Connect with us

Bolos

Aliment presenta el seu tercer disc “Brother” a Madrid i Barcelona

Publicat fa

el

Aquest cap de setmana Aliment presenten el seu flamant tercer disc editat per La Castanya amb dues dates, Madrid i Barcelona. “Brother” és el títol escollit per a un àlbum on el trio de Girona explora la seva faceta post-punk més fosca i intensa per parlar de la llum que desprèn l’amistat més efusiva. Un retorn discogràfic que ha convençut amb escreix als fans i que està captivant a nous seguidors.

Aliment celebra la posada de llarg d’aquest tercer disc aquest divendres 30 a Madrid, sala Wurlitzer Ballroom,  acompanyats per Golpe de Gracia i Plataforma, i dissabte 1 de desembre a sala Sidecar de Barcelona amb Purgatorii i Plataforma.

Més enllà de la fantasia del garatge, els anys i la vida, han fet que els Aliment acumulin tones de dolor que impossibiliten qualsevol cop de teatre sobre de l’escenari. Aliment es mostren foscos i incòmodes, encara que al final tot és una qüestió de proporció, no de negació. És per això que, de sobte, enmig de la cruesa, floreix una mica d’esperança i durant 20 segons et regalen una tornada power pop preciosista que s’esvaeix abans que puguis alçar el puny. Holy Slap (La Castanya, 2012) i Silverback hi són, però ocults, perquè la boira i la penombra tornen de nou. Encara queda llum, l’hem vist, però perquè sigui bella i autèntica ha de suggerir-se, mai convertir-se en pornografia.

Gravat en dues sessions diferents a La Atlantida Estudio (Barcelona), Brother (La Castanya, 2018) ens descobreix uns Aliment que s’han oblidat conscientment d’una forma de fer música basada en la cançó pop rodona i anfetamínica, al més pur estil dels Marked Men. Ara flirtegen amb el post-punk de Protomartyr, Sievehead, Dïat i Institute (“New Human”, “Sacred Secret”), elevant al podi aquests puntejos de guitarra que amenacen a escardar-ho tot. També assistim a noves formes, com aquells moments més Parquet Courts “Maze”, “Black Cross” i aquests passatges constituïts per una repetició rítmica que es mantenen fins a l’extenuació, fins al cansament, fins al deliri “Dystopia”, “Snake Bite”. Tot això es barreja amb quadres instrumentals eteris i preciosos “A Blazing Torch” heretats de l’escola danesa (Var, Iceage, Lower). “Brother” és una maquinària perfecta que esfondra tòpics, i, esperem, generarà de nous.

De cara a les bandes que els acompanyaran, Golpe de Gracia acaben de treure el seu k7 demo, coeditada pels segells San Nikasio RCS i Siete Picos RCS. Sis temes propis i una versió, que et porten als anys d’acer de les perifèries de Paris i als anys de plom dels carrers d’Euskadi. Sense embuts reivindiquen als Cika, els Rip els silens, anti-règim o els Blitz. Xirimiri, guillotina i formigó. Actualment estan preparant el seu proper EP que gravaran al gener, on deixen clara la seva fília per les Hienes i el seu menyspreu per Sabino Arana. Oi! del d’abans del qual no entén d’etiquetes ni democràcies. Plataforma són un trio de Barcelona i fan punk.

Divendres 30 de noviembre 2018
22.00h – Wurlitzer Ballroom, Madrid
8€ Anticipada aquí

Dissabte 1 de desembre 2018
21.00h – Sidecar, Barcelona
8€ Anticipada aquí

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.