Connect with us

Novetats discogràfiques

LAS NUBES avancen el senzill “Pesada” i obren el pre-order del seu nou àlbum

Publicat fa

el

Las Nubes ens van presentar el 17 de maig “Pesada” com a últim senzill d’avançament de ‘Tormentas Malsanas”, segon àlbum d’estudi de la banda nord-americana que veurà la llum el 14 de juny –reserves aquí– ; i en què continuen desenvolupant un rock alternatiu ple de fuzz, melodies pop, actitud garage-punk i amb estructures que els acosten a gèneres com el dream pop i el shoegaze; i tot això amb lletres en anglès, castellà i portuguès.

La banda va ser fundada per Emile Milgrim i Ale Campos, dues dones clau dins l’escena noise de Miami, que han girat de llarg a llarg dels Estats Units al costat de bandes com Shannon and the Claims, Sheer Mag, Torche, o el llegendari Iggy Pop – van ser la primera formació íntegrament femenina de The Stooges– qui les ha avalat des de ja fa temps.

Després dels EPs ‘Matter that soils or blackens’ (2014), ‘Conveniently broken’ (2015) i ‘Some things to let go’ (2017), el 2019 la banda publica el seu àlbum debut, ‘SMVT’, en què ja mostra la seva característica barreja d’una actitud punk rock i un so dream pop, tot ple de fuzz, en diversos idiomes i amb un caràcter molt 90s. Un any després, el 2020, llançarien un nou EP compartit amb la banda Palomino Blond; i el 2022 el directe ‘Live Nubes’. I així és com arriben a Ecstatic Peace / Daydream Library (segell discogràfic de Thurston Moore de Sonic Youth), on llancen el 2023 unes primeres versions de les cançons “Enredados” i “Drop in”, que ara formen part del seu nou lliurament, ‘Tormentas Malsanas’.

El passat 19 d’abril publicaven un nou senzill titulat “Would Be”, on reflexionaven sobre les oportunitats perdudes a la vida amb un so que els apropava a formacions com Pixies, Hole o Lush. Ara, estan de tornada amb un últim avançament, “Pesada”, en què la banda es presenta en una faceta molt més propera a gèneres com l’stoner i el sludge per parlar sobre aquelles persones que sempre estan presumint de tot fins que arriba el moment de la veritat. Aquest nou senzill ve acompanyat d´un videoclip de Mariana Mendoza.

Ale y Emile son Las Nubes. Fotografía por © Sal Rispoli

Novetats discogràfiques

REÏNA publiquen “De bon de veres” el seu nou single i primera cançó d’amor

Published

on

By

“De bon de veres” és la nova cançó de Reïna, batejada com la seva primera cançó d’amor. L’octubre de 2023 van treure el seu segon disc, Retirada a temps (El Jardí Amagat/Bankrobber, 2023). Amb aquesta nova cançó s’endinsen en un so més minimalista, amb la veu com a element central, la qual agafa uns tons brillants i juganers, acompanyada acuradament pels altres elements que componen la banda. La lletra parla de relacions personals des de la il·lusió i la devoció cap a l’altra persona, tot tractant els dubtes que sorgeixen en relacionar-t’hi, l’honestedat i l’evolució de la relació, tot immers dins l’imaginari dels pensaments d’abans d’anar a dormir.

Per aconseguir-ho, han comptat amb la producció de Lluís Cabot, amb qui ja havien treballat al seu disc debut, líder del grup Da Souza, els quals, juntament amb Renaldo i Clara, referents més clàssics com Els Pets, o artistes internacionals com The Lemon Twigs o Courtney Barnett serveixen de far per a aquesta nova línia.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.