Connect with us

Bolos

Kançó, cinc diumenges de veus al Konvent.0

Publicat fa

el

El Konvent.0 de Berga se sent part de la cultura i del seu compromís, per això engeguen el nou cicle de veus Kançó, per gaudir íntimament de les curtes tardes del diumenge a la llar de foc. Cinc diumenges amb una fina selecció de veus que procedeixen de Barcelona, Mallorca, Madrid, Xile, Argentina i València amb les quals han volgut saltar els marges, escollint aquelles propostes que no trobareu fàcilment en els circuits convencionals. En aquesta ocasió volen donar valor a les veus, diverses en forma i contingut, però amb el compromís de la cultura com a factor comú i articulador del cicle. Propostes arriscades, valentes i, com sempre, directes a la jugular.
Aforament molt limitat / Tot a les 18h / RESERVES / +INFO

22/11/2020 MARIA JAUME

El folk acústic i el pop independent en la seva accepció més íntima són els signes d’identitat de Maria Jaume, jove cantautora mallorquina que es presenta amb un grapat de cançons pròximes i sinceres, marcades per unes lletres crues i transparents, amb referents que van de Julia Jackin o Angel Olsen a Miquel Serra, sempre amb un regust mediterrani. Guanyadora a la darrera edició del concurs Sona 9, ara presenta el seu primer àlbum, “Fins a maig no revisc”, produït per Pau Vallvé.


29/11/2020 GABRIEL VIDANAUTA + ANA ROSSI

Cançons populars d’Argentina, Brasil, Veneçuela, Uruguai en fresques versions s’entrellacen amb peces de collita pròpia per compartir i degustar música, paisatges llatinoamericans i paraula. El directe d’Ana Rossi amb la guitarra és una delícia per la seva profunditat, la seva alegria, la seva frescor intensa i la seva complicitat propera.

Gabriel Vidanauta és un cantautor estrany, bateria i productor. Les seves cançons parlen una miqueta prop de l’ésser humà, el deixar anar, els amors, els poliamors, anar al dentista, menjar-te als teus fills, la calma … Sempre des d’un lloc de transcendència lleugera i excentricisme mig forçat mig genuí. I amb accent canari.


6/12/2020 LU ROIS + VALENTINA RISI

Lu Rois va debutar l’any 2014 amb el disc “Camí del far”. Vindria poc després l’EP “Cau de lluna” i el segon llarg, “Clarobscur” (2017). En tots ells ja s’intuïen els ingredients que atorguen personalitat a la seva música: una veu trencadissa, un piano còsmic i unes cançons carregades de sensibilitat. Elements que ara es projecten encara amb més fermesa en el nou disc “Microcosmos” (Bankrobber/TBC, 2020).

Valentina Risi és la veu de Valentina & The Electric Post, grup admirat que van publicar el seu primer EP al 2019 (Hidden Track Records), produït i gravat íntegrament al Konvent.  Ella és la veu pròpia de les cançons extremadament misterioses d’aquell primer EP, Before The Universe. La Valentina ens acompanyarà en format acústic per transportar-nos al seu univers oníric, delicat, a través de la bellesa de la paraula a partir de la seva percepció com “imatges que arriben directament des d’un cable de telèfon, sense interferències”.


13/12/2020 SÈNIOR

Sènior és valencià, nascut i criat a la ciutat però amb arrels en pobles menuts, ha escoltat més música que ha fet altra cosa en la vida. També beu vi, cria dues dones i estima la seva parella. I entre unes coses i altres i envoltant-ho tot, escriu cançons. En té unes quantes escrites, des dels 16 anys que acostuma a fer-ho. Ara, que ja ha fet 16 anys tres vegades, porta editats 8 treballs discogràfics amb la seva banda -El Cor Brutal, altra gent que també escolta, beu, cria i crea- farcits d’un tipus de música que ell denomina valenciana. Post, el disc que farà nou en la història de Sènior i El Cor Brutal i que veurà la llum algun dia de l’any vinent. Estrenarà algunes en exclusiva el pròxim diumenge 13 de desembre. Perquè la vida no para i la vida és això: escoltar, crear i estimar. Foto: Noemí Elías


20/12/2020 EMILIA & PABLO

Emilia i Pablo, duo musical, assentat a Madrid des de fa sis anys, fusionen la música llatinoamericana amb tints flamencs adoptats a Espanya. A finals de l’any 2018 comencen a gravar el seu primer disc “Territorio de Delirio”. El 2019 llancen els seus dos primers singles, “Territorio de Delirio” i “Pájaro”. Per donar forma al seu projecte utilitzen les seves eines actorals a més del moviment corporal i visuals per als seus concerts i vídeos.

Bolos

NUEVA VULCANO i SOULSIDE compartiran escenari el proper 24 de maig a la sala barcelonina Paral·lel 62

Published

on

By

Soulside van publicar dos fabulosos discos fundacionals a Dischord Records abans que als noranta ho explotés tot. Després 3 es van mudar a Nova York per seguir canviant vides en directe amb Girls Agains Boys.

Han passat 20 anys des del primer concert de Nueva Vulcano al Sidecar i de l’edició del seu primer disc Principal Primera a BCore Disc. Serveixi aquest concert doncs per celebrar l’efemèride que es vulgui. És sabuda l’admiració dels barcelonins per l’escena de Washington DC, de la dissonància que sovint melòdicament explota, del ritmel i el missatge que desprenen els grups que editen per a Dischord Records. Soulside van ser dels primers en això, tenint un impacte importantíssim també en gent d’aquesta part del mediterrani: recordem la versió que va fer Childhood (BCore, 1995) de la premonitòria Kill. Allí Scott McCloud cantava que se’n volia anar a Nova York, cosa que va fer ipso-facto amb Alexis Fleisig, Scott Temple i el productor de Soulside Eli Janney, per fundar Girls Against Boys i seguir canviant vides en directe, dues d’elles amb uns ojoplàtics Wences i Artur a la Sala Garatge de Barcelona. Anys després els germans Guàrdia porten McCloud a l’Heliogàbal i aquest se sent com a casa tocant acompanyat de Fleisig les cançons del seu darrer projecte, Paramount Styles.

Soulside es troben girant a Alemanya aquest mes de maig, la data està lliure a la sala, Nueva Vulcano mostren cap a ells els seus respectes i s’animen a ajuntar-se de nou sense saber si aquest serà el seu últim concert o el primer d’alguns, si no en trauran mai un altre disc o si enregistressin l’única cançó que han fet en quatre anys, instal·lats en la indefinició i en la il·lusió de participar en aquesta vetllada a la meravellosa Paral·lel 62.

24 Maig 2024 / Paral·lel 62 / Barcelona
20.00h / 17.63€
ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.