Connect with us

Festival

Ombra Festival, destinat a l’escena dark wave, industrial i EBM, anuncia horaris i activitats paral·leles

Publicat fa

el

El festival, que tindrà lloc a diferents localitzacions By Day i By Night els propers 29 i 30 de novembre, ha confirmat artistes de la talla de DAF, Dive, Trevor Jackson, Fasenuova o Trisomie 21.

Ombra Festival celebrarà la seva segona edició els dies 29 i 30 de novembre. Després de l’anunci de l’cartell complet per dies i la seva divisió By Day i By Night en diferents localitzacions de la ciutat de Barcelona, l’esdeveniment publica els horaris, així com el seu programa d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, Ombra Festival presentarà a artistes consagrats que encara no havien trepitjat la Ciutat Comtal i alguns dels noms emergents més emocionants de l’escena dark wave, industrial i EBM.


Divendres 29 el festival comptarà amb artistes de la talla de Dive, Parrish Smith, Pankow, Years of Denial, Die Selektion o Marsman, així com una llista de noms nacionals d’altura que inclouen a Fasenuova, Fatamorgana, Deckard, UMO, Orco o RNXRX, entre molts altres. Una primera jornada en què llegendes i artistes emergents s’entremesclen per donar lloc a una sèrie de sessions, concerts i lives que serviran com a aperitiu per al dissabte 30, on podrem trobar noms com DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft) -que donaran el seu primer concert a la peninsula després de 30 anys de carrera-, Le Syndicat Electronique, Ron Morelli, Philipp Strobel, Belladonna Greu, Ober DADA, Sydney Valette o Undertheskin. A més, el dissabte es podrà gaudir de la música de Trevor Jackson, Trisomie 21, Manie Sans Delire, DIE-6, Celldöd, The Present Moment, UNIVAC o SM.FORMA, que fan d’Ombra un festival únic en la seva espècie i una alternativa ideal per als amants de l’escena dark wave, industrial i EBM.

Celldöd

Activitats paral·leles
D’altra banda, Ombra presenta un programa d’activitats paral·leles que complementaran el festival a la perfecció i estendran encara més la seva experiència. Per començar, el dissabte de 15h a 17h tindrà lloc a Àrea 126 un workshop sobre sintetitzadors analògics, impartit per Marc Moreno (FARB), en la qual s’ensenyarà el funcionament de la síntesi substractiva (l’ús més típic dels sintetitzadors) i es podrà aprendre a distingir les diferents parts d’un sintetitzador modular.

Per acabar, de 18h a 20h al mateix lloc tindrà lloc la xerrada / performance Music and Future de la mà de Biovac N i Arcoiris (Aviador Dro), que presentaran i discutiran sobre diferents discursos com THE MANIFEST OF Increased LIFE. A més, Biovac oferirà una sessió en què barrejarà els seus grups de J-Pop favorits amb el techno-pop clàssic de la societat occidental.

Dissabte de 12h a 21: 30h en Àrea 126, FARB oferirà una exhibició exclusiva de sintetitzadors vintage. Directament de la seva col·lecció, podrem delectar-nos amb rares caixes de ritmes, sintetitzadors i eines directament extretes del seu taller particular.

Per si això fos poc, en l’Area 126 d’Utopia podrem trobar durant tot el festival By Day l’exposició Distorted de la mà de Black Hand Collective. La mostra s’encarregarà de ressaltar la devoció que sentim per les imatges i les accions que prenem respecte a elles, i com aquestes imatges poden despertar el costat més fosc de la nostra naturalesa.

A més, a la Twilight Zone de el mateix Utopia 126 i també tots dos dies, podrem gaudir amb la instal·lació visual Ombra gràcies a Serx Einheri, una sèrie d’imatges analògiques preses en nits de lluna plena revelades en blanc i negre que volen revelar el que fem a les ombres. Tot això acompanyat d’un market en què participaran segells com oracle Records i el propi festival, a més de Pinkman Records, Lostracks Records, DJ Zero, Ultrasound Music, Annexia T-Shirt, Envelope Structure, Mecanica Records, Aufnahme + Wiedergabe i Wilde Sunglasses .

Amb el cartell per dies ja anunciat el festival barceloní, especialitzat en els corrents darkwave, synthwave i la música industrial d’aire experimental, pretén superar la seva primera edició de totes les formes possibles. Per a això, no només ha expandit la seva durada i el seu nombre de recintes, sinó que també ha apostat fort a l’hora de programar artistes que arrisquen i expandeixen els límits de la sonoritat amb cada referència publicada.

