Connect with us

Festival

El Punk In Drublic Fest amb NOFX i Bad Religion aterra a Barcelona

Publicat fa

el

Per primera vegada a la història tenim la gira Punk In Drublic Fest Europe a Barcelona, i comptarà amb els pares del Punk Rock NOFX y BAD RELIGION, junts per primera vegada als nostres escenaris. I vindran acompanyats d’altres llegendes del punk rock californià: LAGWAGON, MAD CADDIES, LESS THAN JAKE, THE BOMBPOPS i a Vitoria-Gasteiz,per si no n’hi hagués prou, s’uniran els ANTI-FLAG.

NOFX
Tornem a tenir els irreverents NOFX com a cap de cartell del festival que es van treure de la màniga prenent el nom del seu cinquè disc d’estudi Punk In Drublic. Després de 35 anys en actiu, Fat Mike, El Hefe, Melvin i Smelly aixequen odi i passions per allà on passen. Els de Califòrnia són un referent per a molts, arribant al capdamunt sense passar pel filtre dels grans mitjans tradicionals i sense perdre mai la seva irònica, imprevisible actitud Punk Rock.

BAD RELIGION
Encapçalant el festival al costat de NOFX, els Californians arriben amb nou disc sota el braç que sortirà al maig i amb aquesta gira faran la seva presentació. Sens dubte una de les institucions més fermes del món del Rock, i una de les peces claus per entendre el Punk tant a nivell instrumental com líric. El seu so és marca de la casa, el seu extens catàleg és una imparable història de hit rera hit, el seu directe no deixa respirar ni en els seus breus descansos, no defrauda el més mínim.

LAGWAGON
La banda més estimada de l’escuderia Fat Wreck Chords torna amb les piles ben carregades per oferir de nou aquest espectacle que tant ens agrada, que és com si fos nit de Reis qualsevol dia de l’any; la seva música melòdica però salvatge i ràpida, marca un estil que fa que agradi als nens, als no tan nens, als més grans, i als que com nosaltres, mai van voler créixer.

MAD CADDIES
Potser una de les bandes més estimades del SkaCore, o senzillament Reggae, o simplement Punk, o bàsicament “comença a ballar i no paris fins a rebentar”. Chuck i els seus porten fent de les seves des de mitjans dels noranta, i sent el seu estil tan difícil de definir, s’han alçat sempre al podi del Punk Rock californià fent la seva particular barreja que els porta sempre com a vencedors.

LESS THAN JAKE
Una de les principals bandes de l’Ska Punk americà ens visita deu anys després de la seva última gira. Amb una carrera que ja supera els 25 anys, la banda de Florida segueix conectant amb el públic, una interacció amb els fans que potser entenen com la seva missió principal, més enllà de les iròniques lletres i nits d’alcohol. “Sound The Alarm” és el seu últim EP de 2017 que portaran per fer-nos ballar al costat dels clàssics.

THE BOMBPOPS
La banda revelació de Fat Wreck apunta alt després del seu àlbum debut “Fear Of Missing Out” que va sortir el 2017, deu anys després que Jen Razavi i Poli van Dam muntaran el grup amb ganes d’explicar històries. Les quatre noves cançons que han tret aquest any en l’EP “Dear Beer” ofereixen un equilibri entre la introspecció de les experiències negatives i el inspirador de les melodies que animen a sobreposar-se. Sens dubte obren un nou capítol que els portarà lluny.

Aquest festival és una producció conjunta dels festivals Gasteiz Calling i Barnanroll, amb la col·laboració de la productora catalana HFMN Crew i la berlinesa Destiny Tourbooking.

www.punkindrublicfesteurope.com


Divendres 17 de maig 2019
18:30h / BARCELONA / Poble Espanyol
Preu de llançament 44€ + despeses de gestió.
Entrades Barcelona

Festival

NEU! Festival acomiada la seva reeixida novena edició

Published

on

By

El cap de setmana passat el NEU! Festival va posar el colofó a una nova edició que va deixar 12 dies de programació i 24 actuacions, en què han tingut cabuda tant propostes emergents com projectes més consolidats de la nostra escena, a més d’una nova iniciativa: el NEU! PRO.

El cap de setmana passat el NEU! Festival va finalitzar la novena edició després de dotze dies de programació i un més de 3.000 assistents. Durant la celebració, han tingut lloc 24 actuacions en un total de 13 sales, teatres i espais públics de la ciutat de Girona.

El festival va clausurar la seva edició amb dos dies de programació àmplia i variada. El 27 de gener es va celebrar la primera edició del NEU! PRO, esgotant les places disponibles, de manera que s’erigeix com una nova fira professional a tenir molt en compte al sector. Els espectadors van poder assistir a col·loquis de Dani Poveda (director del Vida! Festivla) i SHB. (productor de Morad o Bad Gyal), oa una taula rodona entre Cala Vento, Rufus T. Firefly i Joan Luna (director de Mondo Sonoro). També va tenir lloc la retransmissió en directe del podcast “Simpatia per la indústria musical”, on Carlos Galán (CEO de Subterfuge) entrevistava Santi Carrillo (director editorial de Rockdelux). La jornada va finalitzar amb els concerts d´Amanda Miranda i Ernest Crusats (La Iaia).

El dissabte 28 va tenir lloc la clausura oficial amb magnificència, amb el públic abarrontant la sala La Mirona per assistir a una jornada amb diverses actuacions en format festival que va comptar amb diversos plats forts, com el concert de Rufus T Firefly per primera vegada a la ciutat, o la darrera actuació de Ferran Palau abans d’una aturada indefinida. També va tenir la presentació d’“Hola Elefante”, el nou àlbum de XEBI SF, (director del festival), o l’esperada actuació de Gáldrick, que va presentar el seu debut “Luz de Fondo”.

El festival tanca la novena edició amb un balanç molt positiu i amb la mirada posada en la propera, en què complirà el seu desè aniversari i aquí estarem tots per celebrar-ho.

Foto principal Gemma Martz

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.