Connect with us

Festival

Gran cartell a la 4a edició del festival mallorquí Cul de Sac on destaca Thurston Moore

Publicat fa

el

Del 7 al 9 de juny se celebra a Palma de Mallorca la quarta edició del fantàstic Cul de Sac, l’únic festival del món que et deixa una marca de per vida. Com ja és tradició, tornam a oferir-te un disseny exclusiu de tatuatge a càrrec de Natalia Tyrer Tattoo . Enguany, els 10 primers valents/valentes s’emporten per un preu popular (50€) el tatuatge, l’entrada per al concert de cloenda de Thurston Moore i un pack Cul de Sac del qual aviat tindreu notícies. Si ja tens la teva entrada, porta-la a Natalia i t’aplicarà el descompte. 

Deixem la llista d’artistes que participen aquest any a un festival que s’ha tornat de referència dins de la cultura underground.

Thurston Moore Group [USA]
Considerat com un dels majors referents de la música experimental des de que co-fundés Sonic Youth el 1981, Thurston Moore s’ha convertit en una influència ineludible per a estils com la no-wave, el noise o el rock alternatiu. L’acompanyen en la seva aventura en solitari el bateria de Sonic Youth, Steve Shelley, la baixista Debbie Googe (My Bloody Valentine) i el guitarrista James Sedward (Nought). Cul de Sac et recomana per res del món que no et perdis aquest concert únic.

Thurston Moore Group [USA]
Considerat com un dels majors referents de la música experimental des de que co-fundés Sonic Youth el 1981, Thurston Moore s’ha convertit en una influència ineludible per a estils com la no-wave, el noise o el rock alternatiu. L’acompanyen en la seva aventura en solitari el bateria de Sonic Youth, Steve Shelley, la baixista Debbie Googe (My Bloody Valentine) i el guitarrista James Sedward (Nought). Cul de Sac et recomana per res del món que no et perdis aquest concert únic.

Blood Quartet [Nova York / Barcelona]
Considerat com un dels pioners de l’anomenada No Wave a finals dels anys setanta, el trompetista Mark Cunningham encapçala un dels projectes més arriscats de l’escena experimental catalana. A mig camí del free jazz i el post-rock, el quartet (que inclou components de Zeidun o Murnau B) presentarà a Cul de Sac el seu segon àlbum: “Until My Darkness Goes” (2018).

Za! [Barcelona]
Els set àlbums que separen “Eki Eki Eki Kazam!” (2006) i “Pachinko Plex” (2018) fan, d’aquest duo format per Papa Dupau i Happy A, un cas únic en l’escena experimental europea. Els seus enregistraments, així com els seus enèrgics directes, es converteixen en un collage festiu, dadaísta i caleidoscòpic a cop de noise, afrobeat, free-jazz, math-rock…

Fasenuova [Asturies]
Encara perdura l’impacte provocat pel primer concert de Fasenuova a Mallorca, el 2011. Vuit anys després, i plenament consolidats com un dels grups més transgressors de l’electrònica experimental espanyola, el duo format per Ernesto Avelino i Roberto Lobo torna per presentar un set que cap seguidor de Suicide, Throbbing Gristle o Esplendor Geométrico s’ha de perdre.

Sara Fontan [Barcelona]
La insòlita capacitat d’improvisació de Sara Fontan l’ha convertit en una figura de referència per a la nova escena experimental espanyola. La violinista, antiga col·laboradora de The New Raemon , Manos de Topo o l’ Orquesta del Caballo Ganador, ha fet dels seus directes –espai en el que les seves peces muten cap a direccions insòlites– l’eix d’una carrera fulgurant. A Cul de Sac la veuràs acompanyada de l’enorme Spazzfrica Ehd (Za!)

Futuro Terror [Alacant]
Amb influències que van des dels Buzzcocks als Protomartyr, el trio format per José Pazos, Néstor Sevillano i Héctor Bardisa ha aconseguit donar forma a “un projecte de pop en el que toca gent que ve del punk”. Gaudeix del seu directe incendiari a Cul de Sac.

