Connect with us

Festival

Ombra Festival, destinat a l’escena dark wave, industrial i EBM, anuncia horaris i activitats paral·leles

Publicat fa

el

El festival, que tindrà lloc a diferents localitzacions By Day i By Night els propers 29 i 30 de novembre, ha confirmat artistes de la talla de DAF, Dive, Trevor Jackson, Fasenuova o Trisomie 21.

Ombra Festival celebrarà la seva segona edició els dies 29 i 30 de novembre. Després de l’anunci de l’cartell complet per dies i la seva divisió By Day i By Night en diferents localitzacions de la ciutat de Barcelona, l’esdeveniment publica els horaris, així com el seu programa d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, Ombra Festival presentarà a artistes consagrats que encara no havien trepitjat la Ciutat Comtal i alguns dels noms emergents més emocionants de l’escena dark wave, industrial i EBM.


Divendres 29 el festival comptarà amb artistes de la talla de Dive, Parrish Smith, Pankow, Years of Denial, Die Selektion o Marsman, així com una llista de noms nacionals d’altura que inclouen a Fasenuova, Fatamorgana, Deckard, UMO, Orco o RNXRX, entre molts altres. Una primera jornada en què llegendes i artistes emergents s’entremesclen per donar lloc a una sèrie de sessions, concerts i lives que serviran com a aperitiu per al dissabte 30, on podrem trobar noms com DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft) -que donaran el seu primer concert a la peninsula després de 30 anys de carrera-, Le Syndicat Electronique, Ron Morelli, Philipp Strobel, Belladonna Greu, Ober DADA, Sydney Valette o Undertheskin. A més, el dissabte es podrà gaudir de la música de Trevor Jackson, Trisomie 21, Manie Sans Delire, DIE-6, Celldöd, The Present Moment, UNIVAC o SM.FORMA, que fan d’Ombra un festival únic en la seva espècie i una alternativa ideal per als amants de l’escena dark wave, industrial i EBM.

Celldöd

Activitats paral·leles
D’altra banda, Ombra presenta un programa d’activitats paral·leles que complementaran el festival a la perfecció i estendran encara més la seva experiència. Per començar, el dissabte de 15h a 17h tindrà lloc a Àrea 126 un workshop sobre sintetitzadors analògics, impartit per Marc Moreno (FARB), en la qual s’ensenyarà el funcionament de la síntesi substractiva (l’ús més típic dels sintetitzadors) i es podrà aprendre a distingir les diferents parts d’un sintetitzador modular.

Per acabar, de 18h a 20h al mateix lloc tindrà lloc la xerrada / performance Music and Future de la mà de Biovac N i Arcoiris (Aviador Dro), que presentaran i discutiran sobre diferents discursos com THE MANIFEST OF Increased LIFE. A més, Biovac oferirà una sessió en què barrejarà els seus grups de J-Pop favorits amb el techno-pop clàssic de la societat occidental.

Dissabte de 12h a 21: 30h en Àrea 126, FARB oferirà una exhibició exclusiva de sintetitzadors vintage. Directament de la seva col·lecció, podrem delectar-nos amb rares caixes de ritmes, sintetitzadors i eines directament extretes del seu taller particular.

Per si això fos poc, en l’Area 126 d’Utopia podrem trobar durant tot el festival By Day l’exposició Distorted de la mà de Black Hand Collective. La mostra s’encarregarà de ressaltar la devoció que sentim per les imatges i les accions que prenem respecte a elles, i com aquestes imatges poden despertar el costat més fosc de la nostra naturalesa.

A més, a la Twilight Zone de el mateix Utopia 126 i també tots dos dies, podrem gaudir amb la instal·lació visual Ombra gràcies a Serx Einheri, una sèrie d’imatges analògiques preses en nits de lluna plena revelades en blanc i negre que volen revelar el que fem a les ombres. Tot això acompanyat d’un market en què participaran segells com oracle Records i el propi festival, a més de Pinkman Records, Lostracks Records, DJ Zero, Ultrasound Music, Annexia T-Shirt, Envelope Structure, Mecanica Records, Aufnahme + Wiedergabe i Wilde Sunglasses .

Amb el cartell per dies ja anunciat el festival barceloní, especialitzat en els corrents darkwave, synthwave i la música industrial d’aire experimental, pretén superar la seva primera edició de totes les formes possibles. Per a això, no només ha expandit la seva durada i el seu nombre de recintes, sinó que també ha apostat fort a l’hora de programar artistes que arrisquen i expandeixen els límits de la sonoritat amb cada referència publicada.

