Connect with us

Art Visual

L’Alternativa 2018, 25è Festival de Cinema Independent de Barcelona

Publicat fa

el

L’Alternativa arriba enguany a la 25a edició. Un aniversari molt especial per celebrar vint-i-cinc anys oferint al públic i als professionals un espai indispensable per descobrir el cinema internacional actual més innovador. Del 12 – 18 novembre 2018

El festival és un punt de trobada que fomenta el diàleg, el debat, la participació activa i la formació, així com un espai de celebració del cinema que s’adreça tant al públic general com a professionals, estudiants, seguidors del cinema independent i al públic familiar. L’Alternativa compta amb dues seccions oficials competitives de llargmetratges i curtmetratges, i també amb seccions paral·leles. Enguany celebra un quart de segle amb projeccions, seminaris i activitats relacionades amb el seus i les seves protagonistes: una selecció de dones muntadores («Elles tallen») i el director Boris Lehman. Les seccions paral·leles es completen amb la secció Panorama, de produccions nacionals, i la secció Petits Experiments, una proposta per als més joves de la casa. A més, L’Alternativa també ofereix una completa programació gratuïta, rica i diversa que es projecta cada tarda al Hall del CCCB. L’Alternativa Hall d’aquesta edició acull una secció especial de curtmetratges dels 25 anys d’història del festival.

L’Alternativa també facilita espais per a la formació i el debat, amb una masterclass, tallers de creació, taules rodones i tallers per a escoles. La secció l’Alternativa Professionals, per la seva banda, celebrarà la 9a Jornada de l’Alternativa Professionals i les sessions d’assessorament de projectes Mentoring Projects.

Podeu consultar tota la programació a la graella del festival.

Art Visual

Los Manises publica el videoclip de “A todo voler”, cançó del seu nou disc “Todas Son Correctas”

Published

on

By

Ja fa dos mesos de la publicació de “Todas Son Correctas”, el nou disc de Los Manises. Des d’aleshores els d’Elx han anat presentant-lo en una gira de sales i festivals que el 27 de maig que ve els portarà a la sala Trashcan de Madrid en el marc del festival Sound Isidro.

Víctor i Rubén (aka Lamanisè) són, a més d’uns grandíssims col·legues, una gran font d’inspiració per als Duiiiiiiilo. El guió del vídeo es va desenvolupar dins d’un Opel Kadett GSI sense aire condicionat. Viatjant des de València fins a Albacete amb el tema en bucle, s’anaven imaginant situacions delirants amb el Dr. Rubén i Profe Vic com a protagonistes. El resultat els ha fet tornar a creure en l’ésser humà, en el poder del cartró, en què el capitalisme menteix i que la realitat supera la ficció.

Des de la seva primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. La seva obsessió per trobar nous camins d’expressió s’apuntala en la varietat de les seves influències modernes (des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples), sent el Folk i el Genre World els seus dos pilars. Tot això dóna lloc a una proposta vibrant i inclassificable que transita entre escenes i gèneres de manera molt natural i orgànica.

Pel que fa a la lírica, Víctor i Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen portar totes les bromes internes a l’àmbit musical, arribant a resignificar-les ia generar interessants reflexions.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va quedar frenat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. I-Ace (Antifan, Agorazein) ha estat l’escollit per entrar al món dels Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! I-Ace i la seva visió més propera al Hip-Hop i als sons electrònics ha estat totalment determinant en el resultat final del disc, sabent contemporitzar a cada moment quin de “tots els camins són possibles” era el bo per a cada cançó.

“Todas Son Correctas” és una d’aquelles portes que només Los Manises saben obrir. Ara ballar, ara pensar. Ara matemàtiques, ara plàstica. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic. Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.