Zulu Zulu [Mallorca]
Ocults rere màscares i pseudònims, aquests tres experimentats músics mallorquins han aconseguit combinar en una mateixa formula el pop experimental, els ritmes africans i la psicodèlia més hipnòtica fins el punt de ser considerada com una de les bandes insulars amb major projecció. Després de la publicació del seu debut, “Defensa Zebra” (2017) amb FoehnRecords, han portat la seva música a tres continents, onze països i trenta ciutats.

Suso Saiz [Cadis]
Àmpliament considerat com un dels pioners de la música ambient i new age a Espanya, va ser un dels fundadors de Orquesta de las Nubes el 1980. Antic membre d’ Esclarecidos o Los Piratas, també ha destacat en la seva faceta de productor per a artistes com Los Planetas o Christina Rosenvinge – Oficial . En aquesta, la seva primera actuació a Mallorca, presentarà el seu nou àlbum, “Nothing is objective” (2019).

ORA [Mallorca]
American FootballPink Floydtoe o King Crimson són algunes de les influències destacades de Faust Morell (guitarra) i Enric Hernaiz, músics tan joves com experimentats. Ells formen el bessó d’Ora, autors de tres celebrades referències discogràfiques: els EP’s “When Komodo eats a Buffalo” (2014), “Big Three” (2015) i l’split amb Siberian Escape, “Faula” (2017). No et perdis el seu retorn a Cul de Sac.

Cheeto’s Magazine [Barcelona]
Amb Esteban Navarro de Venga Monjas al seu line-up, Cheeto’s Magazine s’han convertit en un dels principals del nou metal progressiu a Espanya gràcies a una proposta en la que l’humor surrealista conviu amb el llegat de Frank Zappa o les influències d’ Spock’s BeardTransatlantic… En aquest, el seu primer concert a Mallorca, presentaran el seu nou álbum, “Amazingous” (2019). No te’ls perdis el dissabte 8, a les 13 h.

Mendra [Barcelona]
“Post-hardcore”, “emo” o “screamo” són algunes de les etiquetes associades a Mendra, l’espectacular power-trio que formen Paula, Sofia i Víctor. Enlairats des del segell Saltamarges, debuten a Mallorca de mà de Cul de Sac, concert en el que presentaran cançons tant del seu increïble àlbum debut, “Tacho” (2017), i l’split que publicaren l’any passat amb Manual de Combate.

Gahra [Mallorca]
Atents a una de les properes bandes revelació de l’escena illenca. Amb un recent EP publicat recentment i amb comptades aparicions en directe, aquesta nova formació ha aconseguit captar l’atenció gràcies a un dream-pop/shoegaze contingut, atmosfèric i elegant, capaç de recordar a formacions com Slowdive(band)Lush o RIDE

Et recordem que tots els concerts i activitats de Cul de Sac són gratuïts menys l’actuació de Thurston Moore a mode de cloenda. Les entrades són limitades, així que et recomanem que compris la teva aquí 

Art Visual

The Exploding Plastic Fest #7, la setena edició se celebrarà el 9 d’octubre

Published

on

By

El 9 d’octubre se celebrarà The Exploding Fest. és a dir, la 7a edició del happening d’improvisació entre música i arts en moviment. Una festa  d’homenatge a Andy Warhol i les seves explosions artístiques improvisades, ‘The Exploding Plastic Inevitable’.

The Exploding Fest és una trobada única de més de 20 artistes de moviment, músics i performers inconformistes que a través de la improvisació faran als Jardins del Pou de la Figuera un gran hàppening d’exploració escènica i musical contemporània a l’aire lliure. Col·loquis i accions artístiques en col·laboració amb entitats del barri com ara  l’Antic Teatre, FemArt, RAI – Recursos d’Acció Intercultural o Mescladís.

