Connect with us

Festival

El Punk In Drublic Fest amb NOFX i Bad Religion aterra a Barcelona

Publicat fa

el

Per primera vegada a la història tenim la gira Punk In Drublic Fest Europe a Barcelona, i comptarà amb els pares del Punk Rock NOFX y BAD RELIGION, junts per primera vegada als nostres escenaris. I vindran acompanyats d’altres llegendes del punk rock californià: LAGWAGON, MAD CADDIES, LESS THAN JAKE, THE BOMBPOPS i a Vitoria-Gasteiz,per si no n’hi hagués prou, s’uniran els ANTI-FLAG.

NOFX
Tornem a tenir els irreverents NOFX com a cap de cartell del festival que es van treure de la màniga prenent el nom del seu cinquè disc d’estudi Punk In Drublic. Després de 35 anys en actiu, Fat Mike, El Hefe, Melvin i Smelly aixequen odi i passions per allà on passen. Els de Califòrnia són un referent per a molts, arribant al capdamunt sense passar pel filtre dels grans mitjans tradicionals i sense perdre mai la seva irònica, imprevisible actitud Punk Rock.

BAD RELIGION
Encapçalant el festival al costat de NOFX, els Californians arriben amb nou disc sota el braç que sortirà al maig i amb aquesta gira faran la seva presentació. Sens dubte una de les institucions més fermes del món del Rock, i una de les peces claus per entendre el Punk tant a nivell instrumental com líric. El seu so és marca de la casa, el seu extens catàleg és una imparable història de hit rera hit, el seu directe no deixa respirar ni en els seus breus descansos, no defrauda el més mínim.

LAGWAGON
La banda més estimada de l’escuderia Fat Wreck Chords torna amb les piles ben carregades per oferir de nou aquest espectacle que tant ens agrada, que és com si fos nit de Reis qualsevol dia de l’any; la seva música melòdica però salvatge i ràpida, marca un estil que fa que agradi als nens, als no tan nens, als més grans, i als que com nosaltres, mai van voler créixer.

MAD CADDIES
Potser una de les bandes més estimades del SkaCore, o senzillament Reggae, o simplement Punk, o bàsicament “comença a ballar i no paris fins a rebentar”. Chuck i els seus porten fent de les seves des de mitjans dels noranta, i sent el seu estil tan difícil de definir, s’han alçat sempre al podi del Punk Rock californià fent la seva particular barreja que els porta sempre com a vencedors.

LESS THAN JAKE
Una de les principals bandes de l’Ska Punk americà ens visita deu anys després de la seva última gira. Amb una carrera que ja supera els 25 anys, la banda de Florida segueix conectant amb el públic, una interacció amb els fans que potser entenen com la seva missió principal, més enllà de les iròniques lletres i nits d’alcohol. “Sound The Alarm” és el seu últim EP de 2017 que portaran per fer-nos ballar al costat dels clàssics.

THE BOMBPOPS
La banda revelació de Fat Wreck apunta alt després del seu àlbum debut “Fear Of Missing Out” que va sortir el 2017, deu anys després que Jen Razavi i Poli van Dam muntaran el grup amb ganes d’explicar històries. Les quatre noves cançons que han tret aquest any en l’EP “Dear Beer” ofereixen un equilibri entre la introspecció de les experiències negatives i el inspirador de les melodies que animen a sobreposar-se. Sens dubte obren un nou capítol que els portarà lluny.

Aquest festival és una producció conjunta dels festivals Gasteiz Calling i Barnanroll, amb la col·laboració de la productora catalana HFMN Crew i la berlinesa Destiny Tourbooking.

www.punkindrublicfesteurope.com


Divendres 17 de maig 2019
18:30h / BARCELONA / Poble Espanyol
Preu de llançament 44€ + despeses de gestió.
Entrades Barcelona

Festival

Arriba la 7a edició del FESTIVAL MINIBEAT, música i cultura alternativa per crear nous adeptes al fascinant món de la cultura underground

Published

on

By

El pròxim 5 de maig arriba la 7a edició del Festival MiniBeat, organitzat per l’associació l’Arcada Koncerts amb el suport de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El Festival MiniBeat és un espai ideal per gaudir en família i amics de la millor música alternativa del moment, en horari diürn, de 10.30 h a 19 h.

Com cada any, el festival ret homenatge a un personatge/banda que han marcat la història de la música, Ramones, The Cure, David Bowie, l’Elvis Presley, Sex Pistols i les Pussy Riot han estat les bandes escollides en anteriors edicions, i aquest any la protagonista és la carismàtica i lluitadora Tina Turner.

7 ESCENARIS PER GAUDIR DE TOT UN DIA DEDICAT A LA MÚSICA ALTERNATIVA
Aquest any 2024 hi haurà un total de 7 escenaris distribuïts per tot el recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Gran part de les activitats es faran a l’exterior. Hi comptarem amb bandes tan espectaculars com:

