Connect with us

Novetats discogràfiques

MAGALÍ DATZIRA estrena el single i videoclip ‘Hi ha un abisme’

Publicat fa

el

Després de presentar el seu primer disc en solitari, “Des de la cuina” (2023), Magalí Datzira retorna aquest setembre amb “La salut i la bellesa”. Un nou àlbum on, des de l’experiència més íntima, la Magalí parla de buidar-se per reomplir-se. Parla de tristesa. De paranoies i d’abismes quotidians. Parla dels diferents estadis de l’amor. Però sobretot, de cuidar, de cuidar-se i de ser cuidada. I de l’amistat com a clau de volta vital en aquest món ultraconnectat.

Avui n’estrena el primer single“Hi ha un abisme”, que arriba acompanyat d’un videoclip realitzat per Isaac Fluxà. Una cançó que atresora un seguit d’imatges que podrien semblar inconnexes o fins i tot surrealistes, però que reivindiquen la voluntat i la necessitat d’escriure en la llengua materna en detriment de l’anglès. 

“Em confonc entre el nom i el verb
Entre amor i estimar, entre mosca i volar
Hi ha un abisme
Hi ha un abisme i no el veiem”

El nou disc “La salut i la bellesa” es publicarà el 20 de setembre de 2024. Aquell mateix dia es presentarà l’espectacle en viu amb tota la banda al Mercat de Música Viva de Vic. I pocs dies després, el 23, arribarà la primera actuació a Barcelona a la plaça Reial, dins el festival BAM. En aquesta nova aventura, Magalí Datzira està acompanyada per Vernat (guitarres i cors), David Gimeno (bateria), Toni Mora (piano i teclats) i Iscle Datzira (saxos). 

Novetats discogràfiques

Fetus estrena “Clam dels ocells”, nou avançament del seu proper disc

Published

on

By

Fetus torna la tardor de 2024 amb “Càntir nou fa aigua fresca”, un nou disc on segueixen bastint el seu singular pont entre punk-rock garatger, sons d’arrel i cançó de taverna. Avui n’estrenen un nou avançament“Clam dels ocells”, on l’excusa ornitològica convida a no fer el passerell i mantenir esmolada l’eina. I si pel camí crema algun llibre sagrat, que cremi.
 
“Clam dels ocells” arriba acompanyat d’un vídeo realitzat per Jep Jorba a l’exterior de la fàbrica de creació Fabra i Coats. És el tercer avançament del nou disc, després de la bona acollida dels anteriors Homilies de la costa i Filet de pobre (aquest darrer, en col·laboració amb Les Testarudes).

“Càntir nou fa aigua fresca” apareixerà el dia 11 d’octubre, coincidint amb l’actuació del grup a la Fira Mediterrània de Manresa. Està produït com és habitual per Joan Colomo i donarà continuïtat als aclamats “Sota, cavall i rei” (2021) i “La Serra dels Perduts”(2022).

Fetus són Adrià Cortadellas (veu i guitarra elèctrica), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria), ben acompanyats tot sovint per Guillem Caballero (teclats), Ricard Ros (sac de gemecs, whistles), Marta Barbero (violí) i Carles Belda (acordió diatònic).

Primers concerts
06/10 Viliella – Les Veus de la Vall (preestrena)
11/10 Manresa – Fira Mediterrània (estrena)
18/10 Banyoles – Barraques
26/10 Reus – Festival Accents
09/11 Santa Coloma de Farners
12/12 Barcelona – Sala Apolo [2]
+info i entrades aquí

Imatge principal: Noemi Elias

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.