Es tracta d’un esdeveniment a el marge de les tendències imperants que té cura la qualitat per proporcionar la millor experiència als amants de la música. Un esdeveniment que connecta música analògica, història i avantguarda.

www.ombrafestival.com

Festival

LAVS, el festival d’art i música avançada de Mataró celebra la seva edició més ambiciosa i virtual

Published

on

By

LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, projecte resident del M|A|C Mataró Art Contemporani, celebrarà la tercera edició entre els dies 1 i 10 d’abril a Mataró. El festival, que s’ubicarà a l’antiga presó de la ciutat, la nova seu del M|A|C, té com a fil conductor la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics: projeccions, vídeo mapping, vídeo creacions, instal·lacions, obres interactives o performances, barrejades amb experimentació sonora realitzada de manera sintètica. LAVS també aprofundeix en les noves tecnologies com a forma d’art contemporani, com ara els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Les exposicions i art en directe són els grans protagonistes del LAVS. El públic pot assistir a sessions de creació d’obres artístiques en temps real, com ara vídeo mapping o directes d’electrònica, on els artistes proposen peces úniques i irrepetibles. També podeu visitar exposicions de videoart i obres interactives a les instal·lacions del festival.

Art immersiu, reactiu i generatiu
Les peces immersives, reactives i generatives d’artistes nacionals i internacionals ompliran les sales de la Presó de Mataró, tot explorant la relació entre les noves tecnologies i l’art interactiu. Joves creadors locals formats al Tecnocampus, el parc tecnològic de la ciutat, compartiran espai amb artistes internacionals com Mohsen Hazrati, que presentarà un projecte artístic interactiu creat a l’institut d’art i cultura Espronceda i NUBIA (NFT Universe in Blockchain for International Artists) .

Un altre dels objectius del festival és reforçar la interacció entre els artistes, les obres i el públic. Per això es programaran tallers, taules rodones i conferències per a qualsevol persona interessada en disciplines artístiques relacionades amb el món visual i sonor.

El festival també celebrarà LAVS Kids, una jornada pensada com a espai familiar perquè grans i petits puguin gaudir de la cultura d’una manera diferent, a través de tallers i instal·lacions reactives, videojocs, realitat virtual, vídeo o música. Per exemple, Mónica Rikic, artista electrònica i programadora creativa guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, dirigirà un taller infantil per a la creació col·laborativa d’una escultura sonora.

De la presó de Mataró al metavers
La tercera edició del LAVS es podrà seguir en streaming en obert a través de Twitch, i també tindrà la seva rèplica al metavers. Així, es podrà assistir al LAVS i participar a les seves activitats des de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. L´espai de VR del festival ha estat dissenyat per l´estudi d´arquitectura digital Post-Norm de Nova York, en conveni amb l´’empresa de realitat virtual VRNRG. Aquesta experiència de realitat virtual també es podrà visitar a la botiga Goufone de Mataró des del 25 de març.

La música electrònica més experimental
Fins a catorze artistes del circuit electrònic nacional i internacional presentaran les seves propostes de música experimental al festival LAVS, en concerts en directe que es programaran al llarg de les diferents jornades: Miguel Souto, Iou3r, Balago, Bambooh, Marc Nürel, Linalab, Turbulent , QBRNTHSS, Surolla, The Sickbeat, Dj Sher, iLLRa musiqein, Dune Ëden i Cine Núria.

Tecnologia, cultura, gastronomia i comerç
Mataró s’està posicionant entre les principals destinacions turístiques de proximitat gràcies a una oferta comercial i gastronòmica a l’alça i una aposta per la promoció de les noves tecnologies a través de la cultura i la formació. En aquest context, el festival LAVS havia d’ubicar-se en un edifici històric protegit com a bé cultural d’interès nacional, La Presó de Mataró, l’antiga presó de la ciutat. Projectada per Elies Rogent Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya que va utilitzar un sistema panòptic. Actualment, és la seu del M|A|C, Mataró Art Contemporani.

LAVS és una iniciativa de promotors i artistes locals de Mataró i està produïda per M|A|C Mataró Art Contemporani. A la seva organització també hi col·laboren altres institucions públiques i empreses privades: Cultura Mataró, Visit Mataró Promoció Turística i Comerç de Mataró, entitat que promociona la ciutat, la Casa de la Música, el parc tecnològic Tecnocampus, l’operadora de telecomunicacions Goufone, l’Hotel Atenea Port, NEM Negoci Empresa Mataró, Virtual Reality Energy, Institut d’Art & Culture Espronceda, la productora VIbbra, Kombutxa, Tenbei Concept i Aiguamoll Música.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.