The Exploding Fest és un happening per a la improvisació. És una cita anual única entre ballarins/es, músics, coreògrafs, activistes del moviment, poetes, artistes audiovisuals i performers inconformistes catalans (principalment), que ha convertit durant 6 edicions diversos indrets de Barcelona com ara Vallcarca, Hangar i Fabra i Coats, en l’epicentre de l’exploració escènica contemporània de Barcelona durant un dia. Al llarg de tots els anys hi han participat més de 220 performers, poetes, ballarines, músics i artistes de tota mena en més de 40 actuacions.

ARTISTES 2021
Adriano Galante, Arnau Obiols, Blanca Haddad, Edurne Arizu, Isadora López Pagán, Joan Cot, Joana Gomila, Kotomi Nishiwaki, Laia Vallés, Marc Torrent, Marina Herlop, Marina Pravkina, Martí Sales, Mark Cunnigham, Milagros García, Miquel Casaponsa, Pere Joseph, Robert Otto, Ubaldo, Raquel Klein, Paul Guenot i Pedro Strukelj.

HORARIS
BLOC 1: Col·loquis per conèixer els projectes d’entitats del barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera entorn a la creació comunitària.

17 – 18 h. Parlaran algunes entitats del barri, del seu treball i la seva convivència.
Hi participara Eli Ruiz de l’Antic Teatre, Martin Habiague de Mescladís, Nil Barutel de Riborquestra i Júlia Llull de Ca la Dona. Dinamitzat per Jordi Oliveras, de la revista Indigestió.

18 – 19 h. Projectes de creació artística comunitària en actiu al barri
Hi participen Jorge Dutor, Guillem Mont de Palol (per part de l’Antic Teatre) i Francisca Araújo, Beatriz Contreras de RAI. Dinamitzat per Eva Garcia, de ComuArt.

BLOC 2: Accions-espectacles interdisciplinaris

19:30 – 20 h. Efecte Doppler
Casal Pou de la Figuera
Acció improvisada dirigida, multidisciplinar i col·lectiva, amb el fil conceptual conductor d’estar i no estar alhora, ser-hi i no ser-hi, existir i no existir. Conduït per Joan Cot. Amb la participació de: Blanca Haddad, Marc Torrent, Mark Cunningham, Milagros García, Miquel Casaponsa, Robert Otto.
Cal reservar entrada aquí

20:30 – 22h. Enlaces estables
Jardins del Pou de la Figuera
Acció performàtico – musical que evoluciona el joc del telèfon descompost, a través del qual, els músics, ballarins, performers, artistes sonors i de la veu participants s’aniran connectant i interpretant en directe de manera consecutiva. Amb la participació de:

Adriano Galante, Arnau Obiols, Edurne Arizu, Isadora López Pagán, Joana Gomila, Kotomi Nishiwaki, Laia Vallès, Marina Herlop, Marina Pravkina, Marti Sales, Paul Guenot, Pere Joseph, Raquel Klein, Ubaldo

Aquestes dues sessions artístiques seran acompanyades per la crònica il·lustrada de Pedro Strukelj en directe.


L’accés al festival és gratuït i no cal reserva prèvia, excepte per l’espectacle-acció Efecte Doppler (19:30), per al qual és necessari reservar un seient a través d’aquest enllaç.

The Exploding Plastic Fest està organitzat per un col·lectiu d’artistes i amants de les arts, promotors de música, arts del moviment, i visuals, conscients de que part del seu creixement creatiu requereix una exploració paraescènica fonamentada en el risc i la llibertat. Sonia Fernández Lage, i Kike Bela són els seus directors artístics.

The Exploding Plastic Fest #7 és una iniciativa de The Good Good. Amb la col·laboració d’ Empíricel Casal del Pou de la FigueraRAI – Recursos d’animació InterculturalFemArt i l’Antic Teatre i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.