Es tracta d’un esdeveniment a el marge de les tendències imperants que té cura la qualitat per proporcionar la millor experiència als amants de la música. Un esdeveniment que connecta música analògica, història i avantguarda.

www.ombrafestival.com

Art Visual

The Exploding Plastic Fest #7, la setena edició se celebrarà el 9 d’octubre

Published

on

By

El 9 d’octubre se celebrarà The Exploding Fest. és a dir, la 7a edició del happening d’improvisació entre música i arts en moviment. Una festa  d’homenatge a Andy Warhol i les seves explosions artístiques improvisades, ‘The Exploding Plastic Inevitable’.

The Exploding Fest és una trobada única de més de 20 artistes de moviment, músics i performers inconformistes que a través de la improvisació faran als Jardins del Pou de la Figuera un gran hàppening d’exploració escènica i musical contemporània a l’aire lliure. Col·loquis i accions artístiques en col·laboració amb entitats del barri com ara  l’Antic Teatre, FemArt, RAI – Recursos d’Acció Intercultural o Mescladís.

The Exploding Fest és un happening per a la improvisació. És una cita anual única entre ballarins/es, músics, coreògrafs, activistes del moviment, poetes, artistes audiovisuals i performers inconformistes catalans (principalment), que ha convertit durant 6 edicions diversos indrets de Barcelona com ara Vallcarca, Hangar i Fabra i Coats, en l’epicentre de l’exploració escènica contemporània de Barcelona durant un dia. Al llarg de tots els anys hi han participat més de 220 performers, poetes, ballarines, músics i artistes de tota mena en més de 40 actuacions.

ARTISTES 2021
Adriano Galante, Arnau Obiols, Blanca Haddad, Edurne Arizu, Isadora López Pagán, Joan Cot, Joana Gomila, Kotomi Nishiwaki, Laia Vallés, Marc Torrent, Marina Herlop, Marina Pravkina, Martí Sales, Mark Cunnigham, Milagros García, Miquel Casaponsa, Pere Joseph, Robert Otto, Ubaldo, Raquel Klein, Paul Guenot i Pedro Strukelj.

HORARIS
BLOC 1: Col·loquis per conèixer els projectes d’entitats del barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera entorn a la creació comunitària.

17 – 18 h. Parlaran algunes entitats del barri, del seu treball i la seva convivència.
Hi participara Eli Ruiz de l’Antic Teatre, Martin Habiague de Mescladís, Nil Barutel de Riborquestra i Júlia Llull de Ca la Dona. Dinamitzat per Jordi Oliveras, de la revista Indigestió.

18 – 19 h. Projectes de creació artística comunitària en actiu al barri
Hi participen Jorge Dutor, Guillem Mont de Palol (per part de l’Antic Teatre) i Francisca Araújo, Beatriz Contreras de RAI. Dinamitzat per Eva Garcia, de ComuArt.

BLOC 2: Accions-espectacles interdisciplinaris

19:30 – 20 h. Efecte Doppler
Casal Pou de la Figuera
Acció improvisada dirigida, multidisciplinar i col·lectiva, amb el fil conceptual conductor d’estar i no estar alhora, ser-hi i no ser-hi, existir i no existir. Conduït per Joan Cot. Amb la participació de: Blanca Haddad, Marc Torrent, Mark Cunningham, Milagros García, Miquel Casaponsa, Robert Otto.
Cal reservar entrada aquí

20:30 – 22h. Enlaces estables
Jardins del Pou de la Figuera
Acció performàtico – musical que evoluciona el joc del telèfon descompost, a través del qual, els músics, ballarins, performers, artistes sonors i de la veu participants s’aniran connectant i interpretant en directe de manera consecutiva. Amb la participació de:

Adriano Galante, Arnau Obiols, Edurne Arizu, Isadora López Pagán, Joana Gomila, Kotomi Nishiwaki, Laia Vallès, Marina Herlop, Marina Pravkina, Marti Sales, Paul Guenot, Pere Joseph, Raquel Klein, Ubaldo

Aquestes dues sessions artístiques seran acompanyades per la crònica il·lustrada de Pedro Strukelj en directe.


L’accés al festival és gratuït i no cal reserva prèvia, excepte per l’espectacle-acció Efecte Doppler (19:30), per al qual és necessari reservar un seient a través d’aquest enllaç.

The Exploding Plastic Fest està organitzat per un col·lectiu d’artistes i amants de les arts, promotors de música, arts del moviment, i visuals, conscients de que part del seu creixement creatiu requereix una exploració paraescènica fonamentada en el risc i la llibertat. Sonia Fernández Lage, i Kike Bela són els seus directors artístics.

The Exploding Plastic Fest #7 és una iniciativa de The Good Good. Amb la col·laboració d’ Empíricel Casal del Pou de la FigueraRAI – Recursos d’animació InterculturalFemArt i l’Antic Teatre i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.