Connect with us

Art Visual

FineArt Igualada 2025 arriba a la seva 13a edició amb la dona com a tema central

Publicat fa

el

Del 21 de febrer al 16 de març, FineArt Igualada tornarà a convertir-se en el gran epicentre de la fotografia amb una 13a edició marcada per la reivindicació del talent femení. Per primera vegada, la participació de dones fotògrafes supera la d’homes, i moltes de les exposicions giren entorn de temàtiques com la feminitat, la igualtat de gènere i la lluita pels drets de les dones.

Amb 36 exposicions en espais emblemàtics de la ciutat i dues noves ubicacions –els Horts Urbans del barri del Rec i la nau de La Capelleta–, el festival presenta un programa ambiciós que aposta tant pels grans noms de la fotografia com pel talent emergent.

Els grans noms del FineArt Igualada 2025
FineArt Igualada compta amb fotògrafs de prestigi nacional i internacional amb propostes impactants. Alguns dels caps de cartell són:

  • Judith Prat“Brujas” (Museu de la Pell), una mirada sobre la caça de bruixes als Pirineus entre els segles XV i XVIII.
  • Núria López Torres“Hijas de ningún Dios” (Sala Municipal d’Exposicions), una denúncia sobre la violència contra les dones a Mèxic.
  • Pablo Tosco“Un gesto ofrecido”, un recorregut per crisis humanitàries dels darrers 10 anys.
  • Carmenchu Alemán“Hispania Sacra”, una exploració de la iconografia del sagrat a Espanya i Portugal.
  • Jordi Guillumet i Mònica Roselló“De pedra”, una exposició interactiva on la imatge es transforma amb la presència del visitant.

El festival també dona visibilitat a fotògrafs internacionals de països com Argentina, Suècia, els Estats Units i Holanda, que aporten una visió global i enriquidora.

L’aposta pel talent emergent i les escoles de fotografia
A més de grans figures de la fotografia, FineArt Igualada aposta pel talent emergent amb la participació de diverses escoles de fotografia i disseny, que exposen projectes d’alumnes:

  • Escola d’Art d’Olot“Des de dins”, un viatge introspectiu a través de la imatge.
  • Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol“Arrels i mirades”, una exploració de l’origen i la identitat.
  • Aula de Fotografia Lídia Carbonell“La memòria oblida”, una reflexió sobre la fotografia com a eina per preservar records.
  • Groc, Escola d’Arts Plàstiques i Disseny“Mites congelats”, una reinterpretació visual dels mites universals.
  • Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya“Un verano español”, una mirada irònica sobre l’estètica del “cutrisme”.
  • La Gaspar. Escola Municipal d’Art Gaspar Camps“Novembre plujós”, una aproximació impressionista a la ciutat sota la pluja.
  • El Observatorio“Gritar hasta mezclarnos”, un treball col·lectiu que reinterpreta narratives visuals pròpies.

La participació d’aquestes escoles reafirma el paper del festival com a plataforma de llançament per a les noves generacions de fotògrafs.

Un festival que transcendeix la fotografia
FineArt Igualada 2025 no només ofereix exposicions, sinó també 27 activitats paral·leles, entre les quals hi ha taules rodones, visites guiades, tallers i el Mercat de fotollibres i fotografia. La ciutat es transforma així en un punt de trobada per a professionals, aficionats i nous talents, consolidant-se com un dels esdeveniments més importants de la fotografia a nivell estatal.

El director del festival, Ramon Muntané, destaca que “aquesta edició demostra la maduresa i consolidació del FineArt. L’èmfasi en la dona i la diversitat de propostes el converteixen en un referent cultural de primer ordre”.

El festival, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, reafirma així el seu compromís amb la fotografia com a eina de reflexió i transformació social. El programa complet es pot consultar a www.fineartigualada.cat

Continue Reading

Art Visual

MARIA RODÉS Feat. DELAFÉ “Hechizo” Single Digital i Videoclip

Published

on

By

Avanç del seu proper àlbum. “Hechizo”, en col·laboració amb DELAFÉ, llisca entre els ritmes sincopats del reguetó contemporani i la sofisticació atmosfèrica de l’electrònica francesa.

Hi ha discos que són un salt al buit creatiu, un exercici de desconstrucció que molt pocs artistes gosen emprendre. Després de “Chico Bueno”, una cançó que ens va presentar juntament amb BRONQUIO, “Hechizo” és el segon avenç d’un projecte amb què Maria Rodés explora els racons més profunds i complexos de l’enamorament, aquest estat de bogeria temporal tan plaent com necessari en què un veu l’altre com a perfecte. Una oda a l’obsessió romàntica en què la línia entre l’amor idealitzat i el deliri es difumina, desbordant els límits del que és possible.

“Hechizo” llisca entre els ritmes sincopats del reguetó contemporani i la sofisticació atmosfèrica de l’electrònica francesa. Aquesta dualitat no és casual: reflecteix la tensió inherent al tema central de la cançó, en què allò físic i allò transcendental s’entrellacen. Amb la producció de Maria i Joel Condal i la coproducció de ZABALA i BRONQUI, el so manté un equilibri entre el carnal i l’eteri sense caure mai al clixé de gènere. A més, la cançó forma part de la banda sonora de la nova pel·lícula de Maria Ripoll, “También Esto Pasará”, que veurà la llum a la primavera i per a la qual Maria Rodés ha compost la música original juntament amb Simon Smith, a més d’aportar diverses cançons del seu repertori.

Però, a més, per a aquesta declaració de desig i devoció, Maria compta amb la col·laboració d’Óscar D’Aniello (DELAFÉ), l’afinitat temàtica del qual potencia la intensitat de la peça (Óscar també està d’estrena presentant el seu nou disc, “Amor”, i la tornada del seu antic projecte DELAFÉ I LAS FLORES AZULES). Junts encapsulen l’eufòria i la fragilitat d’una connexió humana que consumeix i transforma, en què cada petó actua com un catalitzador del que és màgic i inevitable.

Com a colofó ​​a un exercici creatiu com aquest, “Hechizo” ve acompanyada d’un exquisit videoclip d’animació signat per Néstor F., que ja va treballar amb Maria a l’àlbum de country que va compondre juntament amb L’ESTRELA DE DAVID.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.