Connect with us

Art Visual

BERGANALE, Festival curtmetratges de sexe i amor, el 17 d’agost al Konvent

Publicat fa

el

La Berganale és un festival de curtmetratges desenfadat i proper vinculat a konventzero. Oberts a propostes internacionals, estan especialment interessats en rescatar peces que hagin passat desapercebudes als circuits de festivals però que destaquin per la seva qualitat i innovació, ja sigui en la forma o en el contingut. Els agrada el risc, la ironia, la subversió, la bogeria… A través del cinema, en companyia dels directors i directores, volen trobar formes diferents d’explicar i compartir les relacions humanes.

Bases:

– Es poden presentar curtmetratges de producció internacional que encaixin amb la temàtica Amor i Sexe, entenent que pot encabir un espectre ampli sobre les relacions afectives, allunyant-se dels estereotips normalment presentats al cinema.

– La durada dels curts no podrà excedir els 30 minuts.

– Si la versió original del film no és en català o castellà, haurà d’incloure subtítols en alguna d’aquestes dues llengües.

– Els curtmetratges s’hauran d’enviar en un correu electrònic amb l’assumpte BERGANALE2019 a berganale@gmail.com. No s’acceptaran links de descàrrega, només links a Youtube i Vimeo.

– L’equip Konvent triarà un dels autors o autores participants i li otorgarà la possibilitat de fer una residència d’escriptura de guió d’un mes de durada, a més de la co-producció del rodatge del seu següent curtmetratge a les localitzacions del Konvent a partir de 2020.

Organitza
L’equip de Berganale està format per representants del Konvent i altres professionals de la indústria del cinema.

Art Visual

Flamingo Films ens presenta “HERE”, una impressionant oda a la natura i la connexió humana

Published

on

By

“Here”, quart llargmetratge de Bas Devos, es va alçar amb el FIPRESCI i el premi a Millor Pel·lícula Encounters a la Berlinale i va participar a la secció Zabaltegi de Sant Sebastià. Aquesta producció belga ens convida, amb un humanisme contagiós, a posar l’atenció en la natura i en els altres i donar temps al temps.

La seva estrena a cinemes arriba el 18 d’octubre de la mà de Flamingo Films.

SINOPSI
Stefan, un obrer de la construcció romanès que viu a Brussel·les, és a punt de tornar al seu país. Cuina una gran olla de sopa amb el que té a la nevera per repartir-la com a comiat entre amics i familiars. Just quan està llest per anar-se’n, coneix una noia que està preparant un doctorat sobre molses, l’espècie vegetal més antiga coneguda. La capacitat d’atenció de la jove cap al que és gairebé invisible hi deixa una empremta profunda.

Reflexions de Bas Devos sobre “Here” ampliades a pressbook

Bas Devos (Bèlgica, 1983) ha dirigit els curtmetratges ‘Taurus’ (2005), ‘Pillar’ (2006), ‘The Close’ (2009) i ‘We Know’ (2013). El 2014 va debutar al llargmetratge amb ‘Violet’, que va obtenir el Grand Prix del Jurat Internacional Generation 14 plus de la Berlinale i va ser seleccionat per al festival New Directors New Films de Nova York. El 2019 va participar amb la seva següent pel·lícula, ‘Hellhole’, a la secció Panorama de Berlín, i aquell mateix any va estrenar ‘Ghost Tropic’ a la Quinzena de Realitzadors de Cannes. Amb Here, el seu quart llargmetratge, va tornar a Berlín, aquesta vegada dins de la secció Encounters, on va obtenir el premi a la millor pel·lícula i el FIPRESCI.

HERE
2023 – Bélgica
Neerlandés · Francés · Rumano · Chino
84′ – 2K – DCP

EQUIP TÈCNIC
Escrita i dirigida per – Bas Devos
Ajudant de direcció – Sofie Tusschans
Director de Fotografia – Grimm Vandekerckhove
Muntatge – Dieter Diependaele
Disseny de producció – Špela Tušar
Disseny de vestuari – Manon Blom
Disseny de so – Boris Debackere
Barreja – Benoit Biral
Música – Brecht Ameel
Producció – Marc Goyens
Productora – Quetzalcoatl International

EQUIP ARTÍSTIC
Stefan – Stefan Gota
ShuXiu – Liyo Gong
Cedric – Cedric Luvuezo
Mihai – Teodor Corban
Saadia – Saadia Bentaïeb
Anca – Alina Constantin
ShuHuan – ShuHuang Wang

 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.