JOAN COLOMO, no hi ha gaire lloc per l’optimisme a “Tecno Realista”, el vuitè disc de Joan Colomo, que ens presentarà al MiniBeat. Un recull de melodies amables que contrasten amb un missatge incòmode i de vegades fins i tot desesperançador. Els mítics G.A.S DRUMNERS, en plena gira pels seus 25 anys a la carretera i amb un directe espectacular. THE BLACK WIZARDS, considerada per la crítica especialitzada com la millor banda de psicodèlia d’Europa. Vam venir al Festival Fusiònica de fa 2 edicions, i reafirmem al 100% que ho són! Amb dues paraules BRU-TALS. Els del Baix Montseny REMEI DE CA LA FRESCA ho peten allà on van amb un directe dinàmic i especial; no podien faltar a la cita!. Enamorats dels PERRO PACHINGO i de la seva RumbaCore! Són una banda única que, a més, ens presentarà el seu nou disc “Volem pa amb odi”. No podia faltar al MiniBeat una bona dosi de punk rock melòdic. Els PAÜRA són directes i contundents, el seu missatge cala molt endins. Els australians SUNFRUITS, que passen per les nostres contrades, i faran parada a Granollers, amb la seva psicodèlia en forma d’himne indie-pop. Després de trencar molts amplificadors al llarg de la seva dilatada carrera, ara els ZEPHYR LAKE es “calmen” i vénen al MiniBeat a celebrar la vida amb uns riffs espaterrants. FUINHA. Contents de veure el retorn als escenaris d’una banda que fa vint anys hauria d’haver marcat tendència. VICKY L’ARRÒS. És un projecte molt especial, del qual no trobem paraules per definir-lo. Simplement heu de venir i veure el seu directe!. Els SEVERIAN conduiran l’Escola del Rock i ens oferiran una selecció del seu millor repertori de rock alternatiu. Aquest any, el MiniBeat dedica una especial atenció a les bandes granollerines emergents d’aquest any: THE CRÜX, amb el seu rock fosc i positiu, i les BURXA, un duo quasi instrumental, amb un so que recorda tant al grunge i al punk dels ’90 com al stoner i al doom actual.

La vessant electrànica d’aquesta edició, l’ELECTROBEAT s’emplaçarà entre l’escenari de la Tèrmica i l’escenari Escurçó Negre. Comptarem amb:

IOU3R. Trio que després de posar punt final al seu anterior projecte (lo:muêso), van decidir emprendre un nou projecte on abocar tota l’energia acumulada i experimentar amb noves sonoritats. BEE BOYS que, amb una clara influència del Krautrock alemany dels ’70, ens farà ballar sense parar. TROMPETA és Balty Albiol, també conegut per ser el cantant i baixista de KLS, la brutal banda de hardcore extrem i experimental que ens ha destrossat els cervells innombrables vegades amb els seus directes aclaparadors.  ZÓNULA és en Rober, membre del col·lectiu agermanat Ojala este mi bisi, que ens portarà un directe amb artefactes analògics, girant potenciòmetres, suant circularies o inventant xaladures que produeixin o que facin mutar el so. CRIA CUERVOSla banda de “RAP Bastardo” ens vindrà a presentar el seu nou àlbum “Flow Cósmico”, on el rap, el rock, el dnb i el punk es donen de la mà per fer de vehicle de la seva poesia underground. VICTOR SEGUNDOens presentarà la nova maqueta “TODO VA BIEN”, el seu novè treball en solitari. Ritmes de rap clàssic i reggae, alegres, que contrasten amb lletres depressives i carregades de contingut polític, ironia i mala llet. Per acabar la llarga llista d’actuacions, MC’S EN ESTAT SALVATGE, hip hop des de Les Guilleries/Montseny i Guinarbronx/Alicompton. Bona barreja i bones mètriques per lluitar contra el sistema.

ACTIVITATS PARAL·LELES
En la programació d’activitats paral·leles d’aquest any, el MiniBeat comptarà amb els clàssics del festival, el taller de pintura i dibuix “do it yourself”. Com cada any, continua la col·laboració amb l’escola MIMÈTIC, que pintarà i pentinarà als més petits. BOX FOR KIDS és una de les novetats d’aquest any, un taller audiovisual interactiu que conjuga les projeccions amb càmera endoscòpica i la música electrònica. Seguint amb les novetats, l’artista ZÓNULA, que actuarà a la Tèrmica, organitzarà una JAM SESION amb instruments analògics i digitals. Una altra novetat molt interessant, seran les rampes d’SKATE que tindrem per als més petits, a càrrec de l’associació de Montornés MOSKA 08170. Així que si tens un skate, no dubtis a portar-lo. AUSA, associació responsable dels bucks d’assaig de la Roca Umbert, farà un taller d’enregistrament molt interessant. La companyia de clown CIRC VOLARE presentarà un espectacle per als més petits. El col·lectiu A PARTS IGUALS farà els ja clàssics i emocionants tallers de circ. Per segon any, les TELES aniran a càrrec de la SENYORETA BARROSO. El PUZZLE GEGANT que com cada any tothom pot fer i desfer tantes vegades com es vulgui, estarà ubicat entre els pasadisos de la Roca Umbert FA. L’ESCOLA DEL ROCK, un clàssic del MiniBeat tornarà a oferir un espai per iniciar-se en la pràctica d’un instrument. Aquest any l’escola estarà conduïda per la banda de Granollers SEVERIAN, que a part de l’escola, ens oferiran un tast dels seus millors temes. Taller d’estampació d’un mocador, a càrrec de la CRISTINA MORTE. Aquest any també s’organitza la fira discogràfica gestionada per la KINKI RECORDS, amb una pila de vinils i roba alternativa. Després de l’èxit de l’any passat, es repeteix el taller CREA LA TEVA TAULA DE MESCLES. Finalment, i per segon any es crearà un nou espai anomenat ELS ENCANTS DEL MINIBEAT, un lloc per intercanviar joguines en desús que tingueu per casa.
Com en edicions anteriors, el festival també comptarà amb barres i foodtrucks a preus populars.

La programació s’anirà ampliant a mesura que s’acosti la data del Festival. La podeu trobar actualitzada a la web www.minibeat.cat

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.