia i l’imaginari dominants i van conquistar terreny a l’establishment: un impuls rítmic minimalista i guitarres elèctriques distorsionades que, combinats, engendren un ambient fosc i malenconiós; certa cadència melòdica i to introspectiu, que li pertanyen amb singularitat, i, sobretot, una insondable influència emocional capaç de conduir-nos al més profund del dolor i al plaer més elevat. Sovint, simultàniament.

“Tormenta Eléctrica” últim avançament del projecte Plena Pausa de J de Los Planetas sobre les pel·lícules inèdites d’Iván Zulueta. Projecte que veurà la llum al setembre 2023 en una edició especial col·leccionista.

A ‘Pel·lícula de plata’, la cara B, adaptant ‘Cling Film’, dels anglesos The Sea Urchins, un grup de breu trajectòria (entre 1986 i 1991), però de gran influència per a J. El grup va prendre el seu nom d’un curtmetratge mut, avui desaparegut, protagonitzat per Lon Chaney, recordat per les seves interpretacions de personatges extravagants, afligits, turmentats, una altra subtil connexió entre música i cinema, entre maneres de sentir i comunicar.

El geni creador de Javier Aramburu entén i estén l’imaginari comú de J i Zulueta en una nova plasmació gràfica excel·lent que augmenta la significació i el valor del disc i el projecte, una tempesta artística de grans dimensions.

pre-venda https://joficial.lnk.to/TormentaElectricaDC
Edició limitada 1000 còpies, disseny de Javier Aramburu.

Novetats discogràfiques

CHAQUETA DE CHÁNDAL estrenen el nou single “Declaración Universal de unos Desechos Humanos”

Published

on

By

CHAQUETA DE CHÁNDAL surten de la letargia amb una carta d’amor cap a la fauna d’aquest món. La literal. Amb la figurada se segueixen ficant, és clar. Una cançó senzilla i directa, melòdica, encomanadissa, que s’eleva i ens sobrevola però amb cert punt de perill, com tota au rapinyaire. Un altre còndor més al seu repertori. O un altre aufrany, més aviat.
 
Gravada i produïda per Joan Colomo“Declaración Universal De Unos Desechos Humanos” és la primera pista que que ens arriba del nou àlbum de Chaqueta de Chándal, encara sense títol i previst per la tardor. Serà la continuació dels càlidament ponderats Gimnasia menor (2019) i Futuro, tú antes molabas (2022).
 
El nou single i altres cançons inèdites es presenten en directe aquest divendres 11 de maig al Café La Palma de Madrid, dins la programació de Sound Isidro, i el 25 del mateix mes al festival Som del Montseny, a Santa Maria de Palautordera
 
Chaqueta de Chándal són Guillem Caballero (veu, teclats i sintes), Natalia Brovedanni(veu i guitarra) i Alfonso Méndez (bateria i cors).

Propers concerts
11/5 Madrid / Sound Isidro / Café La Palma
25/5 Santa Maria de Palautordera / Som Del Montseny

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.