Connect with us

Novetats discogràfiques

Ja disponible el pre-order de Rizoma, el disc del retorn dels mexicans Austin TV

Publicat fa

el

Els vam conèixer en el passat Vive Latino a CDMX i vam quedar fascinats per la sensibilitat i la contundència que transmeten les seves cançons, però és que el projecte dels Austin TV va més enllà de la seva música. Van aparèixer el 2001 influenciats pel punk rock de mitjans dels 90 i, seguint una forta filosofia “do it yourself”, van inspirar i van plantar els fonaments de l’escena independent de Ciutat de Mèxic entre el 2001 i el 2013, convertint-se en una d’aquestes poques bandes que poden arribar a canviar la manera com la gent es vesteix, parla, balla, pensa o viu la vida.

Deu anys després de la desaparició, aquest 2023 la banda s’ha tornat a ajuntar per oferir un nou disc, un nou concepte, una nova dimensió. Rizoma” és el quart disc d’estudi de la banda i també una oportunitat d’or per acostar el seu univers singular a tota una nova generació. Per fomentar que això passi, a part de l’edició del disc, des de Montgrí han organitzat una gira de presentació del mateix amb les dates següents:

25 de gener – VALENCIA – 16 Toneladas
26 de gener – MURCIA – Sala Rem (con Cala Vento)
27 de gener – MÁLAGA – La Trinchera (con Cala Vento)
28 de gener – GRANADA – Planta Baja (ciclo Serpiente Negra)
29 de gener – SEVILLA – Sala X
31 de gener – MADRID – Sala el Sol (Inverfest)
01 de febrer – ZARAGOZA – Las Armas
02 de febrer – DONOSTI – Dabadaba (con Ro)
03 de febrer – BARCELONA – Paral·lel 62 (con Cala Vento)
04 de febrer – REUS – Racó de la Palma
08 de febrer – LEÓN – Teatro Albeitar
09 de febrer – BILBAO – Kafe Antzokia (con Cala Vento)
10 de febrer – MANRESA – El Sielu (Guirigall Fest)

Novetats discogràfiques

LA ÉLITE mostra les seves irreverents “Escaleras Al Cielo”

Published

on

By

LA ÉLITE és un fenomen imparable. Els seus concerts a sales es compten per sold outs i la seva presència revoluciona festivals perquè amb ells sobre l’escenari qualsevol cosa pot passar. La seva actitud incendiària és part d’un ADN musical únic que es reflecteix a “Escaleras Al Cielo”, un segon àlbum d’estudi on continuen apostant per ritmes electrònics en una oda a la joventut i la vitalitat.

A “Escaleras Al Cielo” la dupla formada per Nil i Diosito llencen la porta avall amb l’estil inconfusible de la banda: un synthpunk que es reforça gràcies a una producció més cuidada però igual de crua. Els seus recursos creatius creixen i LA ÉLITE aconsegueix un espectre més ampli en el seu so amb coquetejos amb estructures pop i fins i tot algun toc urbà que donen varietat i empenta a les 12 cançons que conformen el disc.

Les lletres de LA ÉLITE són ganxos potents directes i al mentó. Fidels a la seva faceta provocadora i desafiant, estan carregades amb bones dosis d’humor per situar-nos a la realitat de la joventut tocant temes que van des de la precarietat econòmico-social, a qüestions més oníriques o irreverents com la festa per la festa i batalletes amb els amics.

I precisament recorren a bones amistats com MDA, Diego Ibáñez (frontman de Carolina Durante), Nerve Agent o el seu amic de l’institut Pokito Paranoiko perquè hi col·laborin i formin part d’una feina tan especial.

“El que ens mou a fer discos és aquesta necessitat de parlar de les nostres mogudes i encara que no siguem músics, la música és el nostre llenguatge. Significa alguna cosa especial ja que per primera vegada ho farem a través del nostre propi segell i és una cosa que ens motiva moltíssim” comenta el duo català sobre un treball amb què treuen múscul dins del panorama independent.

“Escaleras Al Cielo” veu la llum a través de Discos GELE (Grabaciones Electrónicas La Élite) amb què autogestionen aquest projecte alhora que donaran suport a altres artistes. LA ÉLITE manté la seva essència ‘¡Do It Yourself’ com a motor principal per crear amb enginy i una mica de mala bava, cançons en què se sentin reflectits. I que tant el públic com ells mateixos puguem desfassar.

“L’única missió que tenim és gaudir sempre de tot allò que ens mola i fem. Venim de tenir feines de merda i tirar endavant, no ens podem permetre no gaudir fent allò que més ens agrada!” raona LA ÉLITE en mostrar-nos les escales per arribar al cel a base de pogos.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.